Dagboka tirsdag 5. desember 2017

Hockey-moro og fotballrall. Tirsdag er her som en sjokoladebolle på Narvesen: Litt hard på kanten, men myk og god inni. La oss starte med hockey-moro. For selv om Vålerenga fotball har tatt ferie lever Vålerenga-familien i beste velgående. Og kanskje spesielt Vålerenga hockey! I går kveld nedsablet, nedskøytet og terroriserte et godt Vålerenga-lag et dårlig … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 5. desember 2017»

Hockey-moro og fotballrall. Tirsdag er her som en sjokoladebolle på Narvesen: Litt hard på kanten, men myk og god inni.

La oss starte med hockey-moro. For selv om Vålerenga fotball har tatt ferie lever Vålerenga-familien i beste velgående. Og kanskje spesielt Vålerenga hockey!

I går kveld nedsablet, nedskøytet og terroriserte et godt Vålerenga-lag et dårlig Stavanger Åj? Lars!-lag. Et lag tufta på en persons kjøpekraft blei forvist til nedre del av tabellen av et lag som ikke har egen hjemme-is eller penger.

Vi skal ikke snakke så mye om kampen, du kan heller lese referatet vårt her.

Det vi skal snakke om er hvordan klubben bygger klubb kontra lag. Vi har sett det i hele sesongen. Roy har drilla gutta i en litt annen måte å spille på. Det er tighte bokser. Gutta presser puckfører i vantet og flyr på to til tre mann. Satser på å vinne nøytralsone og presser motspillerne til å spille bredt ut mot kanta. De får ikke plass til å spille sitt eget spill. Selv spiller vi direkte og en hard fysisk hockey (legg merke til hvor få minutter i boksen gutta får) De er vanvittig disiplinerte. Det går fort frammover og passningene kommer kjappere. Så godt trent gutta er så sliter andre lag å henge med når det funker som best

Og når Roy blir intervjua etter kamp så oser han av selvtillit. Joda, vi har skader, men hver eneste seier er den mest naturlige ting i verden. Den selvtilliten smitter over på spillerne. Garantert.

Nå er vi på 5. plass. Laget fra Stavanger er på 6. plass, åtte poeng bak. Vi ser oppover og flokker til Furuset Forum, mens Stavanger-publikummet flykter fra DNB Arena.

Fotballrall

Da det blei kjent at hele Norges Rosenborg, den mest folkelige klubben i verdenshistorien, skulle til Dubai for å stikke på treningsleir ble det liv i fotball-Norge. Dubai er jo ikke akkurat det beste landet i verden. Slaveri er ikke ukjent. Det som derimot er ukjent er blant annet likestilling og homofile (du kan få fengselsstraff for å holde hånda til en kompis).

Litt overraskende var det altså at folkekjære RBK skulle dra dit for å trene. Det mangla selvsagt ikke på reaksjoner. I VPN redaksjonen ble det himlet med øya etterfulgt av lett hoderysting og en del kritiske kommentarer. Mye av det samma dukka opp ellers i sosiale medier, og supporterklubben Kjernen gikk ut for å be klubben om å endre planene sine.

Aller først syns RBK dette var litt teit at det skulle reageres på. Ærlig talt, det er jo bare Dubai. Vi skjønner dem godt. Her er det planlagt ferie..treningsleir til solrike Dubai så skal noen komme og klage!? Og de skal jo ikke engang være med. Når alvoret sank inn over dem fant de dog ut at de kanskje burde snu.

Klokka 11 i dag kom pressemeldinga. RBK snur. Og det var egentlig ikke så veldig overraskende. Det som derimot var overraskende var at de ikke skjønte det før. Gratulerer, RBK! Vi tipper dere finner et bra sted i Pattaya dere kan besøke i stedet.

Vålerenga i dag

Vi suger på hockeykaramellen og gleder oss til resten av desember. Her skal det ikke hviles!

Også sørger vi for å kjøpe sesongkort for fotballsesongen 2018. Veit du ikke hvordan du gjør det? Da kan du jo lese Vålerenga Fotballs artikkel om akkurat det.

Legg igjen en kommentar