Dagboka fredag 28. januar

VPN Arkivet: Dagboka fredag 28. januar 2000

Nordbrekken ASA-formann

Som de fleste veit nå, ble Jon H. Nordbrekken i går valgt til ny styreformann i Vålerenga ASA. Han har tidligere benektet at han var interessert i det vervet, men ble overtalt av Ola Mæle tidligere denne uka.

– Jeg takket ja utelukkende for å sikre at det blir en hall på Valle, sier Nordbrekken til Dagsavisen.

– Investorene Øystein Stray Spetalen, Ola Mæle og John Fredriksen forlangte at jeg skulle bli styreleder i VIF Fotball ASA. Hvis ikke ville de tre nevnte herrene ikke gp inn og investere i hallprosjektet på Valle.

Byggingen av hallen kan nå starte så godt som umiddelbart, og tidsplanen nå er at den skal være klar til jul.

Ola Mæle er veldig fornøyd med alt som har skjedd i Vålerenga denne uka:

– Vålerenga ASA gjorde det valgkomitéen burde ha gjort. Vi klarte å forene det beste i klubben. Det hadde vært veldig synd om vi hadde mistet Grødahl ut av systemet. Når Nordbrekken var så voksen at han sa ja til å ta over ASA-styret, er dette overveldende. Vi vet at de to jobber bra sammen. Nå får vi den videreutviklingen av klubbens topp og bredde vi trenger. Og ikke minst: Storstuen er sikret, sier han til Aftenposten.

Jøss! Det var da voldsomt så mange overraskelser som skulle komme fra Valle for tida. VPN ønsker hvertfall Nordbrekken velkommen tilbake i styre og stell. Med han som ASA-mann skulle det ligge an til at Vålerenga nå har mange flinke folk som får jobbe med det de er best til. En bitteliten dose angst: vi håper alle de involverte partene lar vær å bruke det som måtte være igjen av personlige uoverenskomster mellom Nordbrekken og enkelte i klubben til å segmentere holdningen om at klubb og ASA er motparter. De skal vel tross alt jobbe for samme mål, skal de ikke?

Se forøvrig kort referat fra ASAs generalforsamling lenger ned i dagboka.