Dagboka mandag 18. september 2023

For en deilig helg! 3-1 over Aalesund og 4-1 over Frisk. 1-1 borte mot Åsane smakte ikke fugl, men tre poeng i eliteserien og 12. plass på tabellen gir håp.

For det var en livsviktig kamp mot Aalesund som måtte vinnes. Helgens resultater gjør at vi nå er på trygg grunn og kan ordne alt sjæl – vi er ikke lenger avhengig av hjelp fra andre lag. Men det er så tett der nede at vi må antagelig ha full pott (i alle fall mange poeng) borte mot Sandefjord og HamKam og hjemme mot Stabæk. Med ni poeng i disse kampene, overlever vi nok uansett.

Spillemessig startet det bra i går kveld, og med kampstart kl 1915 og de elendige resultateten på eget kunstgress i 2023, så kan man dessverre ikke klage på at bare 7.769 tilskuere var på kampen. Bare mot Godset har det vært færre på kamp – 7.578.

Altså, det startet bra inntil det 17-årige stortalentet Aleksander Hammer Kjelsen slo en bittelitt løs pasning til Eneo Bitri – en pasning som Bitri ikke burde stått og ventet på, men i stedet kommet ballen i møte. Her er det skylddeling på våre to i den bakre treeren. Aafk snappet ballen, og vips var det 0-1.

Men som alle veit, det verste du kan gjøre er å ta ledelsen mot Vålerenga (kolon humor). Vålerenga kommer alltid tilbake, og Aalesund ble straffet hardt. Riktignok fikk de bare tre i sekken, men siden Magnus Riisnæs, Elias Hagen og Andrej Ilic alle tre gjorde en kjempekamp, vant vi relativt komfortabelt og gjorde at Aafk ble vår prygelknabe (og til de under 70 år som ikke veit hva det betyr: Prygelknabe var i føydal tid en betegnelse på en gutt av lav rang, som ble straffet ved de europeiske hoffene).

Bodø/Glimt

Nå står Bodø/Glimt for tur. Dagboka er enig med Ole Sæter, som om Bodø/Glimt sier: «Det virker som at de tror de er mer enn de er. Jeg er luta lei av at de skal være flaggskipet i Norge. Det synes jeg er helt feil. Det var et stikk mot fansen, ikke spillerne».

Haha – det er jo deilig med spillere som fyrer av meldinger, og som tvinger fram følgende fra Bodø/Glimts Brede Moe: «Jeg tror Sæter våkner opp om morgen og tenker: «Hva skal jeg si og gjøre i dag for å få PR?»

Uansett, Bodø/Glimt både hjemme og borte pleier å være en for stor oppgave for oss. På en heldig dag kan vi klore med oss poeng, men normalt bør de gulkledde relativt lett få med alle tre poengene. Sorry, sånn er det bare. De gjør som Rosenborg under Eggen: Kjøper alt av gode spillere. Okei, da, så har de fått til noe imponerende også. Du får 5,40 i odds for uavgjort – lykke til, sier dagboka.

Det er ikke disse kampene vi må vinne for å overleve i eliteserien, det er kamper som i går. Derfor vil vi heller vinne semifinalen mot Glimt enn seriekampen (aller helst begge, selvsagt), altså hvis vi må velge.

Uavgjort i Bergen

Det ble altså bare ett poeng borte mot Åsane for damene våre. Vålerenga styrte kampen far start til mål mot et lag som lå bakpå, men vi klarte bare å score på en corner. Det gjorde også Åsane. Fire minutter på overtid fikk de corner, og det var det siste som skulle skje i kampen. Åsane løftet alle sine 11 spillere fram på den corneren, og plutselig var det 1-1 – og kampen var over. Kjipt!

Vålerenga i dag

Vålerenga 2 spiller i kveld kl 19 en særdeles viktig bortekamp mot Træff i Molde. Rekruttgutta ligger på direkte nedrykk med 19 poeng, Træff på plassen foran har også 19 poeng. Da skjønner du hvor viktig kampen er. I april vant vi 5-0, men da med spillere som Simen Juklerød, Magnus Riisnæs, Jacob Storevik og Aleksander Hammer Kjelsen. Dagboka minner om at ingen lag i vår 2. divisjonsavdeling har plukket med seg færre scoringer eller poeng på bortebane: Fire mål og 1 seier på 8 forsøk, og hele 35 baklengs (det er over fire i snitt, det).