Axel Eidstedt bjuder på, både på og utenfor isen.

En av de nye som spillerne i klubben denne sesongen er Axel Eidtstedt. Han har bemerket seg ved å stå i underkant av 34 minutter i forrige kamp mot LØK. Vi ble nysgjerrig på hvem denne karen egentlig er, så vi huka tak i han for et lite intervju. NAVN: Axel Eidtstedt Alder: 22 år … Fortsett å lese «Axel Eidstedt bjuder på, både på og utenfor isen.»

En av de nye som spillerne i klubben denne sesongen er Axel Eidtstedt. Han har bemerket seg ved å stå i underkant av 34 minutter i forrige kamp mot LØK. Vi ble nysgjerrig på hvem denne karen egentlig er, så vi huka tak i han for et lite intervju.

NAVN: Axel Eidtstedt
Alder: 22 år
Posisjon: Back
Fatning: Venstre
Moderklubb: HV71

Hvem er du som type? Hvordan er du som spiller og som person?
Jag är ganska lugn som person, brukar sällan stressa upp mig. Gillar att ta det lugnt och umgås med familj och vänner. På isen är jag en defensiv och fysisk back som gillar att smälla på och spela på gränsen till det tillåtna.

Så lenge du holder deg kontrollert sinnsjuk så er du golden! Men du, Når var det du begynte du å spille hockey? Hvorfor ble det hockey og ikke en annen idrett?
Jag började spela hockey när jag var 7 år. Anledningen till att jag började spela hockey var nog att de flesta av mina kompisar spelade hockey och att Jönköping är lite av en hockeystad. Det var det naturliga valet helt enkelt!

Du begynte når du var 7 år…vel..da starta du seint!! I Vålerenga har spillerne allerede ofte 3-4 sesonger i beina når de bikker 7 års alderen. Regner med du hadde en helt som kid. Hvem var det?
Den första förebild jag hade när jag var liten var Niklas Lidström. Jag höll på Detroit när jag var liten, var så många svenskar där då, och då blev det Lidström som blev min idol.

Ooooh…Du er en Red Wing!! Det er mye bra folk som er det *kremt*. Lidstrøm er ikke det verste forbilde å ha for en liten hockeyspire, men jeg må få si at jeg hadde egentlig håpet at du hadde sagt Gordie Howe. DER har du spiller! Har du noen kallenavn som blir brukt om deg?
Ingenting som jag kan komma på så här på rak arm.

Veit du…det der tror jeg ikke noe på. Du har spilt puck siden du var kid, så noe er det nok. Men greit…skjønner at du ikke vil si det, og hvem er vi til å snoke i andres liv. Forresten: Er du singel?
Jag är inte singel, har sambon med mig till Oslo.

Hva er du god på som hockeyspiller? Og hva føler du at du kan bli bedre på?
Min styrka är defensiven och det fysiska spelet. Det jag jobbar på att bli bättre i spelet med puck.

Hvordan er det å flytte fra Sverige til Norge? Vi er jo lillebror i hockeysammenheng, sees det på som om man går ned et nivå når man begynner å spille i Norge?
Jag tycker att det är spännande, jag har bara spelat i Sverige så jag tyckte det skulle vara kul att testa något nytt. Jag tror det ses som att gå ner en nivå, för vad vet så är det inte många i Sverige som följer norsk hockey. Men jag ser det mer som en möjlighet till att utvecklas!

Smart tenkt. Og da er Vålerenga et godt valg! Hva opplever du er de største forskjellene mellom Norsk og Svensk hockey?
Resorna! Haha, norrmännen i laget tycker det är jobbigt med en resa till Lillehammer på ca 3 h..

Carey Pirce som nå vel er første keeper i Montréal Canadiens bodde jo så langt unna “verden” da han var barn at faren hans tok flylappen bare for å sørge for at han kunne skysse ungen til og fra trening. Da snakker du avstander. Så vi skal gi deg rett. 3 timer til Lillehammer er småtterier, så lenge du ikke havner på setet ved siden av en trøtt Søberg. Nå er jo Vålerenga i en mellomperiode, hvor dere trener nede på Jordal og spiller kamper oppe på Furuset Forum, i påvente av ny hall. Hvordan oppleves situasjonen for deg som spiller?
Jag vill bara träna och spela hockey, försöker inte lägga så mycket fokus på det jag inte kan påverka. Men man är ju tvungen att ha en sån här mellanperiod för att få en ny hall så vi får bara anpassa oss.

Hvordan tror du fremtiden for klubben blir i ny hall?
Jag tror framtiden kommer bli bra för klubben i den nya hallen. De kommer bli ett nytt kapitel i Vålerenga hockeys historia.

Hva visste du om Vålerenga før kom hit?
Att det är en väldigt anrik och gammal klubb med mest titlar i Norge.

Visste du at Espen «Shampo» Knutsen i Norge egentlig er mest kjent som popstjerne ?
Oj! Det hade jag ingen aning om, men jag kan tänka mig att han är en riktig popstjärna!

Hva synes du om hans største hit: Hockeystar (Vi viser Axel Shampos Hockeystar-video på Youtube)?
Jag är imponerad, vilken röst han har! Konstigt att den inte har mer spelningar.

Nja…det syns du vel sånn egentlig ikke. Dessuten, dette er en uavhengig supporterside, så smisking med sjefen her medfører ikke mer istid…just saying! Folk i og rundt Vålerenga er jo veldig fornøyd med deg. Du får mye istid. I forrige kamp spilte du nesten 34 minutter Det er jo helt sjukt!! Hvordan er det å bli vist så mye tillit?
Jag tycker det är jättekul att få det förtroendet jag får. Då får man en känsla av att man bidrar till laget och det är det jag vill göra.

Hvordan funker kroppen på slutten av en slik kamp?
Man har så mycket adrenalin i kroppen samtidigt som man är så fokuserad på att vinna så man bara kör på helt enkelt.

Når klarte du å gå normalt igjen? Du må jo ha vært sjukt sliten!
Jag kände mig bra igen på måndagen, vi var lediga på söndagen så jag hade tid till att vila.

Alle spillere ønsker jo mer spilletid, regner med at det er slik med deg også. Så…hvem av dine back-kollegaer håper du går på en liten ufarlig smell neste gang, slik at du får ENDA mer spilletid?
Haha, just nu så vill jag inte svara på den frågan. Får en känslan av att vi kommer få en till skada då, och det är inte det vi behöver i dagsläget!

Det er sant. Ingen vits i å jinxe! Uansett, satser du på å tangere Tor Gundersen? Han spilte hele kampen da vi vant bøtta og ble norgesmestere i 1960. Men han hadde jo en back-partner, føler du at du kan toppe det ved å vokte blue line i 60 minutter alene?
Oj! Det känns som ett svårslaget rekord! Men rekord är till för att slås? Någon match som går till sudden kanske jag har min chans.

Siden du har fått for vane å bruke sjukt mye tid på isen og dertil mye mindre tid foran speilet…Hvem av gutta bruker mest tid foran speilet i garderoben for å fikse håret. Morten Ask, Greven eller Ylven?
Det måste nog vara Ylven.. han har ganska långt hår och behöver blöta ner det så han kan se där ute på isen

Det var det vi visste…at han bløter ned håret før match…men vi tror egentlig at han gjør det mest for å få den der “Fabio møter Tarzan”-looken. Han er jo svær og faktisk ganske kjapp på jerna, men hvem er den treigeste spilleren du har møtt etter du kom til Norge? Tommy Kristiansen eller Josh Soares?
Jag har inte mött Tommy än så där får jag svara Josh

Hvem tenker du er Get-ligaens største diver? Josh Soares eller Tommy Kristiansen?
Tommy Kristiansen.

Oj, Den kom kjapt!! Hvor lang kontrakt har du? Serien er nå snart halvspilt. Trives du i Vålerenga og i Oslo?
Jag har kontrakt den här säsongen ut. Oslo är en fantastisk stad och jag trivs väldigt bra i Vålerenga.

Du har begynt å få en høy stjerne blant supporterne, og vi vet det mange som lurer på om du kunne du tenke deg å spiller flere sesonger i Vålerenga og Norge?
Som jag sagt innan så trivs jag väldigt bra här i klubben och i Oslo som stad. Jag är väldigt nöjd med min roll i laget och efter denna korta tid så känns allt bra här. Om jag kommer spela här i flera år kan bara framtiden utvisa.

Du signerte jo med Vålerenga etter at sesongen hadde startet. Var det strategisk for å slippe å delta på strippestraffene på første istrening?
Ja, det måste jag erkänna…jag är ju inte världens bästa straffskytt så kände att det var bättre att skriva på efter stripstraffarna.

Bortsett fra Ylven, hvem av lagkameratene dine kunne ha hatt godt av noen flere timer på gymmen?
Rasmus Juell skulle behöva köra lite mer benböj. Han tar mer i bänk än vad han hör i benböj….

Oj, er det mulig?? Til og med jeg tar mer i knebøy enn i benkpress!! Hvis du ikke hadde spilt ishockey, hva hadde du gjort da?
Då tror jag att jag hade pluggat just nu. Antingen något inom ekonomi eller någon ingenjörslinje.

Hvilken musikk hører du på for å geare deg opp til match?
Jag är lite av en allätare, men som svensk måste jag lyfta fram ABBA

La merke til at du ikke nevnte Shampos “Hockeystar” selv om du påstår at du er altetende. Så….hvis du måtte velge…Partysvenske eller banansvenske?
Jag tror att jag är en banansvenske. Jag är lite av en arbetsmyra.

Ja…det forklarer ABBA! Dere svensker elsker jo å sammenligne dere med oss nordmenn. Så nå lurer vi på hva som er best:

Surstrømning eller laks? Laks
Ola Conny eller Roy Einar? Ola Conny
Gekåks Ullared eller det norske oljeeventyret? Ullared
Smørgåstårta eller bløtkake? Smörgårdstårta vad är bløtkake?
Stureplan eller Bogstadveien? Bogstadveien
Folkøl eller pils? Folköl
Skavland eller Skavland? Skit skulle jag inte kalla det men det är inget för mig i alla fall.

Vel…det skulle vært interessant å være flue på veggen når Axel finner ut hvem denne mystiske Roy Einar er. Eller vært flue på veggen når Roy Einar finner ut at Juell kanskje har skippa en og annen beinøkt for å få jobba mer med gunsa sine!

Uansett, da gjenstår det bare å takke Axel for at han satte av tid til å svare på spørsmålene våre. Vi ønsker denne ABBA-elskende arbeidsmauren av en banansvenske masse masse lykke til videre resten av sesongen. Så vil tiden vise om vi får se rumpa til Axel under strippestraffene neste sesong. Det er lov å håpe!

 

Bildet i denne saken er screenshot fra TV2 Sumo

Legg igjen en kommentar