Rekdal mot Real Madrid

Styremedlem og aksjonær i Vålerenga ASA, Egil Stenshagen, er optimist selv om det ble tap på Hamar. Han har tro på avansement både i Royal League og ikke minst til Champions League – hvor Stenshagen ser for seg at Rekdal spiller i sluttminuttene mot Real Madrid… FORTVIL IKKE OVER TAPET Vi tåler utvilsomt å tape … Fortsett å lese «Rekdal mot Real Madrid»

Styremedlem og aksjonær i Vålerenga ASA, Egil Stenshagen, er optimist selv om det ble tap på Hamar. Han har tro på avansement både i Royal League og ikke minst til Champions League – hvor Stenshagen ser for seg at Rekdal spiller i sluttminuttene mot Real Madrid…

FORTVIL IKKE OVER TAPET
Vi tåler utvilsomt å tape en kamp eller to selv om ambisjonen selvsagt er seriegull. I fjor vant vi sølv. Spillerstallen er nå bedre enn noensinne. Og takket være Royal Leauge har det vært bra trøkk gjennom hele vinteren.

Aldri har interessen for Tippeligaen vært som nå. Det var rekordpublikum i første serierunde. Vi erfarte da at ingen av favorittene kan føle seg trygge. Det fikk både Rosenborg, Lyn og Lillestrøm erfare. Ikke bare vi.
Rosenborg sikret seg på overtid det ene poenget mot det iflg media antatte bunnlaget Aalesund ! Og Aalesund som sannsynligvis totalt har lavere lønnskostnader for hele troppen sin enn kun reservebenken til Rosenborg!

De fleste Tippeliga-lagene møter bedre rustet enn noen gang. Det blir virkelig kamp om plassene i startelveren i de fleste klubbene. Reservebenken både til Rosenborg og vår egen ville vel gå rett inn på hvilket som helst annet Tippeliga-lag.

Selv dro jeg ikke til Hamar søndag. Derfor rakk jeg å se Lyn – Fredrikstad live på Ullevål før jeg benket meg til TV’n for å se våre gutter.
Fredrikstad overrasket meg. De var jo dømt nord og ned av media. I kjent Drillo-stil hadde de et ”fyrtårn» (over 2 m høy!) i angrep – som det ble spilt en rekke velplasserte langpasninger på. Skikkelige Flo-pasninger. Det skapte store problemer for den tidligere landslagssliteren Leo, som rakk «fyrtårnet» kun til like over hofta. I tillegg skapte den lynkjappe amerikaneren Brian West, som kom inn på slutten, trøbbel for et ellers robust Lyn-forsvar. Godt at vi har store og kjappe stoppere når vi skal møte Fredrikstad.

Våre gutter var deppa over Ham-Kam-tapet, hørte jeg. Og det har de all grunn til. Skal vi vinne, så er ikke Kameratene fra Hamar (er det forresten noen fra Hamar på laget deres?) noen målestokk. Regner med at dette nå er historie. Profesjonelle som de er. Vi har nå viktige kamper på rekke og rad.
Både i Royal Leauge og Tippeligaen. Litt senere cup’n. Videre avansement i Royal League betyr ikke bare prestisje. Det er viktig også for økonomien.
Både for klubben og spillertroppen. Sistnevnte har en egen Royal League-bonus. Basert på det økonomiske resultatet.

Siden vi er inne på økonomi. 2005-budsjettet er betydelig opp fra forrige sesong. Den virkelig sterke spillertroppen vår betyr høyere lønnsutgifter.
Som i enhver økonomi må våre inntekter være høyere enn utgiftene. De to store inntektskildene er sponsorer og billettinntekter. Med sponsorinntekter som største post. Vår markedsavdeling har gjort en prima jobb.
Sponsorinntektene er opp med nesten 30 % i forhold til 2004. En stor takk til den tidligere toppspilleren Rune Hansen og hans kolleger!

Men det er ikke nok å få sponsorpengene på konto. Sponsorene må få det de betaler for. Eksponert sine logoer og sine budskap, styrke sin business med de andre sponsorene, bruke kampene til å pleie ansatte og forbindelser – og «in the end of the day» selge mer av sine varer eller tjenester. Alle som er Vålerenga-supportere må også huske på å bidra – ved å velge varer og tjenester fra våre sponsorer. Gledelig er det å konstatere at flere av våre hovedsponsorer har tegnet langsiktige avtaler – over flere år. Det vitner jo om stor tillit til oss.

Den store variabelen og usikkerheten i vårt relativt spenstige budsjett er publikumsinntektene. Faktisk tør vi ikke budsjettere med høyere tall enn i fjor. Vi hadde jo en vanvittig spennende høstsesong med fullt hus på flere av kampene.

Forhåpentligvis ligger det her en reserve. Vi har inflasjonsjustert prisene.
Skulle det bli høyere inntekter enn budsjettert har vi «krutt» til ytterligere å forsterke spillerstallen ,hvis det skulle bli behov. Skader kan oppstå, nyervervelser kan skuffe, spillere kan bli solgt. Mye er uforutsigbart. Publikumsinteressen er i stor grad avhengig at vi presterer sportslig. Og at serien blir spennende. Heldigvis er fotball godt stoff for de aller fleste medier i Norge. Det er viktig for interessen.

For øvrig går det hvert år betydelig beløp fra Vålerenga ASA nedover i systemet til de yngre lagene. Størrelsen på overføringen avhenger av det økonomiske resultatet. Jeg hører at pågangen av yngre spillere er stor. Vi har samarbeid med Wang idrettsgymnas. Det innledes nå samarbeid med Jordal ungdomsskole. Dette er vi i styret veldig glade for. Rekruttering av ungdommen til idretten er svært viktig for samfunnet. Og vi ønsker å rette en stor takk til alle de frivillige som her bistår dette meget verdifulle arbeidet.

Høstens høydepunkt blir utvilsomt deltagelsen i Champions League. Som i Royal League, suksess vil bety både prestisje og penger. Og ikke minst spenning og førsteklasses underholdning. Vi husker vel alle den flotte innsatsen forrige vinter mot Newcastle. Vi fulgte de til døra selv på bortebane. Og husk – det uten Iversen, Hulsker, Arason, Ishizaki og Ronny Johnsen! Med en skadefri tropp kan vi på gode dager matche de aller, aller beste. Tenk dere om vi møter Real Madrid med Ronaldo, Beckham og Figo på Ullevål! Da tror jeg han sjøl, Kjetil R, ville bytta seg inn de siste minuttene for å være med på å ha slått de!

Vi tar fatt på en sesong med høye ambisjoner og mye å glede seg til.
Spennende blir det utvilsomt. Fotballresultater er dessverre ikke alltid rettferdig. Så det gjelder å ikke fortvile om det skulle bli noen «stang ut kamper». Bare det ikke blir mange.

Vi sees på Ullevål! Ta med dine venner, familie, naboer og kolleger – vi går for fullt hus, stor stemning og seier i hver kamp! Live på Ullevål er mange hakk bedre enn på TV.

Legg igjen en kommentar