VIF–Brann fra et sted i Nord-Norge

Du har sett ham svettende bak baren på Bohemen. Du kunne ha sett ham helt fremst på hvilken som helst Aqua konsert… Nå sitter han til venstre i sofaen i Nord-Norge og ser på Vålenga. Deilig, det er fotballkamp igjen. Jeg drar kroppen ut av senga. Som de fleste andre klansmenn er denne kroppen veltrent, … Fortsett å lese «VIF–Brann fra et sted i Nord-Norge»

Du har sett ham svettende bak baren på Bohemen. Du kunne ha sett ham helt fremst på hvilken som helst Aqua konsert…
Nå sitter han til venstre i sofaen i Nord-Norge og ser på Vålenga.

Deilig, det er fotballkamp igjen. Jeg drar kroppen ut av senga. Som de fleste andre klansmenn er denne kroppen veltrent, men som hos dere andre er dette godt kamuflert med lag på lag av årevis med pølser, burgere, chips, pizza, pizza og mangel på trening. Å stå opp var dagens trening. Kortpustet og svett lager jeg frokost, kaffe kun kaffe.

Den første røyken hostes ned. Begynner plutselig å tenke på Vibeke Sæther og Lekestue, Tallet i dag er 3 , tre poeng, tredje kamp uten tap, tre bortesupportere. Eller 3 som i Vif – Brann 3-2 i 1994.

For en måned siden var jeg i Newcastle, for ca 6 måneder siden var jeg på siste seriekamp på Ullevål. I år er det seriekamper på tv. Hittil har Canal + og de andre kanala redda meg.

Setter på Vålengamusikk, får på meg drakta, har øl i kjøleskapet, tar meg en cola i steden.
Jeg lover deg at det ikke er det samma å se kampa i total, øredøvende ensomhet, som å være på Ullevål. Resultatet blir det samme, hatet er det samme, gleden over seier er den samme, men ramma er pokker så fjern. Alle har vel hørt at ”Å se kampen på tv er nesten som å være der”. Blir som å si at du nesten har pult. Selv om dama var fin, så scora du IKKE, og det er det som teller. De som snakker om den gode samtalen juger, den betyr ikke en dritt. Ring heller en venn, hvis du skal prate. Enten så er du inni eller så er du ikke inni. Nesten pult. Da er jeg nesten homo. Å se kampen på tv er nesten som å være der. Nesten.

7 timer til kamp. 7 som i start – Vif 2- 7. Jeg vant nesten… over sjappesjefen i kabalpoker på internett. Internett? Kabal? Ikke bare er jeg sinnsykt langt fra Oslo, begynner jeg å bli en nerd også ? Neste som skjer er vel at jeg skaffer meg briller og griner av Lassie på tv.
Hvor har det blitt av ungpikedrømmen eller norges svetteste barkeeper?
Det er bare når det gjelder middelaldrene menn at restene er større enn det opprinnelige utgangspunktet. Jeg ser det hver gang jeg titter ned for å finne ”krekar”. Det er så vidt jeg kan se konturene av gammal storhet mellom navleloet når jeg skal pisse…
(Red. anm. Navnet ”krekar” trolig fordi den er beskyldt for å ha sprengt flere enn sin skjeggete navnebror.:-o )

6 timer til kamp. 6 som i Vif – åssiden 6-0 i 1993. Har begynt å jobbe, prøver å bruke ventetiden til no nyttig. Tar stadige pauser for å legge inn oddsspill på internett, har altfor-jævlig-heldige-newcastle mot forrige-englandstur-chelsea i bakgrunnen. Sjekker VPN for nye meldinger, ser at ”Strandtur med Ingo” blir avlyst. Kikker ut vinduet og ser mye sol og en liten snøhaug. Riktignok den eneste gjenværende snøhaugen i denna byen, men i dag er jeg i det minste heldig med været…

”Vi tenker på deg som ikke kunne gå”- brakkebandet skaper ett snev av melankoli i stua, men store gutter griner ikke, de spiser. Jeg slenger en grandis i ovnen. JEG er klar til kamp. Det er 4 timer til kampsstart. 4 som i brann – Vif 0-4. På ynkelige brann stadion i 2002. Husker kampen, husker kjøreturen hjem. Jeg klipper fra et kampreferat ” Det lille brann- guttene måtte hatt av selvtillit før kampen, ble de veldig kjapt fratatt av et lekende og inspirert VIF-lag.”

”KJELL ROAR KÅSA……..SPUTNIKGUTTEN GJØR DET, VI ER I KVARTFINALE ” besiktas-Vif er en messe verdt. 3 timer til kamp. 3 som i 3 mål i andreomgangen av besiktas-kampen, som nå ruller over skjermen. Den kampen er enorm kampoppladning og gjør at man alltid har et psykt håp om å ta igjen en ledelse, uansett hvor stor den er og uansett hvor kort tid det er igjen på kampuret. Sjekker VPN stadig hyppigere, moro forresten å se stadig nye nick som hiver seg inn i debattene. Takk til alle som bruker av sin tid på å lage levende sider.

2 timer til kampen, 2 som i 2 NM gull de siste 10 åra Nrk på tv og cupfinaledvd på kanonen. Spenninga stiger. Tenker på dem som er på kampen, på de som møtes for å se kampen i trondheim og stavanger. Har ikke giddi å poste om det er noen her å se kampen med, det er større sjanse for å møte svenno edru en lørdagskveld.

90 minutter til kampen. Gjermund, Karen og Stephan har begynt å se på klokka på Bohemen, mens de siste begra fylles og tømmes igjen. Kjell står og tar seg ut, tar seg veldig bra ut…., Vigdis bælmer cider, B1 tar seg en portvin, Alex en liten øl. Håvard, Frode og kapteinen drekker med begge henda. Den som var der.
Henter meg en cola til i kjøleskapet.

En time til kampen. 1 som i Vif- Bodø/Glimt 1-0 i serieåpninga. Jeg ser rbk – viking. Men følger de andre kampa også. Det viktigste er alltid hvordan vi gjør det, men så var det noe med hatet til brann, lyn, lsk og xxx da. Apropos xxx, håper nesten dem rykker opp, så vi får sjansen til å sende dem ned igjen, og igjen se elisabet j. holm sippe på tv.

Byner vel å bli fullt på Vestbredden. Jeg derimot har et ”luksusproblem”. Hvor i treseter`n skal jeg sitte ? Prøver meg frem, i midten, god plass men det minner meg litt for mye om å gå på lynkamper. Helt til høyre, nei får gjenskinn av sola. Der ja, se det var bedre. Setter meg helt til venstre, i sydenden av sofaen. Sitter så nærme Oslo jeg kommer.Veit mange mener at fotball er best å se stående. Prøv du å stå aleine i stua di i 2*45 minutter, det funker ikke. Fotball hjemme er best sittende.

Nå er det rett før, har Tv2 på både vegg og tv, har forkorta livet med minst 3 dager bare med røyking siste timen. Føler meg godt forberedt. Håper inderlig vi er ubesira etter 3 kamper. Håper bønda med norges dårligste diksjon får en laaang kjøretur hjem. Langt som i kjøreboka til morgan andersen. Venter på tifoen. Pølsevannet er som vestbredden, det koker.

Tv2 lar kamera gå frem og tilbake over tifoen. Som vanlig bra jobba til tifo gruppa og alle som var med. ”Vi veit hva vi elsker – vi veit hva vi hater”. Hele kampen runger kjente slagere ut av høytalera. Talefeila til fiskera høres bare på klanens innpust. Vi eier tribunen, vi eier egen 16 meter. Reka, spillera og klanen har fått sitt Fort Knox. Ullevål er et navn og et syn som heretter vil spre frykt i alle spillebusser med livredde spillerlam på vei til Panzer og resten av engas stolte slaktesvenner.

Etter kampen – ja alle så åssen den gikk. Tusler rundt i stua og er glad – aleine

Tanka går igjen til Bohemen, til øldrikkende brølende tjukkaser og til verdens mest tolerante damer, damer som ikke hviner ”mannegris”, bare fordi rundt 300 menn kler av dem med blikket hver gang det er pause i kampa som går på tv.

Tanka går til lista til Panzer, som fikk et nytt navn i dag. dylan med ”kvardagsliv”- looken, fra øya som engelskmenna brukte til å dumpe kriminellt avskum. Du viste røttene dine i dag, din tamp. Panzer husker. Det vil du også gjøre, søndag 1. august. Kom smerte.

1 time etter kampen, 1 som i Vif – brann 1-0. Det var deilig, men bare nesten som å være der. Takk til spillera, trenere og alle dere som var der. Sorry brann det ble bare, NESTEN.

Legg igjen en kommentar