Vålerenga – Rosenborg 2-2

Tippeligaen 7. runde – Ullevaal 19. mai 2004 – 18.434 tilskuere Poengdeling og 2-2 på Ullevål i kveld. Etter å ha hatt full kontroll den første halvtimen med mål av Fredheim Holm etter bare 9 minutter, kom Rosenborg mer og mer inn i kampen. Da Jalland vippa inn et mål etter corner 5 minutter før … Fortsett å lese «Vålerenga – Rosenborg 2-2»

Tippeligaen 7. runde – Ullevaal 19. mai 2004 – 18.434 tilskuere

Poengdeling og 2-2 på Ullevål i kveld. Etter å ha hatt full kontroll den første halvtimen med mål av Fredheim Holm etter bare 9 minutter, kom Rosenborg mer og mer inn i kampen. Da Jalland vippa inn et mål etter corner 5 minutter før slutt trodde jeg på seier, men Brattbakk utnytta dårlig organisering i forbindelse med et Vålerengabytte like etterpå til å utligne. Synd, men vi har ennå ikke tapt en kamp i serien!

Vålerenga:

Øyvind Bolthof
David Brocken Erik Hagen Kjetil Wæhler Tom Henning Hovi
Ardian Gashi Jørgen Jalland Thomas Holm David Hanssen (Per Egil Swift, 56)
Daniel Fredheim Holm (Kjetil Rekdal, 84) Freddy dos Santos

Rosenborg: Johnsen, Basma, Riseth, Hofthun, Hansen, Strand, Berg, Winsnes, Solli, Johnsen, Storflor

Mål/Kort:

1-0 Daniel Fredheim Holm 28 min.
37 min. Frode Johnsen GK
57 min. Frode Johnsen 1-1
58 min. Øyvind Storflor GK
66 min. Torjus Ekeli Hansen GK
81 min. Fredrik Winsnes GK
2-1 Jørgen Jalland 84 min.
87 min. Harald Martin Brattbakk 2-2

Hoveddommer: Roy Helge Olsen, Våg FK

Assistentdommere: Geir Åge Holen, Rælingen FK og Frank Andås, SK Gjøvik-Lyn

Av alle ting var jeg fryktelig skuffa over poengdeling i denne kampen. Etter å ha ledet 1-0 og 2-1, de siste siffrene med bare 3 minutter igjen å spille, så gikk jeg slukøra ut av stadion. MEN, etter å ha svelget dette, så har jeg fått tenkt meg om, og det var tross alt RBK vi spilte mot. Og da er det aldri rom for tabber og uaktsomhet. Og det var nettopp det som gjorde at RBK fikk med seg ett poeng hjem til karskens hjemstad.

1. omgang:

3. min: RBK har så og si ikke vært nær ballen. Vålerenga har fullstendig kontroll i startfasen av kampen.

6. min: Trønderne detter som fluer, de tåler ingenting. Tydelig preget av europeisk fotball.

8. min: PanzerHagen med dagens først blemme. Skal av alle ting prøve å drible seg ut en mot en uten sikring. Heldigvis løper han opp Storflor igjen og sammen med Bolthof, så får de ballen vekk.

10. min: 1-0 DANIEL FREDHEIM HOLM. Selv Arsenals Henry ville blitt imponert. Fredheim Holm runder lurer vekk et par RBK forsvarere, og Espen Johnsen i RBK målet blir finta langt opp i Colasvingen. Fredheim Holm setter ballen i åpent mål. For en fotballspiller.

17. min: RBKs føste nesten-halvsjanse. Strand skyter en lompe som Bolthof har full kontroll på.

23. min: Strand frempå igjen. Denne gangen er skuddet betydelig hardere, men Bolthof står støtt som et fjell og har full kontroll.

27. min: Gashi fosser fremover på høyrekanten, Thomas Holm tar over og legger farlig inn, blir avverget til corner.

29. min: SJEMPESJANSE med Hovi, Freddy og Fredheim Holm innvolvert. Fredheim Holm er nære ved å øke ledelsen.

39. min: Fredheim Holm leker med 2 RBK forsvarere, legger inn til Freddy. Innlegg for svakt, og Johnsen tar seg av ballen.

44. min: RBK litt mer med i kampen mot slutten av omgangen. Erfrempå et par ganger uten at de skaper de helt store sjansene.

2. omgang:

47. min: Bra VIF angrep ved Freddy og Fredheim Holm. David Hanssen skyter langt over.

49. min: Panzer med nok et mislykket forsøk på å drible seg ut av en mot en situasjon. Igjen går det galt, men igjen rydder han opp etter seg. Men gud bedre så unødvendig. Man kan ikke gjøre sånne blundere mot et lag som Rosenborg. Det vil straffe seg før eller siden.

50. min: RBK frispark til høyre for Engas 16 meter. Ufarlig.

52. min: Massivt RBK press nå. De har virkelig tatt seg sammen etter pausen.

55. min: Jalland ruller opp et angrep, Gashi skyter fra skrå vinkel. Ufarlig.

55. min: Hanssen går ut, Swift kommer inn.

56. min: 1-1. Frode Johnsen. Er det mulig? I en mølje forran mål etter RBK corner, så stikker Frode Johsen ut tuppen på skoen og setter ballen bak en sjanseløs Bolthof.

64. min: Vålerenga er en skygge av seg selv fra 1. omgang. Forsøker seg litt fremover, men har sunket helt tilbake i 2. omgang.

66. min: Brocken fyrer av et farlig frispark fra 25 meter. Over.

68. min: Vålerenga begynner å knote litt i eget forvar. Er tydelig presset av RBK nå.

73. min: Riseth meier ned Swift, Brocken tar frisparket, men Espen Johnsen er bunnsolid i feltet og plukker den ballen lett.

77. min: Hovi er nær på. Skyter 2 cm utenfor RBK målet.

83. min: VIF tar tilbake littegrann av spillet nå. Presser frem en corner. Corneren fra Swift stusser i tverrliggeren, og Jalland mottar ballen i glimrende posisjon.

84. min: 2-1 JØRGEN JALLAND.. Oh yeah! Så jævli deilig. Helt fantastisk… i noen minutter ihvertfall.

87. min: Fredheim Holm går ut, og Rekdal kommer inn. Joa, jeg er helt enig i at det på papiret er et lurt bytte. MEN, det som nå skjer er ikke bra. I mine øyne er det ikke bytte som gjør det, og det er heller ikke Rekdals feil, MEN noens feil er det. Og det smakte bittert når dette skjer:

87. min: 2-2. Harajld Martinn Bratbakk setter inn kula bak Bolthof. Han får stå helt umarkert og klinker til. Jeg vil ikke legge skylda på noen, men noen må ta skylda.

På en annen side, så var det ikke ufortjent resultat. Begge lag hadde hver sin omgang hvor de overkjøtre det andre laget totalt. Så poengdeling var rettferdig. Men nå er jeg ikke ute etter å ha rettferdighet når det gjelder Vålerenga. Jeg er ute etter 3 poeng. Men samma det nå, gjort er gjort, og spilt er spilt. Kampen er ferdig, og Vålerenga har ennå ikke tapt en kamp i årets tippeliga.

Spillerbørs:

Øyvind Bolthof – 4
Tom Henning Hovi – 6
Erik Hagen – 4
Kjetil Wæhler – 6
David Brocken – 6
David Hanssen – 5
Jørgen Jalland – 6
Ardian Gashi – 5
Thomas Holm – 6
Freddy dos Santos – 6
Daniel Fredheim Holm 7 – Banens beste

Innbyttere:
Per Egil Swift – 5
Kjetil Rekdal – For kort tid på banen

Legg igjen en kommentar