Prosessen – ekspertene snakker: Bertil Valderhaug

Nestemann ut i VPNs spørsmålsmaraton i anledning ekspertene og Hulsker-saken er sportsjefen i den smått utskjelte hovedstadsavisen (kremt) Aftenposten, Bertil Valderhaug. Ingen bomber der: Burde Bernt Hulsker straffes av NFFs styre på grunnlag av videoen fra den aktuelle hendelsen med Peter Werni i kampen mot Aalesund? Hvorfor/hvorfor ikke? – Ja, jeg synes at han bør … Fortsett å lese «Prosessen – ekspertene snakker: Bertil Valderhaug»

Nestemann ut i VPNs spørsmålsmaraton i anledning ekspertene og Hulsker-saken er sportsjefen i den smått utskjelte hovedstadsavisen (kremt) Aftenposten, Bertil Valderhaug. Ingen bomber der:

Burde Bernt Hulsker straffes av NFFs styre på grunnlag av videoen fra den aktuelle hendelsen med Peter Werni i kampen mot Aalesund? Hvorfor/hvorfor ikke?

– Ja, jeg synes at han bør straffes. Ikke fordi han heter Bernt Hulsker. Ikke fordi han har levd på kanten av fotball-loven ved tidligere anledninger denne sesongen. Men ganske enkelt fordi det er direkte ufint og usportslig å slå en motstander i ryggen med knyttet neve. Slikt vil vi ikke se på banen. Hvis ikke NFF straffer slike ting, vil det bare fortsette. Nå kan dette få en preventiv virkning.

Hva syns du om den tilmålte straffen (2 kampers karantene) NFF foreslår i lys av om du mener han burde straffes eller ikke?

– Det synes jeg er helt i orden.

Hvor føler du selv lista ligger for fotballekspertene i forhold til å
kommentere enkeltspilleres handlinger og holdninger? Kan man gå for langt og i såfall hvordan?

– Disse gutta får sin lønn på grunn av all oppmerksomheten. Da må de bare tåle å være i medias søkelys. Fotballfolket skal egentlig være glad for all den blesten de får. Det er mange i andre idretter som er veldig misunnelige. Selvsagt kan gå for langt. Det er viktig å skille mellom sak og person, selv om det i enkelte tilfeller er to deler av samme sak.

Er Hulsker offer for en hekseprosess og statueres han som et eksempel av NFF?

– Nei. Overhodet ikke!

Hva betyr en eventuell karantene for norsk fotball og fotballjussen
(dommere, utvalg, videodømming) videre?

– Dette er et steg i riktig retning. Men jeg mener at man også bør kunne gå inn og straffe spillere for episoder som dommer feilbedømmer der og da. Jfr. Hannes Sigurdssons albue i ansiktet på Frode Kippe.

Legg igjen en kommentar