VPN anmelder: ”Alt å vinne”

VPN benka seg foran Tv-en i går for å se den nyeste i rekken av Enga filmer fra i fjor. Nå var det dokumentaren ”Alt å vinne” som sto for tur, det var på tide å friske opp minnene fra i fjor. I filmen følger vi spillerne gjennom deres hverdag de siste ukene før serien … Fortsett å lese «VPN anmelder: ”Alt å vinne”»

VPN benka seg foran Tv-en i går for å se den nyeste i rekken av Enga filmer fra i fjor. Nå var det dokumentaren ”Alt å vinne” som sto for tur, det var på tide å friske opp minnene fra i fjor.

I filmen følger vi spillerne gjennom deres hverdag de siste ukene før serien skal avsluttes. Man følger laget fra treninga dagen før Sogndal kampen. Vi får se hvilke forberedelser som blir lagt ned og hvor mye som egentlig skjer før kampen.

Igjen må vi oppleve de nervepirrende siste kampene som avgjør seriegullet 2004.

Mot Sogndal følger vi kampen fra benken til Enga, hvor vi ser Rekdals klare frustrasjon idet han sparker til stativet med vannflaskene. Sogndals keeper gjør som vi alle har prøvd å glemme den ene redningen etter den andre, uten at det hjelper.
Ham-Kam kampen står får vi servert fra klanens ståsted, og det var deilig å se hvor mye det virkelig kokte etter scoringa.

Videre får vi se gutta spille PlayStation, spille kort og spise før den avgjørende kampen mot Stabæk. Steffen Iversen er selvutnevnt mester i bilspill.

Kjetil Rekdal forklarer at han aldri vil kjefte på spillerne så lenge han vet de har gjort sitt beste. Godt å vite at mannen har en mykere side også. Også en glede å se han lese VPN, takk Kjetil. Glemmer heller ikke ordene: «Til neste år skal det ikke stå på målforskjell. Da skal det stå på poeng. I vår favør». Dette gjør at vi slår oss til ro.

Den avgjørende kampen mot Stabæk har allerede blitt skildret og fortalt på de mest vidunderlige måter av alle medier Norge har. Men nå får vi følge det som skjedde i garderoben både før, i pausen og etter kampen. Kanskje kunne litt mer av stemningen før kampen vært med?

En bra film som helt klart blir verdt å legge til DVD samlinga når den kommer ut. DVDen skal ha masse ekstramateriale. Prisen er ikke fastsatt enda, men det ryktes mellom 150 – 200 kr. Filmen er laget av Terje Lervik som er student ved Høgskolen i Volda. Bra jobba Terje!

Mye klipping og en del virkemidler er brukt som fryder en mediestudent. Kanskje kunne filmen vart litt lengre, men det spørs hvor mye mer folk kan tåle. Pulsen holder seg oppe under hele filmen og til tider reiser hårene på store deler av ryggen seg, men sånn skal det vel være å gjenoppleve fjorårets serieavslutning. Kanskje litt trist å se hvor nære vi egentlig var i fjor, men denne filmen har en litt annen dybde en de andre filmen som hittil er gitt ut siden vi får se mer av laget.

Legg igjen en kommentar