Ham-Kam – Vålerenga 3-1

Briskeby 10.04.2005 – Tippeligaen 1. runde – 7358 tilskuere Så kom tapet. Starten på en forhåpentligvis eventyrlig sesong, endte i et forsmedelig tap på Briskeby gressbane forran snaue 8000 tillskuere. Men faen, vi kan ikke alltid vinne vel? Ham-Kam 3 ( 1)        –         Vålerenga 1 ( 0) 1-0 Geir Frigård 34.min 47. min Morten Berre 1-1 … Fortsett å lese «Ham-Kam – Vålerenga 3-1»

Briskeby 10.04.2005 – Tippeligaen 1. runde – 7358 tilskuere
Så kom tapet. Starten på en forhåpentligvis eventyrlig sesong, endte i et forsmedelig tap på Briskeby gressbane forran snaue 8000 tillskuere. Men faen, vi kan ikke alltid vinne vel?

Ham-Kam 3 ( 1)        –         Vålerenga 1 ( 0)

1-0 Geir Frigård 34.min
47. min Morten Berre 1-1
2-1 Abiodun 59. min
Joachim Sørum 67. min
3-1 Glenn Ståhl 90. min

Arni Gautur Arason
Andrè Muri Ronny Johnsen Kjetil Wæhler Tom Henning Hovi
Ardian Gashi (78. min. Christian Grindheim) Thomas Holm
Stefan Ishizaki Morten Berre
Bernt Hulsker (46. min David Brocken) Freddy dos Santos

Lagoppstilling Ham-Kam: Gustafsson, Smeets, Sørensen, Sørum, Storbæk, Bjerke, Michaelsen, Haug, Vaagan Moen, Abiodun, Frigård.

Hoveddommer: Terje Hauge
Assistentdommere: MM

Så kom tapet. Starten på en forhåpentligvis eventyrlig sesong, endte i et forsmedelig tap på Briskeby gressbane forran snaue 8000 tillskuere. Men faen, vi kan ikke alltid vinne vel?

25 sekunder ut i Tippeligaåpningen på Briskeby stadion, starter dommertrioen med å blåse for offside på Ishizaki. Gud bedre for en start tenker jeg, men det skulle bli mye værre.

De 3 første minuttene er det Ham-Kam som tar kontroll. De går hardt ut og viser at fjoråret ikke var noen tilfeldighet.

3. min: Ham-Kams Abiodun blir felt på venstre hjørne av 16 meter’n av Kjetil Wæhler. Freddy header frisparket kontrollert over.

7. min: Til tross for en massiv Ham-Kam åpning, ser det ut til at Vålerngas krigere holder hodene kalde, og temmer bønda.

8. min: Ham-Kam frispark igjen, denne gang fra 23 meter. Frisparket går rett i muren.

9. min: Vålerenga tar over kontrollen i kampen. Morten Berre jobber godt inni feltet, og går opp i duell med Ham-Kams Eddie Gustavsson. Her må jeg berømme dommer trioen for våkent blikk. For Berre går opp i duell med Ham-Kams keeper, som mister ballen pga at Berre presser på, men ingen ting galt i det Berre gjør. Og dette ser faktisk dommer Terje Hauge, og spillet går sin gang. Resten av alle verdens dommere, syntes å blåse i slike situasjoner til fordel for keeperen. Eddie får forresten tak i ballen igjen da, så det blei ikke noe ut av det. Men godt initiativ av Berre.

10. min: Kjetil Wæhler header like utenfor. Eddie har nok kontroll, men Vålerenga har definitivt tatt over kontrollen.

14. min: Ishizaki lurer 3 Ham-Kam forsvarere, og løsner et skudd mot Kamma målet. Dessverre er skuddet for svakt.

17. min: Ham-Kam på en snarvisitt rundt vår 16 meter. Ender med et frispark, som Arni tar fast når skuddet kommer.

18. min: Berre nesten gjenom, blir avklart til corner, skudd fra Berre(igjen), via Espen Haug til ny corner. Dårlig slått, og til innkast for VIF, men det blir avklart ganske kjapt.

22. min: Berre frempå igjen. Drar vekk 2 mann og legger inn mot Ishizaki, som etterhvert får ballen. Men skuddet går 20 meter over mål.

23. min: Ham-Kams Abiodun er frempå igjen. Har vært Ham-Kams farligste til nå. Men Wæhler ser ut til å ha kontroll på han.

25. min: Freddy forsøker å legge inn ballen fra 40 meter. Ballen går helt inn til Eddie i Ham-Kam buret. På grensen til farlig faktisk.. Hadde Eddie stått litt lenger ut, så hadde den gått inn.

28. min: Hulsker fosser frem på venstrekanten, Ender i corner. Ishizaki legger en flott corner, og skuddet kommer fra en eller annen, men blir blokkert.

31. min: Gashi plukker opp en ball på midbanen etter en litt forvirret innsats fra Ham-Kam. Freddy kommer på overlapp, og legger nydelig inn, men ballen treffer oppå tverrliggeren.

33. min: Abiodum kommer på nok et farlig raid på venstresiden. Kommer seg innenfor 16 meteren, men Wæhler takler han klokkereint, og det blir corner.

34. min: 1-0 Geir Frigård. Innoverskrudd corner, Geir vrikker seg en meter ut fra Arni, det står en klynge med spillere fra begge lag like forran han, og ballen havner på hodet hans, og han gjør ikke feil i en sånn situasjon. Han får stå helt aleine å heade inn scoringa.

36. min: Langt kast fra Freddy, en heading fra et VIF hode, med Eddie flikker ballen til corner. Blir også en ny corner, men Ham-Kam kommer seg enkelt ut av den situasjonen.

39. Hulsker får frispark mot seg, for å ha blitt dratt i trøya på Ham-Kams 16 meter.. Ny vri..

40. min. Abiodun kommer nok en gang på raid, denne gangen rydder Ronny Johnsen greit opp. Løper enkelt fra Abiodun, og avklarer.

41. min: Ny VIF corner. Ufarlig.

44. min: Brukbart VIF angrep, Ishizaki skyter fra skrå vinkel, skuddet for dårlig.

Abiodun kommer for siste gang i 1. omgangen på et raid. Denne gangen SKAL han forbi Wæhler, så han bruker armer og bein, men Wæhler er sterk som en bjønn, og vet at dommerne ikke kommer til å blåse frispark mot Abiodun, så han rydder greit opp, og kjefter litt på Terje Hauge etterpå..

Hauge blåser i fløyta si, og jeg står igjen med en følelse av at VIF gjenomførte en grei omgang, BORTSETT fra målet til Frigård. Det var slett stykke arbeid av VIF gutta. På dette tidspunktet er jeg langt fra nervøs for at vi skal tape. Vålerenga har hatt kontroll på det meste i denne omgangen, og jeg gleder meg til 2. omgang.

2. Omgang:

Brocken kommer inn for Hulsker etter hvilen. Grunnen til det, er at Hulsker vissnok skal ha sprukket trommhinnen. Måtte alt gå han vel, og bli fort frisk.

1-1 Spenningen sitret i kroppen etter at jeg egentlig var godt fornøyd med 1. omgang (minus målet). Og når Morten Berre etter bare et par minutter setter kula i gållen etter fremdragende arbeid av Tom Henning Hovi, så var jeg sikker på at dette skulle gå veien. Det var så fortjent at Morten scora det målet, til tross for at Kong Henning la opp alt og gjorde alt arbeidet først. Morten jobba steinhardt hele kampen, både fremover og bakover.

51. min: Brocken er nære på å score selvmål, men ballen går heldigvis til corner. Den påfølgende corneren, blir livsfarlig. Dansken Sørensen header ballen i tverrliggeren, men det blir heldigvis ikke mål.

53. min: Ham-Kam frispark fra langt hold, Bra innlegg, Skuddet via Freddys «ikke» aktive arm, og til corner.

55. min: VIF contrer, og et skudd blir fyrt av, men det ser ut til at det treffer en medspiller.

59. min: Freddy har en av kampens største muligheter, får en langpassning fra Muri, og er helt fri. Men dessverre klarer ikke Freddy å vippe den forbi Eddie Gustavsson i Kamma-buret.

59. min: 2-1 Ham-Kam contrer, og denne gangen kommer Abiodun seg fri fra VIF forsvaret og setter inn 2-1 målet. Jeg må si at det var en gedigen nedtur etter at freddy var centimetere fra å gi oss ledelsen. Helvete!!!!!

61. min:Frigård skyter vilt nå. Skjønner at han må. Skuddet går over, men VIF virker tamme nå. Litt lite tæl.

62. min: Brocken skal også vise at han kan skyte et stykke over mål.. Helt ufarlig. Kamma klart best hittil i omgangen.

68. min: VIF frispark. Hovi header ut til Gashi som skyter over.

70. min: Stor sjanse til VIF. Starter med at Freddy virker litt tam i en duell med Ham-Kam forsvarer, Men det blir innkast, og corner. Nydelig slått corner, hvor ingen syntes å mene at den ballen var verdt å sette inn. En eller annen inni feltet var vel nære på å få tåa si borti, men ballen fyker urørt over dølinja.

73. min: Langt innkast fra Freddy, litt klabb & babb, Morten Berre står med ryggen mot mål, og får ikke fomla den inn. Ham-Kam avklarer. Bra tendens igjen av VIF nå.

74. min: Brocken foretar en sklitakling som strekker seg over ca 15 meter. Han treffer ingen, Geir Frigård som var målet til Brocken, bare løper videre med ballen og kommer seg i farlig posisjon. Men avsluttningen ender utenfor.

77. min: Frigård blir frispilt av Vågan-Moen. Frigård til Abiodun, som blir ekspedert av Wæhler (igjen..hehe). Blir corner. Ufarlig.

82. min: Freddy tar oppstilling på ca 17 meter. Fordeler baller etterhvert som de kommer i retur fra dårlige Ham-Kam avklaringer, men tilslutt får Ham-Kam forsvaret avklart.

83. min: VIF corner, helt ufarlig. Ham-Kam contrer, blir stoppet, VIF får ny corner etter contracontring(?). Ufarlig.

86. min: Olsen og Frigård spiller bra sammen, Olsen header utenfor.

89. min: Muri header like utenfor.

3 minutter tillegg i tid.

3-1 Nå er vel alle Vålerengaspillerne i angrep, og det straffer seg. Glenn Ståhl setter inn 3-1 målet. Og jeg orker rett å slett ikke skrive ned noe mer.. Jeg er trist nå.. Veldig trist. Måtte dette være det ene tapet på de neste 20 kampene.

Legg igjen en kommentar