Dagboka mandag 14. august 2023

Etter et følelsesmessig utbrudd av et kampreferat i går kveld må vi snakke litt mer om Haugesundkampen, overganger og taktikk, men når det er planleggingsdag både for SFO og barnehage så må unga underholdes på dagtid. Derfor ikke dagbok, men kveldsbok i dag.

Hvordan gjøre det vanskelig å overleve i Eliteserien?

Jo, hvis du prøver så hardt du kan å starte alle kamper i minus, eller med handikap om du vil, så er det en god start. I Drammen var det Storevik, i går var det unge Hammer Kjelsen. Det er ganske enkelt. Du skal ikke drible inn i banen fra høyre stopperposisjon. Det er en skikkelig juniorfeil og vi ble straffa knallhardt. Hammer Kjelsen var ganske så shaky resten av omgangen, men sånn er det å spille i Eliteserien. Du må tåle presset. Det er greit å gjøre sånne tabber når du ligger midt på tabellen. Det er ikke like greit når du kjemper mot nedrykk. Utrolig overraskende og trist at vi ikke klarer å ta med oss momentumet fra Godsetkampen inn i denne kampen, for dette tidsdrøyende møkkalaget som prøvde å vinke på gutta våre kort ved enhver anledning skulle vi selvfølgelig slått komfortabelt! Nå må vi sannsynligvis ta 16-18 poeng på de siste 13 kampene for å holde plassen.

Vi må snakke litt taktikk

Først til «frelseren» Elias Hagen. Han var helt usynlig i gårsdagens kamp. Mulig det var knallgod markering av Haugesund kampen igjennom, men han var jo knapt spillbar på noe tidspunkt der han tok opp posisjoner mye høyere i banen enn foran forsvarstreeren. Det satte store krav til at forsvaret skulle tre ball gjennom ledd, noe de ikke klarte i særlig grad. Det var Petter Strand man ved noen få anledninger klarte å tre opp på i mellomrom, og med all respekt til mannen som har scora i to kamper på rad, så skulle jeg gjerne sett noen andre rettvendt med 2-3 angripere på løp foran seg for å slå den avgjørende gjennombruddspasningen. Savnet etter Sahraoui og Thiago Holm i en sånn posisjon er åpenbart. Det var imidlertid viktig at Strand trua bakrom sammen med Håkans, og han sikra hvertfall uavgjort med et av løpa sine. Den målgivende pasningen kom fra en Magnus Risnæs som i stor grad var usynlig som kant i første omgang. Skulle gjerne sett han rettvendt i det mellomrommet tidligere nevnt, for den høyrefoten kan både plassere ballen i mål og tre gjennom Jatta, Håkans eller Strand.

Hvis planen er å fortsette med at stopperne skal tre opp gjennom ledd til Hagen, Strand og eventuelt Bjørdal synes jeg forsvarstreeren vi avslutta kampen med er løsningen. Strandberg i midten, flankert av Oldrup Jensen og Zuta gjør at hvem som helst av de kan være den som slår pasningen og gjøre det mer uforutsigbart for motstander. De kan alle spille ball. Og når vi snakker om noe som funker, så synes jeg det lukta svidd av venstresida vår mot slutten, da Zuta som venstre stopper hadde Juklerød og Bjørdal foran seg. Det skal være en håndfull for de fleste andre laga i Eliteserien og kan eventuelt gi mer rom for høyresida vår.

Når det gjelder spissene våre så hadde vel ikke Jatta noen kjempekamp, men i motsetning til Børven, som knapt vant en duell og bidro med null og niks etter at han kom på, så jobba han jevnt og trutt. Dog var det litt frustrasjon å høre fra tribunen når han ikke pressa FKHs keeper ved noen anledninger. Ganske uferdig vare den gutten, men likevel er det noen ute i Europa som vil betale ganske mye penger for han…

Jatta ut, stor sterk serber inn?

For Jatta er nemlig på vei til Østerrike og Sturm Graz. Ifølge de som har kilder og sånn så er vi klare til å selge Jatta for ca 30 millioner så fort vi har en erstatter klar. Greit nok at Jatta er egenprodusert og helt sikkert vil bli en veldig god spiss, men når noen byr 30 mill for det uferdige produktet(med potensial for all del), så sier vi i VPN ja takk!

Men hvem er så denne spissen som kan gjøre at vi slipper Jatta til Graz? Jo, det er en serber som spiller og scorer mål i Latvia. Andrej Ilic er 23 år gammel og har 14 mål og 6 målgivende på 25 kamper for RFS(Rīgas Futbola skola). Han blir beskrevet som en stor og sterk boksspiller, og ifølge disse med kildene igjen så er han i tenkeboksen for om han skal ta turen til verdens deiligste by og dunke inn goaler foran Østblokka. Vi regner med at Bojan tar en telefon og avklarer enhver tvil!

Noen andre som får Tor Henning Hamre-vibber? Ikke vær så negativ a! Vi får Aleksander Mitrovic-vibber vi!

Enga i dag

Starter opp Engasave på FM for å vise Bakke åssen det skal gjøres!