5 på Vestbredden, mot Sandefjord i cupen 2003

Slipp Tom Nordli fri det er sommer! Så var det snart sommerferie, vi er videre i cupen, og på mandag møter vi erkerival Lyn. Tom Nordli og Sandefjord leder for tiden 1. divisjon – de holdt nesten på å rykke opp i fjor. Og skal vi titte inn i kula så vil vi anta at … Fortsett å lese «5 på Vestbredden, mot Sandefjord i cupen 2003»

Slipp Tom Nordli fri det er sommer!

Så var det snart sommerferie, vi er videre i cupen, og på mandag møter vi erkerival Lyn.

Tom Nordli og Sandefjord leder for tiden 1. divisjon – de holdt nesten på å rykke opp i fjor. Og skal vi titte inn i kula så vil vi anta at det blir et rotterace om de to ledige plassene i Tippeligaen 2004. Ser vi litt stort på det så hadde det vært moro for Nordli og Sandefjord om de rykket opp. Da kan vi kanskje få en reprise på den legendariske båtturen til hvalfangerbyen da vi møttes sist gang i seriesammenheng. En tur som kun ble til fordi Tom Nordli klarte å rykke ned med Vålerenga i 2000 sesongen.

Alle har en mening om Tom Nordli. Han er en klovn om han vil eller ikke. Stor i kjeften og stor om magen. Men Tom Nordli har også noe selvhøytidlige aktører i fotballnorge ikke har: Selvironi.
I ekte Speakers Corner ånd lar vi fem utvalgte på Vestbredden få si hva de vil til eller om Tom Nordli:

1: Jarle Solheim (36)
Putt Keiko på grillen!

2: Henrik Flygind (26)
Jeg syns Tom Nordli var en bra mann! Jeg har ikke noe mot ham.

3: Hildte Matos (..)
Dra til Møre og Romsdal og fang en hval!

4: Jimmy Munkvold (35)
Først og fremst Tom: Få deg en jobb! Slutt å oppføre deg som en klovn! Verden går videre, vi har kommet oss etter deg, nå må du legge ned stridsøksa.

5: Rune Jørgenrud (49)
Magan din er større enn fotballfilosofien din!

Analysen:

Vel, Tom Nordli er og blir en omstridt fyr. Da han kom til klubben ble han tatt i mot med åpne armer. Alle som kommer til Vålerenga blir det. Og mange er de som har forlatt klubben såra og vonbrotne. Bitterheten og stridene har rullet i landets mange rettssaler. Vålerenga har blitt stemplet som en klubb som ikke akkurat ville fått hedersmedalje fra Arbeidstilsynet. Og det skal vi ikke drite i, men vil må også få lov til å si at mye av kritikken kommer i form av slag under beltestedet.

Tom Nordli ble kastet etter den første treningskampen i 2002-sesongen. En kamp vi vant 4-1 mot LSK. Etter dette har han ikke hatt mye pent å si om klubben. Han har brukt alle anledninger til å fyre av delvis saklige og tider svært så usaklige kommentarer om klubben, Kjetil Rekdal, investorer, spillere osv. Vi tar det bare som et tegn på at han egentlig så gjerne skulle ha vært en del av oss og ikke en del av en malingssponsa gjeng fra Sandefjord. Men slik er livet i showbiz. Enten er du med eller så er du ikke med, og er du ikke med så er det nok minst én grunn til det.

Lyn i VG-svingen er neste!

Legg igjen en kommentar