Dagboka onsdag 6. desember 2017

Dagboka i dag er sein. Vi har nemlig bruk morgenen til å le av fansa til Stavanger Oilers.  Vi byr også  på damefotball, amerikansk fotball og julegavetips! Døll Noldus Arena eller DnB-Arena om du vil… Oilers sliter om dagen. Ikke bare sliter de på isen, de sliter på tribuna også. Nå kan man si at … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 6. desember 2017»

Dagboka i dag er sein. Vi har nemlig bruk morgenen til å le av fansa til Stavanger Oilers.  Vi byr også  på damefotball, amerikansk fotball og julegavetips!

Døll Noldus Arena eller DnB-Arena om du vil…
Oilers sliter om dagen. Ikke bare sliter de på isen, de sliter på tribuna også. Nå kan man si at man ikke kan forvente noe annet når man fyller en arena med dølle nolduser. Man burde ikke bli sjokkert lissom. Men sjokkerte er de…Stavanger fansen altså.

De siste dagene har de rast i kommentarfelt og på sosiale media. Folka i Stavanger føler seg krenka av egen klubb. De føler seg krenka fordi klubben, som tross alt arrangerer kampa, ødelegger stemninga for folk som møter opp for å bli underholdt. Og nei…vi snakker ikke om de begredelige prestasjonene som sjampis-spillerne deres begår ute på isen. Vi snakker om klubbens bruk av kube og speaker. Fansa der borte er krenka fordi de føler på at de mister Dnb-Arena og trykket der fordi arrangøren, altså klubben, bruker storskjermen, speakeren og lydanlegget feil.

Jepp, du leste riktig! Det klages over at de kutter «du er mislykka» etter et par tre ord ut i sangen når motstandernes spillere blir utvist fordi det er da de skal fyre opp egne spillere. Kuben og speaker beskrives av flere som selve hovedpulsåra i hallen.

Unnskyld meg…klarer de ikke synge «du er mislykka» uten lydanlegg og tekst på kuben? Klarer de ikke følge med på isen uten at speaker forteller dem hva som skjer? Vi veit ikke om vi skal le eller grine. Vi velger derfor begge deler: VI LER SÅ VI GRINER!

Prøv å fortell Klanen, hva som skal synges og når. Prøv å instruer Klanen, gjennom en kube, til å  gjøre bølgen. Prøv å gi Klanen klappere. Da veit du hva som skjer. Du møter en blå vegg som klapper i takt, UTEN hjelpemidler, mens greier som «Rekk opp hånda før du skal si no» og «Kuber er for bønder» runger ut over arenaen!

Poenget er: Klubben kan ikke skape supporterkultur. Den må supportene skape sjæl!

Stavanger har er ikke supportere. De har fans. Akkurat som Justin Bieber. Der fansa hans klikka i vinkel og begynte å kutte seg selv med lokk fra yoghurtbegre fordi de var så fortvilte når Justin kvitta seg med «Bieber»-sveisen, hyler Stavanger-fansen som fortvilte tenåringsjenter når kuben er mørk eller lydanlegget kutter en sang. Likheten mellom fansa i Stavanger og The Belibers er slående. Begge grupperingene har et noe vanskelig forhold til virkeligheten. Begge grupperingene behøver en realitetsorientering og en verge.

Miljøet rundt Oilers er nesten som miljøet på den skuta Bounty – Destruktivt! Vi forventer mytteri hvert øyeblikk. Det er jo tross alt fra sine egne man skal få det.

Amerikansk fotball
Vålerenga Trolls ligger ikke på latsida. De har nettopp landa en farmeravtale for 2018-sesongen med Drammen Warriors. Dette betyr at Trolls sine unge og nye spillere kan få kamperfaring på Warriors lag i andre divisjon, mens Warriors beste spillere får muligheten til å delta med Trolls i eliteserien. «Win Win» med andre ord. Avtalen er en fortsettelse av det samarbeidet klubbene hadde i 2017-sesongen.

Reglene for farmeravtaler innebærer at 20 Trolls-spillere må føres opp på en liste over rene eliteseriespillere og låses til å kun spille der, mens samtlige av Warriors spillere fritt kan delta på begge lag. Dette er en bra deal for begge klubbene, fordi flere Warriors-spillere viste i fjor at de kan bidra på høyeste nivå, samtidig som det er svært nyttig for Trolls å ha en arena der nye og unge spillere kan skaffe seg mer kamperfaring på seniornivå. Avtalen legger også opp til samarbeid om felles treningsleire  fram mot sesongen.

Ball
Vålerenga Fotball har signert Marie Dølvik Markussen for to år. Mari er en teknisk angrepsspiller som kommer fra den tyske klubben Wolfsburg. Tidligere har hun spilt for Stabæk, Stakkevollan IF og IL Blåmann, og hun har mange kamper på aldersbestemte landslag i tillegg til tre kamper for A-landslaget.

Vi ønsker Marie velkommen inn i familien og vi håper hun vil trives.

Inger Bauer Søndenå mottok MOT-prisen 2017 på NISO-awards i helga.  Hun mottok prisen for sin positive holdning og måten hun har stått fram som et forbilde på i en vanskelig tid. Søndenå fikk tidligere i høst påvist hjernesvulst. Allerede fem dager etter operasjonen var hun på plass på stadion for å heie lagvenninnene sine fram mot cupfinale!!Vi tar av oss hatten og sender masse masse masse gratulasjoner Ingers vei. Dette her er deg vel unt! Les mer og se intervju med Søndenå på klubbens sider.

 

VPN gir deg de beste julegavetipsene
Vålerenga Hockey har starta årets draktauksjon. Auksjonen kjøres som vanlig på klubbens Facebook-side. Auksjonen varer fra fredag 1. desember til søndag 10. desember klokka 22.00. Draktene som selges i år er  de siste som ble brukt i gamle, ærverdige Jordal Amfi. Det er også draktene du ser gutta spille med i denne sesongen av Iskrigerne. 25 blå kampbrukte hjemmedrakter skal ut, flere av dem er signert. Én hvit bortedrakt fra sesongen 2015/2016 skal også auksjoneres bort. Les mer om auksjonen på klubbens sider.

Er du mer fotball enn hockey så syns vi du skal fleske til å kjøpe sesongkort. Det være seg til deg sjæl eller til noen du har lyst til å med deg på kamp. Les mer om sesongkortsalget her.

Har du aldri vært på hockeymatch, eller har du lyst til å krysse Gjøvik Fjellhall av på arenalista di, så har du sjansen nå. Kampen mellom Vålerenga og Storhamar, som egentlig skulle spilles i Furuset Forum søndag 14. januar, blir nå spilt i Gjøvik Fjellhall lørdag 13. januar klokka 16.00. Billetter til kampen er enda ikke i salg, men vi håper klubben får lagt dem ut i god tid før jul. At dette er en fin fin julegave er det nemlig ikke noen tvil om.

Vålerenga i dag.
Vi rydder plass i kalenderen slik at vi får med oss Iskgrigernes sier mot XXX i morra!

Legg igjen en kommentar