Dagboka torsdag 7. desember 2017

Det er hockeykamp i kveld, vi myser på adventskalenderen og konstaterer at fotballen i Norge er besatt med kuknisser. Det er førjulsboka for deg i dag. Ridderne kommer I kveld kommer laget med det smått pretensiøse navnet «Ridderne fra (xxx)» til Furuset forum. De skal få flathånd av Iskrigerne som rir en bølge av go´form … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 7. desember 2017»

Det er hockeykamp i kveld, vi myser på adventskalenderen og konstaterer at fotballen i Norge er besatt med kuknisser. Det er førjulsboka for deg i dag.

Ridderne kommer
I kveld kommer laget med det smått pretensiøse navnet «Ridderne fra (xxx)» til Furuset forum. De skal få flathånd av Iskrigerne som rir en bølge av go´form om dagen. Nettopp derfor, og for å beundre svenske Rasmus Ahlholm, tar vi turen til Furuset Forum i kveld.

Kan en grå adventskveld bli bedre enn detta? Skulle tatt seg ut.

Pucken droppes 18:30

Adventskalender for alle
Ja, for alle med Instagram. Det er der det skjer i år. Hver bidige dag i advent gir klubben deg en bilderebus. Forleden dag var svaret «Lista til Panzer», og det var gøy. Mest fordi vi greide det. Dog vant vi ikke neste års drakt, det er det bare en som gjør hver dag.

Fotballnorges kukskaller

La oss starte med Lillestrøm sportsklubb som endelig har blitt verdenskjente. Etter at spillerne på tur dytta pikken inn i kongepokalen har de fått oppslag i The Guardian. For resten av verden er dette helt på trynet. For en klubb som har Morten Stokstad som Samfunns- og kommunikasjonsansvarlig er dette en helt normal dag på jobben.

Rosenborg skulle dra til Dubai, men droppa det etter press fra supportere. Kudos!
Molde skulle dra til Dubai, men droppa det etter press fra supportere. Kudos!

Kudos er ikke gitt til klubbene altså, men til supporterne. Klubbene, helt spesifikt Molde, styres av kukskaller. Klubbdirektør i Molde heter Øystein Neerland og er dypt krenka over å bli satt i en situasjon der han ikke får dra på shoppingtur til Dubai av supporterne.

– Straks fotballaget skal dit, får dette stor oppmerksomhet, og kortet med menneskerettigheter blir dratt frem.

Dagboka tror ikke akkurat at det er et utprega problem i fotballen at menneskerettighetskortet blir spilt i tide og utide. Det skal vel arrangeres relativt store fotballturneringer i både Russland og Quatar, der særlig sistnevnte har et like anstrengt forhold til menneskerettigheter som Neerland gir uttrykk for.

Faen ta deg Neerland, du har bra supportere som tenker på andre enn seg sjæl. Også blir du krenka?
Ta deg sammen!

Dagens siste bukett av kukskaller befinner seg, ikke overraskende, i Stavanger. Viking er så godt som konkurs. Noen vil sikkert hevde at med sin historie hører Viking, sammen med 20-30 andre fotballag, hjemme i Eliteserien. Vi er selvsagt uenige, Dagboka er nemlig av den oppfatning av at de laga som er best på banen hører hjemme i Eliteserien.
I motsatt fall ville vi ønska Frigg velkommen tilbake.

Vålerenga i dag:
1. Stikk ned på Valle og forny sesongkortet ditt, eller kjøp et nytt, i Sjappa
2. Spis middag hos Øst, døra ved siden av Sjappa
3. Labb ned til Helsfyr og ta banen opp til Furuset for adventshockey

Legg igjen en kommentar