Gashi ennå ikke klar, Raio hjem til Estland

Ardian Gashi er fremdeles ikke klar for Vålerenga. Når spillerne samles på mandag til første økt i 2004 er Gashi på ferie. VPN har snakket med Kjetil Rekdal om status quo i Vålerenga, og han avslører at det kan bli forandringer i trenerteamet. Raio Piiroja har reist tilbake til Estland og det er høyst usikkert … Fortsett å lese «Gashi ennå ikke klar, Raio hjem til Estland»

Ardian Gashi er fremdeles ikke klar for Vålerenga. Når spillerne samles på mandag til første økt i 2004 er Gashi på ferie. VPN har snakket med Kjetil Rekdal om status quo i Vålerenga, og han avslører at det kan bli forandringer i trenerteamet.

Raio Piiroja har reist tilbake til Estland og det er høyst usikkert om 24-åringens karriere fortsetter i Vålerenga.

– Hva som skjer med Raio er helt i det blå. Han har dratt til Estland fordi kontrakten hans gikk ut 30. november og vår opsjon på kjøp er også ute, sier Kjetil Rekdal til VPN.

Rekdal legger ikke skjul på at han kvalitetsmessig er god nok for Vålerenga, men det er for øyeblikket ingen dialog med Flora Tallin om Raio.

– Vi får se hva som skjer. Ardian Gashi har sagt ja til Vålerenga, men det gjenstår forhandlinger før han formelt er klar. Ørni er et diskusjonstema hvor det ikke er bestemt om han skal få ny kontrakt, vi vet heller ikke om skadesituasjonen hans gjør han i stand til å spille for Vålerenga igjen. Lars Bohinen er også veldig usikker, og det er heller ikke avklart om jeg skal spille. I utgangspunktet skal jeg trene Vålerenga, sier Rekdal.

For et par uker siden uttalte han i Dagsavisen at han ønsker seg seks nye spillere som kan forsterke laget.

– Siden den gang har Per Egil Swift og Tor Henning Hamre signert samtidig som Gashi har sagt at han ønsker å fortsette i Vålerenga. Som hovedsansvarlig trener ønsker man seg helt klart et best mulig lag, men det er ikke dermed sagt at vi får de spillerne jeg vil ha. Det avhenger også av hva som skjer med Lars, Raio, Ørni og meg selv. Dessuten er vi veldig nære å signere noen spillere akkurat nå, men harde forhandlinger gjenstår før e eventuelt blir klare.

– Jeg vet at du ikke vil røpe navn, men ønsker du deg keeper eller spiss?

– Teoretisk vil vi forsterke laget i alle ledd, mer vil jeg ikke si.

I 2003 ble Tommy Edvardsen en etablert A-spiller som kom fra egen rekruttstall. Også i år ønsker Rekdal å gi en eller flere juniorer muligheten i A-stallen.

– Men jeg vet ennå ikke hvordan dette vil skje. Det kan være at en eller flere blir fullverdige medlemmer av A-stallen, andre får muligheten til å hospitere i perioder. Jeg vil heller ikke si noe om hvem som er mest aktuelle, sier Rekdal.

VPN kan imidlertid minne om følgende navn fra rekruttstallen: Thomas Sæther, Lars Øvrebø, Lamin Bojang, Torbjørn Vik, Marius Semmerud Berg og Alexander Mathisen.

– Hva skjer med Geir Bakke og trenerne?

– Geir Bakke fortsetter i Vålerenga. Vi jobber nå med å sette sammen trenerteamet, spør du meg søndag kveld, vet jeg mer om hvordan det vil se ut. Det er ikke sikkert Bakke fortsetter i samme funksjon som han har hatt, mer kan jeg foreløpig ikke si. Vi burde hatt dette klart for lenge siden, men fordi profflisensen ble klar sent, er vi på etterskudd i dette arbeidet.

– Er Drillo et alternativ i trenerkabalen?

– Drillo er ikke aktuell, mer vil jeg ikke si, sier Rekdal.
Mandag klokken 0930 starter sesongen 2004 – på ettermiddagen trener de klokken 15. Det blir to økter hver dag fra mandag til torsdag (kun morgenøkt fredag).

– Vi kommer ikke til å være fulltallige allerede på mandag. Gashi har for eksempel ferie denne uken og Hamre kommer ikke før onsdag fordi han er opptatt med å flytte fra Estland, sier Rekdal.

Legg igjen en kommentar