5 på Nadderud, mot Stabæk

Morn du! Den årlige turen til bondelandet vest for Oslo er unnagjort. Svensker med golfkøllekallenavn bør vel holde seg unna områder der Klansmenn og kvinner oppholder seg i de nærmeste 10 årene. I løpet av denne kampen opparbeidet Chippen seg like mye kred som Rikardur «håndball» Dadason har i Vålerenga. Terje Hauge beviste at han … Fortsett å lese «5 på Nadderud, mot Stabæk»

Morn du!
Den årlige turen til bondelandet vest for Oslo er unnagjort. Svensker med golfkøllekallenavn bør vel holde seg unna områder der Klansmenn og kvinner oppholder seg i de nærmeste 10 årene. I løpet av denne kampen opparbeidet Chippen seg like mye kred som Rikardur «håndball» Dadason har i Vålerenga. Terje Hauge beviste at han er en meget syk mann, som rett og slett skulle vært forvist til Elba (den samme øya Napoleon satt på). Ingebrikt Jenssen burde ikke bare ha skiftet hoftene sine. Hodet på den mannen er ikke riktig skrudd på. Jenkadans etter kampen er ikke bare dumt, det er rett og slett patetisk.

Det samme er Nadderud stadion. Men det er noe med denne turen som gjør den til et slags masochistisk must. Det koster 20 spenn å komme inn i svingen, og stemningen er mer en god. Humoren sitter løst, og «battlingen» mellom de 350 på langsida (som hadde penger) og de 1500 i svingen (som har penger igjen) er med på gjøre det hele til en aldri så liten kultopplevelse. Fotballspillet ser man jo lite av, så da plukker man opp både den en og den andre gla´-kommentaren

Her kommer en mer eller mindre strukturert samling av noen korte intervjuer gjort på Nadderud i pausen.

Spørsmålene (ikke i rekkefølge):
Hvorfor er du på Nadderud i dag?
Hva er forskjellen mellom det å stå her i svingen på Nadderud og det å stå på Vestbredden?
Tror du Stabæk får realisert sin Blue Dream Arena?
Hva kommer først: Vålerenga Park eller Blue Dream Arena?

Hvem blir den store unge profilen på årets lag?

1. Fido Wussenthaler von Waffenknassen(27)
Jeg er her på grunn av stemninga, man ser jo ikke en dritt, men det er gøy likevel. Man kommer ikke til Nadderud for å se fotball, det gjør man på Vestbredden. Jeg driter vel egentlig i om Stabæk får drømmearenaen sin, det blir nok bedre plasser for oss. Men når det gjelder Blue Dream Team Arena så må dem jo ha både varmekabler og fryseanlegg under matta, slik at de kan få spilt bandy og fotball. Når det gjelder Vålerenga Park så håper jeg jo, men politikerne i Oslo er latterlige. En gjeng med innflytta bønder som ikke har peiling. Vålerenga Park kommer, men det blir nok lenge til.

2. Christina S. (18)
Jeg er jo her for å følge Vålerenga da, men jeg ser jo ingenting. Forskjellen er som himmel og helvete, men det er jo min egen skyld siden jeg var for sent ute til å få kjøpt billetter på langsida. Selv om Stabæk får ny stadion så kommer det ikke flere folk. Vålerenga Park burde vært på plass for lenge siden, det hadde gitt klubben sjel.

3. Eirik Petersen
Det er himmel og helvete, men jeg reiser gjerne til helvete for å se Vålerenga spille. Hvis Blue Dream Arena bygges så kommer det til å bli en økonomisk og personlig katastrofe for Ingebrikt Steen Jensen. Å ta stilling til Vålerenga Park blir et valg mellom hjertet og hjernen. Jeg håper jo at Vålerenga Park snart er en realitet, men pengene sitter ikke løst. Men Vålerenga er nødt til å få noe eget, vi har vært alt for mange år i eksil.

4. Marius Holmsen (32)
Forskjellen er som natt og dag, men jeg er her av samme grunn som alle de andre: Stemninga. Uansett hvor vi drar så er vi med på å lage en stemning rundt kampen som andre bare kan misunne oss. Blue Dream Arena vil aldri skje. Vålerenga Park skjer, og det er fordi vi tilskuere, vi har tradisjon og vi har en historie som ingen andre har. Det vil aldri klare å få – de er konstruert av en reklamemann. Det sier alt.

5. Espen Grøstad (25)
Å se fotball på Nadderud er billig. Det er fattig og billig, men det verdt det. Vestbredden er OK, men vi må få vår egen stadion snart. Stabæk er en kjønnsløs klubb, med kjønnsløse supportere, men bygger de Blue Dream Arena blir det dyrere for oss, og vi får kanskje sett mer, men det blir ikke flere tilskuere selv om man bygger en fet stadion. (Se på Molde. Red. anm.) Vi får Vålerenga Park i 2008, når Stabæk får sin drømmebane? Det driter jeg i.

Analysen:
I Stabæk drømmer man om en stor fin fotballbane på Fornebulandet. Blue Dream Team Arena, Theatre of Blue Dreams, Dream on Stabæk!

Å bygge en fotballklubb med verdier som har like mye til felles med Tupper Ware og Dildoer fra Beate Uhse er en ting, å tro at en fotballbane på Snarøya skal bli Norges svar på Nou Camp kvalifiserer vel egentlig til et opphold på lukket avdeling litt lengre vest i nabokommunen. Vålerenga Park vil skje, om så Klanen skal bygge den på dugnad.

Tenk deg følgende scenario:

– Fredag: 3000 mann spar et høl på Valle, gress legges, mål snekres og cornerflagg monteres.. Damene serverer middag og øl fra Ringnes.

– Lørdag: 3000 karer bygger reisverket oljet treverk (slik berg- og dalbanen på Tusenfryd er laget av) som boltes sammen med rustfrie bolte. Damene byr opp til dans på kvelden, slik at de arbeidende karer kan more seg litt. (Ni måneder senere fødes laget til Vålerenga anno 2025.)

-Søndag: Seter og alt teknisk monteres av alle faggutta i Klanen, de andre kontorrottene skaffer sponsorer og lager forretningsmodeller for driften av Vålerenga Park

Mandag: Åpningskamp mot Rosenborg, Vålerenga vinner 5-2, Hareide mener at RBK-ble dopet av treoljen og i boksen til TV2 sitter Davy Wathne og klager på at han får tresmak i munnen av å være på denne arenaen. Bohemens grand old man, Grønningen, slukker Davys tørste med øl fra Ringnes. Dessverre for Davy tåler han bare Hansa, på sykehuset bærer det og når Davy våkner fra dvalen er Brann nede i 2. divisjon!

Hadde det vært noe da?

Legg igjen en kommentar