Vålerenga – Brann 1-0

Tippeligaen 3. runde – Ullevaal 25.04.2004 – 9557 tilskuere For en deilig regnværsdag dette var. Og jeg som trodde Brann var gode i år. Så feil kan man ta. Vålerenga vant fortjent 1-0 mot Brann på Ullevål denne kvelden. Vålerenga: Pa Dembo Touray Kjetil Wæhler Erik Hagen Tom Henning Hovi David Brocken Ardian Gashi Jørgen … Fortsett å lese «Vålerenga – Brann 1-0»

Tippeligaen 3. runde – Ullevaal 25.04.2004 – 9557 tilskuere

For en deilig regnværsdag dette var. Og jeg som trodde Brann var gode i år. Så feil kan man ta. Vålerenga vant fortjent 1-0 mot Brann på Ullevål denne kvelden.

Vålerenga:

Pa Dembo Touray
Kjetil Wæhler Erik Hagen Tom Henning Hovi
David Brocken Ardian Gashi Jørgen Jalland (Rekdal fra 86. min) Per Egil Swift
Freddy dos Santos (Holm fra 66. min) Daniel Fredheim Holm Morten Berre (Hanssen fra 81. min)

Brann:

Ivar Rønningen, Cato Guntveit, Olafur Ørn Bjarnason, Rangvald Soma, Erlend Hanstveit, Martin Knudsen, Helge Haugen, Seyi George Olofinjana, Raymond Kvisvik, Robbie Winters, Dylan Macallister.

Mål/Kort:

Daniel Fredheim Holm 1-0 40. min
GK Ivar Rønningen
Morten Berre GK
GK Dylan Macallister
David Brocken GK
Pa Dembo Touray GK

Jonny Ditlefsen
Øystein Havig, Erik Ræstad

Så utrolig deilig med nok en hjemmeseier, enda bedre var det at det var Brann som fikk lide. Ekstra deilig faktisk. Jeg HATER nemlig Bergensere. Lista til Panzer ble vel litt lengre etter dette oppgjøret også, noe jeg personlig synes var på tide.

1. omgang:

1. min: MacAllister kommer forbausende lett igjenom på høyrekanten, Hovi får stoppet han til slutt.

6. min: Vålerenga tar kommandoen og ruller opp et par angrep, ingen av de er spesilet farlige.

8. min: MacAllister gjør bra forarbeid, Brannheading i stolpen.

11. min: Daniel Fredheim Holm presser frem en corner. Bra jobba av ungutten.

12. min: Morten Berre og Ivar Rønningen får hvert sitt gule kort i forbindelsen med corneren. Vanskelig for meg å se hvorfor der og da, men det var vel litt knuffing.

12. min: Knallbra corner fra Brocken, Jalland header hardt, men Rønningen er merkelig god, og tar ballen fast.

13. min: Farlig frispark fra Brocken, kommer borti et Brannbein, Rønningen flikker til corner.

15. min: Enga holder et bra grep om kampen. Har ballen mest og er klart det beste laget så langt.

18. min. Stygg albue av Olofinjana på Gashi. Dommer Ditlevsen ser selvfølgelig ikke dette, men Gashi rister det av seg og fortsetter.

23. min: Nok en gang kommer MacAllister lett gjenom på høyresiden. Hvi er utspilt, men Panzer smeller til å får ballen unna.

31. min: Farlig Brannskudd, Pa bikker ballen til corner.

35. min: Brann mer med i kampen.

40. min: DANIEL FREDHEIM HOLM. 1-0. Takk Daniel. Det var en noe så inni helvetes deilig følelse å se den ballen treffe nettmaskene.
Målet kom fra et frispark fra Brocken, Whæler header styggbra, Rønningen får såvidt klaska ballen noen centimeter utover, der står Daniel «wonderboy», og bare legger breisiden til. DEILIG!!!

Omgangen ebber ut i en herlig lykkerus. Enga går i garderoben med 1-0 ledelse over avskummet fra Bergen.

2. omgang:

50. min: Enga starter best. Tar ansvar og følger opp arbeidsinnsatsen fra første omgang.

55. min: Vålerenga holder fortsatt intensiteten oppe. Brann er tannløse.

58. min: Brann slår tilbake, som de skulle sett i mine notater. Olofinjana legger farlig inn. En heading inn i feltet, hvor det står en rødkledd jævel på nesten åpent mål. Heldigvis er han såpass uoppmerksom at han ikke utnytter sjansen.

61. min: Brukbart Brannskudd fra ca 35 meter. Suser 40 cm over tverrliggeren til Pa. Nå er jeg helt rolig i slike situasjoner. For Pa er en lang mann, og hadde ballen hatt kurs innenfor stengene, hadde han tatt den.

62. min: Brannsvina begynner å bli frustrerte allerede. MacAllister kommer fryktelig seint inn i forsøket på å stoppe Panzers klarering. Panzer kliner til ballen. MacAllister setter knottene i beina til Panzer, og jammen prøver ikke svinet på å sparke etter Panzer mens han ligger nede. Dommer Ditlevsen ser selvsagt ikke dette heller, og MacAllister får KUN gult kort. Hagen må spasere utover sidelinjen en liten tur. Det var nok for å notere Aussiesvinet på lista sin. Hvis du ikke har gjort det ennå, Panzer, så har jeg gjort det for deg.

64. min: MacAllister lurer av Freddy, som vikarierer for Panzer, som noterer litt i boka si på sidelinjen. Skuddet er farlig nok det, ca 20 cm utenfor venstre stolpen.

65. min: Eldste bror Holm kommer inn for Freddy.

74. min: Stor Brannsjanse. Brannspiller aleine mot Pa (har i og for seg en mann i ryggen da), Pa sklir litt, men er heldig. Skuddet går rett på han, og han får kontroll.

75. min: David Brocken får et uforståelig gult kort.

78. min: Mølje på ca 7 meter fra Pa, Skudd kommer mot et nesten åpent mål. Heldigvis er marginene på vår side i dette øyeblikk, og ballen ender utenfor.

79. min. Pa får gult for å drøye tiden nå? Det blir nesten som om han skulle fått gult kort for å drøye tiden, fordi han sparker baller for høyt ved utspark. Gud bedre!

81. min: Gashi får gult denne gangen. Hvorfor? Jo fordi HAN bli holdt igjen og nesten dratt ned. Kjære vene, han kan da ikke noe for at han er sterk som en bjønn, og klarer å holde seg på beina vel.

82. min: Berre ut, Hanssen inn. Berre har vært stabil hittil i sesongen. Hanssen mangler vel litt til føler jeg, men bevares Hippie klarte seg bra de få minuttene han fikk idag.

85: Nok en bra ball fra Brocken, denne gang fra corner’n. Hovi får et bein på ballen, og er nær ved å score. Ballen fyker over mål.

85. min: Nå har Kjetil Rekdal så vanvittige problemer med å holde seg. Han tar ut Jalland som var mer anonym i 2. omgang. Setter seg sjøl innpå. Igrunn ikke noe å si om det. Kjetil gir mer enn han egentlig har når han kommer innpå i en sånn situasjon. Og det var greit å få såkalte friske bein innpå mot slutten.

Vålerenga avslutter med 10 mann, «bare for å erte Brannsvina». Daniel får seg en smell helt på tampen, og Håkon Schwabe lar ikke «wonderboy» slippe utpå igjen. Men bevares, han gjorde nok den tiden han var uttpå.

Kampen ender altså 1-0 til Vålerenga, og jeg er mer fornøyd enn på maaaange år med Vålerenga (i serie sammenheng).

Litt skuffa er jeg imidlerid over at vi ikke slo Lyn sist gang. Fordi nå begynner sveisen til VPNs far å gå meg på nervene. Riktignok er gammer’n glad i Las Vegas og Junaiten generelt, men fy faan for en trailersveis han har. La meg forklare. Han har lovet seg selv at han skal klippe seg når Vålerenga vinner tre kamper på rad. Og der kan jo kanskje være en grunn til at Vålerenga har åpnet så bra også da. Tror ingen i hele verden digger det synet av en blanding av en amerikansk trailersjåfør, med verdens værste tjekkiske håkkimatte, som toppes av en såkalt tidriktig trailercaps. BJØRNAR: KLIPP DEG!

Personlig syntes jeg at Daniel Fredheim Holm, David Brocken og Panzer fortjener å dele BB idag. Poengbørs(e)makeren mener Panzer, og da får han utmerkelsen.

Vel møtt til neste kamp mine venner. Og la oss for guds skyld vinne de to neste kampene (ref: over)

Tillegg: VPN kommer også i år til å gi spillerne karakterer. Disse vil ikke nødvendigvis sammenfalle helt med kampreferentens syn på kampen. Poenget er at spillerbørsen gis av samme mann hver gang, og danner grunnlaget for kåring av årets spiller mot sluttten av sesongen. Hvem som skriver kampreferater varierer derimot noe fra gang til gang. Vi ser ikke dette som noe problem, hver mann sin mening, og over en hel sesong vil nok snittet på spillerbørsen gi det beste inntrykket av spillernes prestasjoner.

Her er dagens spillerbørs:
Pa Dembo Tourray: 6
Tom Henning Hovi: 7
Kjetil Wæhler: 5
Erik Hagen: 8 BB
David Brocken: 7
Per Egil Swift: 6
Ardian Gashi: 5
Jørgen Jalland: 4
Morten Berre: 6
Freddy Dos Santos: 4
Daniel Fredheim Holm: 7
——-
Innbyttere:
Thomas Holm: 7
David Hanssen: For kort tid på banen
Kjetil Rekdal: For kort tid på banen

En kommentar til «Vålerenga – Brann 1-0»

Legg igjen en kommentar