Molde – Vålerenga 1-1

Tippeligaen 8. runde – Røkkeløkka 24. mai 2004 – 4.920 tilskuere Turene til Molde har det siste tiåret betydd godt spill men med påfølgende «urettferdig» tap for Vålerenga. Fint vær og fint stadion – musikkanlegget til tross – synes vi også å huske. Denne gangen var det anderledes: Kaldt som f&%n, drepende kjedelig spill og … Fortsett å lese «Molde – Vålerenga 1-1»

Tippeligaen 8. runde – Røkkeløkka 24. mai 2004 – 4.920 tilskuere

Turene til Molde har det siste tiåret betydd godt spill men med påfølgende «urettferdig» tap for Vålerenga. Fint vær og fint stadion – musikkanlegget til tross – synes vi også å huske. Denne gangen var det anderledes: Kaldt som f&%n, drepende kjedelig spill og poeng til Vålerenga.

Vålerenga:

Øyvind Bolthof
David Brocken Erik Hagen Kjetil Wæhler Tom Henning Hovi
Ardian Gashi (Kjetil Rekdal 85) Jørgen Jalland Thomas Holm Per Egil Swift (David Hanssen, 64)
Daniel Fredheim Holm (Tor Henning Hamre, 88) Freddy dos Santos

Molde:

Eddie Gustavsson – Tomas Mork (Arild Stavrum, 70), David Ljung, Marcus Andreasson, Martin Høyem – Stig Arild Råket, Petter Rudi, John Andreas Husøy (Tommy E. Møster 81) – Bernt Hulsker, Øyvind Hoås, Kai Rødberg (M. Kihlberg 61)

Mål/kort:

1-0 Bernt Hulsker 33 min.
42 min. Freddy dos Santos 1-1
Ardian Gashi GK
Thomas Holm GK
GK Bernt Hulsker
GK Martin Høyem

Hoveddommer: Svein Oddvar Moen

Vålerenga entret den lettere forblåste banen i en slags bastard drakt: bortedrakt øverst og hjemmedrakt nederst. Tross motekollisjon åpnet Vålerenga best der spesielt Ardian Gashi, Daniel Fredheim Holm og Freddy dos Santos syntes å finne hverandre med gode pasninger.

Allerede etter 2 minutter kom Gashi seg fri på høyresiden, han finner Fredheim Holm nede ved dødlinja. Daniel har to mann på seg, de blir vendt bort og Freddy mottar ballen på 16 meteren rett foran mål. Freddy har tid men blir kanskje stressa av den uventede åpningen. Skuddet går svakt rett på Eddie Gustavsson.

Det er ikke bare på høyresiden angrep bygges opp, også Per Egil Swift får til kombinasjoner med Fredheim Holm og Gashi. Og i de første 20 – 25 minttene presser hele laget høyt og stresser helt tydelig Molde.

Men svakheter ser vi også. Blant annet så har Erik Hagen lagt seg til en del uvaner i det siste – hvorfor han plutselig føler behov for å drible som sistemann eller prøve på alt for ambisiøse pasninger er oss en gåte. Vi synes i alle fall det er på tide at Kjetil Rekdal tar seg tid til et alvorsord med Erik Hagen. Slik sett er Kjetil Wæhler et eksempel til etterfølgelse: Han løser oppgavene han har å utføre på banen på den enkleste og minst mulig jålete måte.

Bortsett fra et par cornere kommer neste store sjanse etter 24 minutter på et langt innkast fra Per Egil Swift som Tom Henning Hovi stusser videre til Daniel Fredheim Holm som setter ballen såvidt utenfor.

Molde har også en og annen sjanse, blant annet så vil Bernt Hulsker gjerne hatt straffe etter 14 minutter og laget spiller seg også til en corner eller to. Men begge lag virker slitne og innen halvtimen har jeg notert «dårlig spill begge lag» på blokka.

Denne kommentaren blir ummidelbart fulgt av «Freddy, DFH, Gashi fin kombinasjon til innkast» og dessverre «MFK 1-0 etter at Swift ‘redder’ innkast til Moldespiller som legger inn til Hulsker som header i mål».

Heldigvis så tar ikke baklengsmålet motet fra Vålerenga som fortesetter å presse.

Like før pause så gir presset uttelling. En drivende god Jørgen Jalland får avgårde et skudd like innenfor 16 meteren. Eddie Gustavsson redder flott, men returen går tilbake til Jalland som blir felt i god posisjon. Klar straffe, som Freddy setter profesjonelt lavt i hjørnet!

Om siste halvdel av 1. omgang var svak så var den briljant i forhold til hele 2. omgang der det virket som om målet med spillet var å komme seg inn i garderoben fortest mulig for begge lag.

For skams skyld kan vi ta med et langt innlegg fra Swift som Gashi skyter langt over etter 7 minutter, og et bra skudd fra Jalland som Gustavsson redder etter 14.

Men stort sett syntes vi omgangen besto følgende: 1) Vålerenga tar ballen fra Molde etter to tre trekk. 2) Molde presser Vålerenga som gir ballen til Erik Hagen som 3) i mangel av bevegelse fra noen av de andre på banen sender avgårde en håpløs pasning som 4) enten går direkte til en Moldespiller eller ut over sidelinjen. Gjenta fra 1).

Fart på sakene blir det først når Kjetil Rekdal kommer på banen for Ardian Gashi. Rekdal har tydeligvis sett fra sidelinjen at bruk av kantene kunne være lurt. Pasningen til David Brocken etter Rekdal har vært 30 sekunder på banen åpner hele det lavtliggende Moldeforsvaret og innlegget Brocken sender inn i 16 meteren er av «matchvinner»kvalitet. Dessverre er det fro sent, spissene er alt for slitne til å jage inn i boksen og de friske beina Tor Henning Hamre besitter kommer ikke på banen for kampen er så godt som omme.

Og det var det. Godt kan vi si det er at Vålerenga tar poeng på en dårlig dag. Også godt å se at Moldes feige lavtliggende spill på hjemmebane ikke bærer frukter i form av kontringsjanser. Men aller best å vite at denne triste forestillingen endelig er ferdig.

Spillerbørs:

Øyvind Bolthof – 5
Tom Henning Hovi – 6
Erik Hagen – 3
Kjetil Wæhler – 6
David Brocken – 5
Per Egil Swift – 4
Jørgen Jalland – 6 Banens beste
Ardian Gashi – 5
Thomas Holm – 5
Freddy dos Santos – 4
Daniel Fredheim Holm – 5

Innbyttere:
David Hanssen – 4
Kjetil Rekdal – For kort tid på banen
Tor Henning Hamre – For kort tid på banen

Legg igjen en kommentar