Ny stadion i Bjørvika? Kjetil Siem forklarer…

Søndag Søndag (nok en knæsj avis) skrev igår at Vålerenga skal få nytt stadion i Bjørvika, allerede i 2008. «På linje med tatere, sigøynere og andre reisende har VIF-supporterene i alle år vært et reisende folk på jakt etter egen stadion», som avisen skriver i et poetisk epileptisk anfall. VPN tok kontakt med directeur Kjetil … Fortsett å lese «Ny stadion i Bjørvika? Kjetil Siem forklarer…»

Søndag Søndag (nok en knæsj avis) skrev igår at Vålerenga skal få nytt stadion i Bjørvika, allerede i 2008. «På linje med tatere, sigøynere og andre reisende har VIF-supporterene i alle år vært et reisende folk på jakt etter egen stadion», som avisen skriver i et poetisk epileptisk anfall. VPN tok kontakt med directeur Kjetil Siem for å høre hva som er den egentlige statusen i jakten på et nytt hjem.

Skal Entra og Vålerenga bygge nytt stadion i Bjørvika, og i såfall, når er den ferdigbygget?

– Det går mange rykter om nytt stadion om dagen, og det viser egentlig bare hvor ønskelig det for mange hadde vært. Da Entra signerte samarbeidsavtalen med oss, uttalte administrerende Erik Løfsnes at han hadde visjon om å kunne bygge stadion i Bjørvika. Dette sto på trykk i Aftenposten. Således ikke så rat at Bjørvika-alternativet nevnes videre.

Vålerenga har drømt og delvis jobbet for nytt stadion i 20 år. I fjor ba jeg styret om tillatelse til at jeg kunne investere tid og midler i en utredning omkring mulige stadionalternativ for Vålerenga. Entra eiendom, et av landets aller sterkeste eiendomsselskap, er gjennom sitt samarbeid med Vålerenga (ryggsponsor bl a) vært med i utredningen. At Bjørvika er et av alternativene er ikke noen hemmelighet. De to andre er Vallefeltet og Jordal. Slik det ser ut nå er Jordal mer eller mindre ute, mens det er argumenter for begge de to andre. Planene er at vi skal ende i en konklusjon ganske snart, legge dette frem for styret, og så fortelle offentligheten om våre tall, meninger og eventuelle konkrete planer. Vi har kontrakt med Ullevaal i flere år enda, og har endelig fått et meget godt forhold til Ullevaal.

Medfører det riktighet at det har vært møter mellom Entra og Vålerenga om bygging av nytt stadion, enten på Jordal eller i Bjørvika? I såfall, hvilket alternativ går det mot?
– Det er riktig. Jeg har sittet i mange møter med Entra om dette. Det er naturlig siden Entra driver alt fra utbygging til utleie i stor skala. Også i Bjørvika. Vi er god på fotball og fotballdrift, Entra leder eliteserien i eiendom. De har deltatt i vurderingen av alle alternativene. Entra er også samarbeidspartner av Vålerenga Hockey.

Medfører det riktighet at man tror på politisk flertall som vil gi godkjennelse av byggingen i Bjørvika?
– Oslo kommune har i dag et sammensatt flerpolitisk styre, men der de folkevalgte på tvers av partigrensene helt klart er veldig positive til det Vålerenga driver med både i topp og i bredde. Selv om vi takket nei til å flytte tilbake til Bislett, er velviljen meget stor i hele kommunen for å se på muligheten for at Vålerenga kan få eget stadion. Det er ikke dermed sagt at vi får det til, men jeg opplever politiske landskapet som meget positivt. Derigjennom er ikke eventuelle omreguleringer heller en umulighet.

Hva slags stadion snakker vi om i såfall? Plasser: stående/sittende/VIP, andre fasiliteter i bygget?
– I de diskusjoner planer som foreligger på alle tre stedene, er det +/- 20 000 som har vært utgangspunktet.

Hva blir eierstrukturen om det skal bygges?

– Det vil i såfall være helt åpent. Skal det bygges nytt stadion blir det ikke som en kommunal eller privat gave, men et 100 pst kommersielt prosjekt som skal bære seg selv gjennom utleie/salg av tilstøtende arealer.
Når kan vi forvente at det blir noen offentliggjørelse?

– Hvis vi er heldige med noen av svarene vi venter på, og de kanskje kommer raskt, så er ikke vi nødvendigvis så langt unna å kunne offentlig si hva vi går for, og om det er mulig eller ikke, og
hva som skal til for å få ting realisert. Et nytt stadion i Oslo er ikke liksom sånn som du bare knipser på plass på et par år. Husk det har vært minst 20 år med drømmer. Jeg håper vi kan komme dit at konklusjonene er enten; Vi fortsetter i «evig tid» på Ullevall og kan begrunne det, eller vi vil bygger nytt. Men da må finanser, tillatelser osv osv være innen rekkevidde. Det er disse tingene som må være besvart før vi kan konkludere.
Men som sagt, får vi raske svar på et par ting nå, kan vi kanskje konkludere i mai/juni hva vi går for.
Og det er nytt stadion?

– da jeg ba om å få midler til utredning, var det jo ikke først og fremst for å konkludere med at alt nytt var umulig, men om drømmene kan bli virkelighet, klarer jeg ikke svare på idag.

Legg igjen en kommentar