Sparta Sarpsborg – Vålerenga 0-2

NM Cup 2. runde – Sarpsborg Stadion 28. mai 2004 – 2313 tilskuere Vålerenga dro til Sarpsborg for å spille mot Sparta i det som i utgangspunktet høres ut som en hockeykamp, men som altså er 2 runde i norgesmesterskapet i fotball 2004. Lagoppstilling Vålerenga: Bolthof Brocken Hagen Wæhler Hovi (Hanssen) dos Santos Holm Jalland … Fortsett å lese «Sparta Sarpsborg – Vålerenga 0-2»

NM Cup 2. runde – Sarpsborg Stadion 28. mai 2004 – 2313 tilskuere

Vålerenga dro til Sarpsborg for å spille mot Sparta i det som i utgangspunktet høres ut som en hockeykamp, men som altså er 2 runde i norgesmesterskapet i fotball 2004.

Lagoppstilling Vålerenga:

Bolthof
Brocken Hagen Wæhler Hovi (Hanssen)
dos Santos Holm Jalland (Øvrebø) Fredheim Holm (Edvardsen)
Gashi Hamre

Scoringer:
2. omgang Ardian Gashi 0-1
2. omgang David Antonius Hanssen 0-2

Lagoppstilingen er bortimot identisk med hva vi tidligere har benyttet i tippeligaen. Eneste nye var Tor Henning Hamre. I tillegg ble våre faste spisser benyttet mer som rene vinger, mens Gashi spilte mer om en spiss. Det var tydelig at VIF ønsket å drepe kampen fort, få en betryggende ledelse og deretter hvile sentrale spillere. Vi har jo tross alt en kamp mot Tromsø om ikke så altfor mange dager…

Kampen settes egentlig veldig tidlig. Et småslapt Vål’engalag styrer kampen, mens det gode 2. divisjonslaget Sparta Sarpsborg forsvarer seg. Sparta har endel store og fysiske spillere, samt at de jobber hardt og er aggressive fra første avspark. Dette fører til at det er en jevn strøm av Vål’enga frispark. Alle i det ufarlig området i, eller i nærhet av, midtsirkelen. Vål’enga spilte i den kampen mye gjennom midtbanen og da gjerne sentralt. Dette er ikke noe jeg er motstander av vanligvis, men å dårlig og humpete banen var i dag – og da spesielt rundt midtsirkelen – så utfordret de sine ferdigheter med ballen i ganske så stor grad. Bedre ble det ikke av at gresset var ca 10 cm lenger enn det er på Ullevaal…

Vål’enga glitrer som sagt ikke, men det er naturligvis vi som kommer til de fleste sjansene. Hamre er involvert i det fleste til å begynne med. Etter kun få minutter er han tiendelen for sent ute til å sette foten på et innlegg fra DFH, og før 20 min er gått har hatt et skuddforsøk om sneiet stolperoten og et forsøk på heading på et innlegg fra Gamle-Holm. Dette innlegget kom som et resultat av et godt skuddforsøk av Jørgen Jalland.

I resten av omgangen kommer vi kun til to virkelige scoringsmuligheter. Første mulighet er et innlegg fra DFH som Spartas keeper klønete bokser ut til straffemerket, der står Thomas Holm som brenner til. Keeper klarer å få en fot på skuddet og situasjonen er avverget. Den andre muligheten kommer etter glimrende spill, der ballen går fort fra mann til mann og ikke minst – fort i lengderetning. Enden på angrepet blir at Gashi spiller Hamre fri. Hamre blir taklet i siste sekund og skuddet møter sin skjebne i form av en corner.

Av det Sparta produserte i første omgang å er det egentlig en ting som er verdt å nevne: Etter ca 15 min spiller Sparta en ball i bakrommet mellom Hovi og Wæhler. Deres spiss kommer alene med Bolthof, men skuddet går heldigvis til side for mål. Utenom det å bytter de inn en kantspiller etter 30 min som heter Remi. Remi er ca et hode lavere enn Tommy Knarvik og er en mester i å falle teatralsk. Og da snakker vi ikke teatralsk som i falle lett, men teatralsk i den betydning av at han bokstavelig talt døde da han ble taklet. Heldigvis for 4. dommer så ventet ikke Remi å lenge som til tredje dag med å stå opp fra de døde, så det ble ikke nødvendig å legge til så altfor mye tid.

2. omgang

I begynnelsen v 2. omgang er det tydelig at Store høvding, I, nesthøvding, Geir, og gammelhøvding, Lars, ikke var i den syvende himmel over det om ble prestert ute på banen i første omgang. Gashi får til et godt skudd fra distanse allerede i omgangen første minutt. Keeper redder dessverre skuddet, men sjansen er i det minste en indikasjon på at vi ville vinne denne kampen, helst å tidlig som mulig – slik at noen spillere kunne hviles før kampen mot Tromsø. Aggressiviteten var også større. Blant annet klarte brødrene brothers å pådra seg gult kort med 3 min mellomrom for felling bakfra på Remi.

Etter 10 min av andre omgang blir nok en lang polball sendt i retning av Hamre. Hamre tar ned ballen på kassa og legger en igjen til Ardian Gashi. Gashi smeller til og ballen går som et prosjektil inn i nota. 0-1 og mye skal gå galt for at vi skal bli slått ut. Like etter må Hovi ut etter en kollisjon i Sparta feltet og David ”Hippie” Hanssen kommer inn. Hippie tar Dos sin plass som høyrekant, mens Dos tar Hovi sin plass på venstrebacken. På sitt først spark på ballen sender han Enga opp i en 0-2 ledelse. Målet kom etter god forarbeid av Gashi og DFH. Gashi spilte fri junior som legger inn i feltet. Der kom Hippie stormende inn og kan enkelt sette den i nota fra kort hold. Vi foretar de resterende byttene etter dette og Jalland bytter med Øvrebø, mens DFH byttes ut med Tommy Edvartsen.

Eneste virkelige store Engasjanse etter 0-2 målet står Belgisk Blå for. Han tar en kort corner, får ballen igjen og kliner til fra hjørnet av 16 meteren. Skuddet er knallhardt, men går i stolpen. På vei ut igjen treffer ballen keeperen i bakhodet og pretter ut til en ny corner. Som en pekepinn på hvor hardt skuddet var kan jeg opplyse om at Sparta keeper måtte ta telling etter at han fikk prosjektilet på seg.

Og med det ebber også kampen ut. Vi vant og er videre i cupen. Kampen bl aldri noe fyrverkeri og Engas prestasjoner ute på banen lignet vel mest av alt på et samleie mellom to mennesker som har vært gift en stund – det gikk på rutinen. Personlig kulle jeg ønsket at målene hadde kommet mye tidligere, slik at vi raskere kunne fått inn ungguttene og hvilt de sentrale før kampen mot Tromsø. Men alt i alt: vi vinner og fikk sannsynligvis ingen skader, med mindre Hovis trøkk er verre enn den så ut til å være.

Legg igjen en kommentar