Dagboka fredag 24. november 2017

Det er black friday, Halvor fra Rendalen er krenka fordi noen har tegnet en ulv og NRK synes det viktigste i verden om dagen er om Petter Nordtug skal få lov til å få is i rubben i Finland eller ei. For enkelte er verden et kaotisk sted der alle skriker i caps lock. Likefullt, her … Fortsett å lese «Dagboka fredag 24. november 2017»

Det er black friday, Halvor fra Rendalen er krenka fordi noen har tegnet en ulv og NRK synes det viktigste i verden om dagen er om Petter Nordtug skal få lov til å få is i rubben i Finland eller ei. For enkelte er verden et kaotisk sted der alle skriker i caps lock. Likefullt, her sitter du. Rolig som skjæra på tunet, med kaffekoffen og et fårete smil leser du dette mens  du er på vei til å fordype deg i dagsaktuelle og Vålerengarelaterte saker. Kudos til deg. VPN synes du kan premiere deg selv med en ekstra kjeks til kaffen.

Vålerenga beseiret Østfold
Med halve laget ute og bortekamp mot Sparta var det mye å håpe på poeng for Iskrigerne, men gutta la igjen det de måtte ha av pesimisme igjen i garderoben og kjempet inn en seier mot byen som ynder å kalle seg Hockeyclown.

Spartas store trekkplaster er jo The Legend og Dumb, men ettersom Didrik Nøkleby Svendsen på uforklarligvis fikk 20 kamper for som tredjemann å plante gjentatte knyttnever i ansiktet på en Lillehammerjunior som var bundet opp av DNSs lagkamerat slik at at offeret fikk hjernerystelse så var vi forhindret fra å se hele dette trekløveret i aksjon. Vi måtte nøye oss med fattigmannsversjonen Dumb and Dumber. Dump og Dumber sviktet oss ikke. Tidlig i kampen tar Tommy Raymond Kristiansen en totalt unødvendig utvisning. Som så mange ganger før så scorer Vålerenga som følge av en idiotisk Tommyutvisning. Denne gangen styrte Fischer inn en skive på pass fra Lindström. Takk skar’ru ha Tommy. Du ække en kjernekar, men vi  setter uansett pris på gavene dine.

Etter dette fulgte lagene hverandre tett. Sparta og Vålerenga byttet på å score, men de var aldri i ledselsen.Vålerengas 2. og 3. mål ble satt inn av Ahlholm og Lindström. På 3-2 scoringa til Lindström gjorde Thomas Olsen det nærmest umulig for. Selv om Vålerenga kjempa med hjertet uttapå drakta så klarte Sparta å lure inn en skive på slutten slik at det ble sudde.

i sudden satte Thomas Olsen fart og runda Greg Moore og gullhjelmen hans, skar inn foran keeper, fikk han ned og atte pucken i det tomme buret. Seier 3-4 og på tribunen gråt lokalbefolkningen rein hamburgerdressing.

Ekstra digg var det at Anders Braavold endelig var tilbake. Det trengte vi. Selv med Braavold tilbake måtte Ask og den ABBA-elskende banansvensken Axel Gulebøy Eidstedt spille over 30 min på blå.

Apropos Eidstedt…
Vi har et intervju liggende ute med ham. Har du enda ikke lest det kan du gjøre det HER

Jäägermeister også i 2018
Stødige Enar Jääger har skrevet under en ny kontrakt med Vålerenga. Kontrakten gjelder ut 2018-sesongen. Tollås Nation og Jääger har vært et stadig stopperpar for oss i år. At Jääger fortsetter betyr stabilitet og trygghet bak i sentrallinja. Det er ikke mange lag i Eliteserien som har et bedre stopperpar enn oss. Ett år til gir også klubben god tid til å finsikte en erstatter som er god nok, har en akseptabel pris og som har lyst til å spille her.

Sogndal på søndag
Vålerenga har muligheten til å sende Sogndal ned i Obosligaen. Ettersom Sogndal er et lite Vålerengahatende høl så er det få andre klubber det hadde vært deiligere å sende ned en divisjon enn Sogndal. Lykke til og se å vinn den kampen a’!

NFF kutter
NFF opplyser på sine sider at de bruker førjulstiden til å innformere sine ansatte i sentraladministrasjonen om at det blir sluttpakkebonanza. Et ønskescenario er jo at alle takker jo slik at hele NFF imploderer og at det siste som noensinne uttales fra det holdet er generalsekretær Pål Bjerketvedts ikoniske budskap «Strategiske mål og prioriteringer av initiativ må henge sammen. Vår evne til gjennomføring og måloppnåelse henger igjen sammen med organisasjon og kompetanse. I kjølvannet av prosess og våre avklaringer er det derfor naturlig at det også blir noen endringer i organisasjonen». Det er jo en episk tung og komplisert måte å fortelle omverdenen om at spillertroppen har for mange like spillere som kjemper om de samme plassene samtidig som de har klare mangler andre steder. La oss håpe Pål Bjerketvedt aldri gjør det stort som fotballtrener. Han kan jo drepe gleden med å se sport på tv om han får svare slik på intervjuer.

Sjappefest
Sjappa arrangerer black friday idag. 20% rabatt på alt. I tillegg har de noen ekstra gode tilbud. Mer om det HER

Tribuneshoppen arrangerer julemarked
Det begynner å bli en tradddisjon det her også, og nå er den her igjen; Tribuneshoppen arrangerer julemarked på Enga Pub i Vålerengagata 5 2/12 fra kl 16. I fjor dro jeg med meg den lille frøkna på Vålerenga Vertshus på et lignende arrangement. Hu ble ikke spesilt misfornøyd da hun ble dressa opp i kul Morten Berre t-skjorte for å si re sånn. At dette er penger der alt overskudd går tilbake til Vålerenga gjør at alt bare er gaver. Intressert? Sjekk DENNE

Vååååååååååål’eeeeeeeeenga jenter!

Ikke fotball, men hockey. Ikke elite, men kids. Vålerenga Hockey arrangerer skøytedag for jenter 26. november. I stedet for å skrive en masse, så nøyer vi oss med å klistre inn plakaten Vål’enga Hockey selv bruker.

skøytedag vif hockeyVålerenga i dag
Salg i Sjappa og på nettsiden til sjappa

Legg igjen en kommentar