Helt alene i Nord-Norge…før FFK kampen

Du har sett dem før. Med gråbrun gabardinfrakk, fett hår, svettende og med flakkende blikk. Snakkende med seg selv mens de bærer på en plastpose fra en matforretning som ikke finnes lengre. Irma eller Vivo… De bor i en blokkleilighet hvor persienner OG gardiner er dratt for. De heter gjerne Gudbrand, Elias, Hallstein, Bergfinn eller … Fortsett å lese «Helt alene i Nord-Norge…før FFK kampen»

Du har sett dem før. Med gråbrun gabardinfrakk, fett hår, svettende og med flakkende blikk. Snakkende med seg selv mens de bærer på en plastpose fra en matforretning som ikke finnes lengre. Irma eller Vivo…
De bor i en blokkleilighet hvor persienner OG gardiner er dratt for.
De heter gjerne Gudbrand, Elias, Hallstein, Bergfinn eller Gudmund.
I Nord-Norge sitter det en sånn man…og skriver om Vålerenga…

Tida flyr når man har det gøy. Det hjelper meg mye… Ei uke er lenge i Nord-Norge.

På mandag vil timene gå litt raskere, jeg gleder meg. Fredrikstad – Vif 0-3 i cupen, 1999.
Tror ikke vi har tapt for disse folka siden svenskekongen blei skutt i ryggen av sine egne i nabolaget til stadion.

Fredrikstad er en by som er mest kjent pga. Oslo-folk. Hadde det ikke vært for alle fra Oslo som beriker disse enfoldige bønda i sommerukene, legger igjen sine surt sparte penger i noen hektiske ferieuker, så ville hungersnøden ha herjet i ”plankebyen”, hver eneste vinter.

Veit du forresten hvorfor Fredrikstad blir kalt plankebyen ? Jeg aner ikke, men det er ikke noe som opptar noen av oss. Jeg kan dø lykkelig uten å ane noe som helst om akkurat det.
(Mer sjukt synest jeg det er at Sogndal, bygda der det eneste som er stort er kompleksene, kaller seg fruktbygda. Du finner vel for pokker ikke ei bygd i Norge som ikke har noen frukttrær. Fattern har noen epletrær i hagen. Jeg kallern jo ikke ”fruktfattern” av den grunn.)

Stian Johnsen, Magnus Riis, Vebjørn Hagen, Lasse Staw, Jørgen Pettersen, Jeton Petischa
Blei du redd nå ? Ja, jeg lover det er sant, disse navna er henta fra A-stallen til Fredrikstad.
Kjetil Rekdal, Ardian Gashi, Panzer, Daniel Fredheim Holm, Jørgen Jalland, David Brocken.
Jeg veit du smiler, jeg veit du blei roligere, jeg veit vi vinner. Vi møter 11 spillere som får sitt karrierehøydepunkt mot Enga. Magnus Riis vil om 30 år gape for barnebarna og stolt vise frem krateret etter jekselen Panzer Hagen skalla ut av kjeften på han. ”ja jeg juger ikke, jeg har spilt mot panzer i virkligheten, se han har signert jekselen, det er sant, jeg lover”. Jørgen Pettersen kommer trolig til å be om å få bytte trøye med Rekdal allerede til pause. Stolte vil bønda vise frem sine glassperler på torget på tirsdag. Vi tar med tre poeng og serieledelse hjem til hovedstaden.

Vi befester mandag kveld vår stilling på toppen av tabellen. Vi kan vinne eliteserien i år, jo vi kan det, men blandt de 4 beste, det SKAL vi være. ”Royal league” – er gulrota.
Royal league. Hvorfor har de valgt et engelsk navn på en ny nordisk liga ? Hva er feil med navn som ”Kongeserien”, ”Nordisk klubbmesterskap” eller rett og slett ”Vi som sto sammen mot tysk okkupasjon + sverige ligaen”. Samma det, kall ligaen hva dere vil. Københavntur, kanskje julebord med klanen på Stena Enga på veien ned ? Jeg kommer.
Kan man undervurdere Fredrikstad? Hvis ja, er det farlig? Det er jo førstelaget, seniorspillerne, rekdals mest betrodde 11 vi sender nedover. Det kan ikke bli mindre enn 3
poeng. Men kan vi undervurdere Fredrikstad ? Den som visste. Finner ingen ting i leksikon om undervurdering og Fredrikstad. Slår opp på spåkonesidene i dagbladet, legger det fra meg. Du ringer ikke damer og spør om fotball. Hvor mange masker det går på en rundpinne, kanskje. Men fotball, ikke i detta livet. Vi får uansett svaret mandag kveld.
GOD TOGTUR, GOD KAMP !

Til Knut Torbjørn Eggen:

Lynet slo ned i Molde sist helg. Det slår ikke ned rundt deg hver helg, Knut Torbjørn.
Du kommer til å ringe pappa på La Manga etter 5 minutter av 1. omgang. Du vil rope på hjelp. Pappa kan ikke hjelpe deg, Knut Torbjørn. Du er aleine.
Dere er småguttelaget som for seint oppdager at dere er meldt på i feil liga.
Her har du noen råd fra meg, helt gratis:
De gode og berømte hærførerne oppsøkte bare slag de kunne vinne. De andre, de døde og glemte hærførerne, hadde en annen filosofi. Ta lærdom! Finn et annet slag. Tenk Ham-kam, Knut Torbjørn, tenk Ham-kam.

Tenk på Dylan Mcallister, Knut Torbjørn. Han tenker på Panzer Hagen nå. Han tenkte på Panzer når han sto opp i dag. Han tenker på Panzer når han legger seg i kveld. Han er redd nå, gruer seg til Panzer-eksamen 1. august. Han ser Panzer over alt. Bruker han roll-on deo er han redd den skal bite`n i armhulen. Skal han krysse veien så ser han Panzer bak rattet i alle bila. Dylan trudde han var mann, et øyeblikks beruselse som straffes med tre måneder med angst.

Bruk ikke mandagskvelden til å kjempe i mot, bruk kvelden til å sanke erfaringer og minner.

La gutta dine slippe ydmykelsen og angsten. La gutta dine være gutter noen serierunder til.

Legg igjen en kommentar