Stavanger Oilers – Vålerenga: Fortjent borteseier!!

I kveld spilte gutta match i Stavanger. Vi hadde forberedt oss på å se en kamp mellom David og Goliat, men sånn ble det ikke. Vålerenga kjempa som løver mot et Stavanger-lag som innimellom ble redusert til statister på egen is. En veldig fortjent seier til Iskrigerne fra Oslo øst…For det er det de er: … Fortsett å lese «Stavanger Oilers – Vålerenga: Fortjent borteseier!!»

I kveld spilte gutta match i Stavanger. Vi hadde forberedt oss på å se en kamp mellom David og Goliat, men sånn ble det ikke. Vålerenga kjempa som løver mot et Stavanger-lag som innimellom ble redusert til statister på egen is. En veldig fortjent seier til Iskrigerne fra Oslo øst…For det er det de er: KRIGERE

1.periode

Vi starter aggressivt. Stresser Oilers i sona deres. Er best i midtsona. Oilers er egentlig avspist med å tilfeldige kontringer.

Etter cirka 6 minutter spill tekker Opphøyen en sjelden suser av et skudd, såpass hardt eller forkjælt traff pucken skøyta hans at stålet faktisk brakk. Nuh vel…litt svinn må man regne med. Et par min seinere setter Greven fart inn i sona i til Oilers. Selv om Gedig ikke klarer å holde følge så klarer han å holde. For et syn…Greven først med Gedig på slep. Haikeren får to velfortjente minutter for den holdninga. Gedig hadde ikke fått satt rævva si ned på benken før Thomas Olsen prøver å sende et lurt pass gjennom slotet. Pucken treffer skøyta til Rokstedt og sklir rett i mål bak Holm. Flaks eller skills, kan man saktens spørre seg. Vel…siden Olsen har de mjukeste håndledda i ligaen så går vi for skills! 0-1 til oss i power play.

Djupvik er i en liten duell med Eidtstedt forran Søberg. Ser ut som om Eidtstedt fikk seg en vridning i kneet eller noe og forsvinner inn i garderoben. Gud forby at det skal være noe alvorlig. Det hadde vært fyktelig dårlig nytt ass…

Oilers flytter opp spillet uten å komme til de store sjansene. Vi er flinke til å vende spillet fra etablert forsvar til angrep. Med rundt seks minutter igjen av perioden smeller Forsberg avgårde et skudd mot Søberg som er uten spak. Utrolig dårlig plassert skudd for Oilers sin del, rett på Søberg. Søberg holder. Han har murt igjen. Hvordan kan man unngå å elske den mannen? Søberg altså. Forsberg kan jeg skjønne man sliter med å like. Vi mener…her har du en keeper uten spak og så tar du et håndleddskudd fra blå for å tvinge frem dropp i offensiv sone??

De siste tre minuttene er Oilers tunge i vår sone. Men de får ikke uttelling. Iskrigerne disker nemlig opp med backspill av prima klasse. Lindstrøm ryker på en to-minutter. Oilers klarer å levere ett skudd i nettveggen. Men nesten dytter ingen av hesten. Det beste er at halve DnB-arena jubler for mål. Vi fortsetter å spille en trang boks og lar Oilers dytte puck på utsida. Vi rir av det undertallet på en glimrende måte. Hardt og godt jobba av gutta som kan gå til pause med en 0-1 ledelse. Veldig vel fortjent.

2.periode

Oilers starter andre periode slik som de avslutta første: Med slurving på offensiv blå. De setter presset høyere i andre enn det de gjorde i første

Gunnarsson, Gunnarsson og Oppøyen…for ei rekke. De smeller på og stjeler puck i hvert eneste bytt. Oilers lever farlig. Vi liker’e!!

Rapunzzi tar ned pucken med hånda og setter den sjæl bak Søberg. Samma faen. Vålerenga svarer umiddelbart på den scoringa. https://nci-forum.co.uk. Myreng får to min for å forsinke spillet og Alholm lar det ikke gå lange tida før han setter pucken rett i nettet bak Holm fra skrå vinkel. Kan ikke skjønne at det er mulig å sette inn pucken fra den vinkelen der. Med den scoringa der har Alholm tatt målpoeng i 14 kamper på rad. Det er sjukt bra. Noe som ikke er sjukt bra, er keeperspillet til Holm ved den scoringa. Men herregud, vi skal ikke klage. Det er direkte deilig å se gutta spille så tight og effektivt. At Holm gjør jobben lett for dem innimellom, får han ta på sin egen kappe. Det står uansett 1-2 til oss.

Kampen åpner seg mer når perioden drar seg mot halvspilt. Det er kontringer begge veier. Gutta våre kriger på og er disiplinerte. Og der vi holder roen, så mister oilerspillerne den. De ryker på en lagstraff for å spille med 6 mann på isen. Det går ikke mange sekunder før Lindstrøm blir stående aleine foran mål kan bare lempe pucken bak en sjokkert Holm. Vi har spilt i 3 powerplay, og scora mål i alle! 3 powerplay og 3 mål. Det er deilig det.

Gutta er godt organiserte. Er ute å smeller på oilersspillerne og gir dem dårlig tid. Oilers prøver å vende «fort» men det funker bare sånn passe. De kommer med to mann, mens vi sender alltid tre eller fire hjem. Vi er fremdeles best i midtsona og Oilers får ikke til så innmari mye. Omgangen ebber ut på stillinga 1-3 til oss.

3.periode

Vi jobber hardt. Spillet bølger mer fram og tilbake nå enn tidligere i kampen. Oilers mæler på nå, og mater pucker dypt inn i sona vår. Gutta kjemper som løver og er tydelig slitne. Med 11 minutt igjen å spille tar Roy en time out. Det er tydelig at gutta trenger å puste litt.

Med ca 9 minutt og 30 sekunder igjen ryker vi på en lagstraff fordi vi har for mange mann på isen. Fischer soner den. Heldigvis for oss sluver Oilers like mye i power play som det de gjør i fem mot fem. Vi rir av undertallet. I det Fischer kommer ut på isen igjen ryker han på en to minutter for interference. Også i dette undertallet er Oilers herlig ineffektive. De er ikke Get-ligaens dårligste overtallslag for en ingenting heller.

Med ca 3 min igjen stikker Holm. Vi spiller 5 mot 6. Ett drøyt minutt seinere ryker vi på en ny lagstraff fordi vi har hatt en mann ekstra på isen. Oilers tar time out og vi må spille 6 mot 4.

Søberg er en vegg. Gutta kjemper over evne. Det er krig ute på der. Med 1 minutt og 18 sekunder igjen får Eidtsedt 2 min for hektig. Vi spiller 3 mot 6. Det skal bety mål for Oilers. Skudd fra Gedig. Søberg redder. Skikkelig tilbakestående å skyte rett på Søberg, når Søberg har fylt kroppen sin med adrenalin og ser utgangen på skuddet. Men vi skal ikke klage. Gedig skyter på nytt. Uttafor. Raputzzi skyter. Søberg gir en retur som Humphries putter. Skulle bare mangle. 6 mot 3 skal være mål. Det er bare sjukt komisk at de trenger ca 10 sjanser på å score ett mål når de spiller 6 mot 3.

Det ble det med det ene målet. Vi vinner sjukt sjukt fortjent 2-3!

Vålerengas beste spiller: ALLE GUTTA!!