Lillestrøm – Vålerenga 0-1

Tippeligaen 6. runde – Åråsen 16.05.2004 – 11.858 tilskuere Vålerenga tok sin første seier på Åråsen siden 1995 i en typisk knokkelkamp mot et sedvanlig grisete Lillestrøm-lag. Det ble proodusert lite sjanser hos begge lag, men et flott mål etter forarbeid av Fredheim Holm og en fantastisk redning av Dembo reddet 17. mai helgen for … Fortsett å lese «Lillestrøm – Vålerenga 0-1»

Tippeligaen 6. runde – Åråsen 16.05.2004 – 11.858 tilskuere

Vålerenga tok sin første seier på Åråsen siden 1995 i en typisk knokkelkamp mot et sedvanlig grisete Lillestrøm-lag. Det ble proodusert lite sjanser hos begge lag, men et flott mål etter forarbeid av Fredheim Holm og en fantastisk redning av Dembo reddet 17. mai helgen for oss.

Vålerenga:

Pa Dembo Touray
Erik Hagen Kjetil Wæhler Tom Henning Hovi
David Brocken Ardian Gashi Thomas Holm (Øvrebø, 87.) Jørgen Jalland David A. Hanssen (Rekdal, 69)
Daniel Fredheim Holm (Edvardssen, 89) Freddy Dos Santos

Lillestrøm: Baron, Werni, Kippe, Andresen, Stefanutto, Andersson, Søgård, Koren, Strand, Sundgot, Powell

Mål/Kort:

24 min. Freddy dos Santos 0-1
53 min. Jørgen Jalland GK
GK Petter Werni 66 min.
GK Robert Koren 74 min.
GK Espen Søgård 77 min.
GK Frode Kippe 90 min.

Hoveddommer: Terje «internasjonal-dommer-i-toppklasse-my-ass» Hauge
Assistentdommere: Steinar Holvik, Sandane TIL og Jan Bratlien, Raufoss Fotball

En knalltøff kamp om «liv og død» på Åråsen denne kvelden. Enga har ikke vunnet her i seriesammenheng på aldri så lenge, men denne vakre 16. mai kvelden skulle det endelig skje.

Oppgjørene mellom VIF og LSK er alltid tette og beinharde. Denn kampen ingen unntak. Nå skal det sies at det har vært et kampreferat fra denne kampen. Men i glede og iver har vi dessverre mistet dette, og notatene er søkk vekk.

MEN Vålerenga vant 1-0, og jeg skal gjøre et forsøk på å gjengi kampen slik jeg så den.

1. Omgang:

10. min: Freddy med kampens første sjanse, hvor han skyter rett på Emile Baron.

14. min: Farlig spill av Pa. Et knallhardt LSK frispark som Pa ikke klarer å ta skikkelig hånd om, og LSK får corner. LSK ved Powell er nære ved å score på bakerste stolpe, men det ender i ny corner. Det var vel Wæhler som avverget sjansen til Powell. Ny LSK corner, Pa ustabil igjen, men heldigvis flyr ballen like over.

20. min: Bra LSK skudd igjen, denne gangen i krysstanga, men heldigvis ender ballen på feil side av stanga.

23. min: 0-1 FREDDY DOS SAAAAAAAAAAAAAAAAANTOS. Så jævli deilig. Freddy utnytter en forsvarstabbe hos LSK og scorer kampens absolutte høydepunkt etter at LSK har åpnet best.

29. min: Powell får en smell om må ut en liten stund. Det skulle vise seg at han fikk en smell til litt senere og måtte byttes ut.

2. omgang:

Emile Baron feiger ut som han alltid gjør mot VIF, nå skulle det vise seg i ettertid, at han hadde en strekk eller noe.

52. min: 2xLSK corner. Farlig, men gutta våre står imot. LSK jager utlikning, men er ikke like giftige som før Freddy scora.

84. min: Pa gjør opp for de store tabbene han hadde i 1. omgang med en feberreddning etter et kjempeskudd fra Frode Kippe.

LSK pressa knallhardt mot slutten for en ulikning, men de klarte det altså ikke. En kjempeinnsats av alle gutta, og det gav en sinnsykt deilig følelse å endelig å dra hjem fra Åråsen med 3 poeng.

Om det var fortjent eller ikke, kommer ann på øynene som ser, men jeg mener at det var på tide at marginenen var på vår side for en gangs skyld. Og selvom LSK pressa oss hardt i perioder, så hadde vi sjanser til å øke ledelsen også.

SPILLERBØRS:

Tourray 5
Hovi 6
Hagen 6
Wæhler 7
Brocken 6
Hanssen 5
Jalland 5
Holm 6
Gashi 6
Fredheim Holm 6
Dos Santos 6

Innbyttere:
Rekdal 6
Øvrebø For kort tid på banen
Edvardsen For kort tid på banen

Legg igjen en kommentar