Prosessen – ekspertene snakker: Torgeir Bjarmann

NFF, media og fotballekspertene fokuserer på Bernt Hulsker. VPN syns det er på tide å la synserne synse om seg selv i saken. Vi har bedt flere fotballeksperter komme med sitt syn på prosessen mot Bernt Hulsker. Først ut er den mest åpne kritikeren: NRKs Torgeir Bjarmann: Burde Bernt Hulsker straffes av NFFs styre på … Fortsett å lese «Prosessen – ekspertene snakker: Torgeir Bjarmann»

NFF, media og fotballekspertene fokuserer på Bernt Hulsker. VPN syns det er på tide å la synserne synse om seg selv i saken. Vi har bedt flere fotballeksperter komme med sitt syn på prosessen mot Bernt Hulsker. Først ut er den mest åpne kritikeren: NRKs Torgeir Bjarmann:

Burde Bernt Hulsker straffes av NFFs styre på grunnlag av videoen fra den aktuelle hendelsen med Peter Werni i kampen mot Aalesund? Hvorfor/hvorfor ikke?

– Bernt bør straffes. Slag, som i dette tilfellet er helt tydlig på
bildene, skal det slås ned på. Reglene til NFF videobruk kommer jeg inn på senere.

Hva syns du om den tilmålte straffen (2 kampers karantene) NFF foreslår i lys av om du mener han burde straffes eller ikke?

– Siden jeg mener at han bør straffes, synes jeg en kamp hadde vært greit nok.

Hvor føler du selv lista ligger for fotballekspertene i forhold til å
kommentere enkeltspilleres handlinger og holdninger? Kan man gå for langt og i såfall hvordan?

– Jeg mener at som ekspert må man kunne si det man mener om stygt og farlig spill. Man må forholde seg til sak og ikke person, selv om det kan være vanskelig i dette tilfellet. Nå er det jo ikke noen overraskelse at det var akkurat Mr Hulsker som har kommet opp i trøbbel. Skulle man gjette på hvem synderen var av alle spillerne i Tippeligaen hadde de aller fleste hatt Bernt som første valg.

Er Hulsker offer for en hekseprosess og statueres han som et eksempel av NFF?

– Håper og tror ikke det. Han er litt uheldig i og med at dette kommer i kjølevannet av Sigurdsson saken. NFF reglen er jo veldig spesielle i og med at video kun kan brukes dersom dommer ikke ser hendelsen. Disse reglene vil helt sikkert forandres fort som mulig fra NFF sin side etter siste tids fokus.

Hva betyr en eventuell karantene for norsk fotball og fotballjussen
(dommere, utvalg, videodømming) videre?

– Karantenen får ingen ting å si, bortsett fra at prosedyrer i NFF vil
forandres.

Siden du (i motsetning til andre eksperter), ikke bare har spilt fotball på toppnivå, men endog som midtstopper og primærmotstander (om man kaller det for det) mot spisser som Hulsker kunne man mistenke deg for å ha en «høne å plukke» med han?

– Jeg vurderer Bernt på lik linje som alle andre, som jeg har spilt med og mot.

Har du noen egen agenda i forhold til saken, og ville du ment noe
annerledes dersom det var snakk om andre enn han (tenker på at du sier du har en del meninger om hvordan han opptrer på banen)?

– Har vært på fest hjemme hos ham i Molde. Han er en trivelig gutt og er en god spiller, og det er derfor leit å se at han får alltid størst overskrifter når han blir innblandet i tull.

Har Bernt noen gang slått tunnel på deg?

– Har du noen gang sett noen ta tunnel på meg? Mulig Roar Strand gjorde det en gang i 1988, men det kan bare ha vært et mareritt jeg har hatt.

Legg igjen en kommentar