Mr. Chelski og Enga, Vålerenga sponses av Chelsea

Vålerenga United skal til England for å spille fotball. Nei, det dreier seg ikke om A-laget, men laget som består av utviklingshemmede spillere. De skal delta i en turnering i Birmingham, og store deler av regningen betales av Mr. Chelski. Her får du vite mer om laget. Vålerenga United skal på storfint besøk til selveste … Fortsett å lese «Mr. Chelski og Enga, Vålerenga sponses av Chelsea»

Vålerenga United skal til England for å spille fotball. Nei, det dreier seg ikke om A-laget, men laget som består av utviklingshemmede spillere. De skal delta i en turnering i Birmingham, og store deler av regningen betales av Mr. Chelski. Her får du vite mer om laget.

Vålerenga United skal på storfint besøk til selveste Chelsea. Regningen betales av milliardæren Roman Abramovitsj.

VPN har bedt manager, koordinator og organisator for laget, Jacob Melsom, om å skrive noen ord om Vålerenga United. Melsom har hatt ansvaret for laget siden 1997/98. Spillerne er utviklingshemmede, som er en samlebetegnelse for et par tusen diagnoser, som Downs syndrom, ADHD og autisme.

Vålerenga United

26. mars vil gå inn i rekka av store merkedager for gutta i Vålerenga United. Hvorfor? Jo, gutta skal over ”pytten” for å sparke fotball. Til selveste Birmingham og England.

Man kan jo saktens spørre seg om turneringene her hjemme er for små, sett i forhold til at man må utenlands. Beskjedent nok må vi svare nei på dette, men det er ikke hverdagskost å bli invitert til England (som mange kaller for fotballens krybbe) for å vise fram fremragende norsk fotball.

Nei da, jeg tenker ikke på spillestiler som Drillos og Semb, men mer på godt pasningsspell og sikre, tekniske finurligheter som er fundamentet i fotball. Vi har også enkeltspillere med kvaliteter som går langt utenpå landslagspillerne.

Det hele startet under landsturneringen på Stord 2003. Chelsea-lederen Steve Keane var Englands observatør under denne fotballhelga. Og der starter egentlig denne historien.

For i England skal de arrangere en fotballturnering som i Europa er nesten like stor som World Games for utviklingshemmede. På denne turneringen skal det være representanter for de aller fleste europeiske land. Et lag fra Elverum deltar også, men det er Vålerenga som får æren av å spille åpningskampen i turneringen, og det mot et annet norsk lag: Tromsø-gutan.

Foruten et stramt program med deltagelse i en turnering forut for den store turneringen og omvisninger rundt om i Birmingham, så blir det kanskje et lite møte med sponsoren av turen, nemlig Chelsea-eier Roman Abramovitsj, eller ”Mr. Chelski” – for kjentfolk.

Vålerenga United så dagens lys for ca 5 år siden. Det har nærmest tatt helt av de siste 2 årene med deltagelse i Norway Cup og andre turneringer hvor gutta har vist gode takter. Sett i forhold til Vålerengas elitelag har våre gutter scora flere mål i snitt en Rekdal & co. Så kanskje bør vi invitere de store på noen treninger før deres serie starter engang på vårparten…

De som overvar fjorårets hjemmekamp mot Bodø Glimt vil sikkert huske den store kampen i pausen. Det er disse gutta som nå skal over pytten, på ”Mr. Chelski`s” regning. Spillerne må dekke en egenandel på 800 kroner – resten av regninga tar oljemilliardæren seg av. Jeg regner med at dette taes fra bonusen til Chelsea-gutta, og har ingen dårlig samvittighet for det.

Det blir en tid foran oss nå som blir ekstra tøff. Fokuset kommer til å ligge på fotball, men engelsken må nok også gjenoppfriskes, og ikke minst må vi forberede oss på de store tidsforskjellene, sånn at vi tåler de store omveltningene i forbindelse med ”jetleg”.

Foruten ukentlige treninger for gutta må vi nok legge inn et par treningssamlinger hvor vi kommer til å finpusse detaljer. Da er vi klare for det store utland.

England here we come…

Legg igjen en kommentar