Dagboka mandag 3. januar 2000

Penger fra oven Så viser det seg at Brynjar Bjørn Gunnarssons opphold i klubben ikke var helt nytteløst likevel, det kaster tvert om av seg. Brynjar har gjort det skarpt i Örgryte, såpass skarpt at Stoke er villig til å betale en pen slump for ham, og Vålerenga har for en gangs skyld vært såpass … Fortsett å lese «Dagboka mandag 3. januar 2000»

Penger fra oven

Så viser det seg at Brynjar Bjørn Gunnarssons opphold i klubben ikke var helt nytteløst likevel, det kaster tvert om av seg. Brynjar har gjort det skarpt i Örgryte, såpass skarpt at Stoke er villig til å betale en pen slump for ham, og Vålerenga har for en gangs skyld vært såpass smarte at de har sikret seg 50%.

– Men det stemmer ikke at svenskene fikk 600 000 pund for ham. Vi har lovet Örgryte at vi ikke skal si noe om summen, men så mye var det ikke, sier Even Haugen til Aftenposten. – Pengene kommer uansett godt med og kan føre til man kan kjøpe en spiller på en litt høyere hylle enn planlagt, fortsetter han.

Brynjar Bjørn Gunnarsson forventes å debutere for Stoke mot Luton Town 8 januar.

Nytt lønnssystem

Det ser ut som om klubben har ment alvor med innføringen av nytt lønnssystem: Nyerhvervelsene, Andreas Augustsson, Pah Madou-Kah og Kamal Saaliti har sagt ja til det nye systemet. Det forventes at Erik og Rune Hagen fra Strømsgodset, Christian Johnsen fra Moss og Fredrik Horn fra Lofoten vil bli tilbudt samme ordning, om de får noe tilbud i det hele tatt da. – Vi har kuttet lønnsbudsjettet vårt fra 17 til 9,5 millioner kroner sier Anders Krystad til søndagens Aftenposten. Det nye systemet er basert på følgende

  • Grunnlønnen i de nye kontraktene blir lavere enn tidligere.
  • Bonus utbetales for hver gang en spiller får plass på førstelaget.
  • Mange nok kamper fra start gir automatisk rett til lønnsøkning den neste sesongen.
  • Siste år av kontrakten halveres grunnlønnen.

– Dette er sesongen hvor kontrakten enten skal gå ut eller reforhandles. Vil man ha normal lønn, er det bare å reforhandle i januar, fortsetter Krystad til Aftenposten. På spørsmål om mulighetene for scoringsbonus svarer han – Det har vært diskutert, men vi kommer ikke til å gjøre det. Da ville det vel være en fare for egoistisk opptreden foran mål.