Endelig tre poeng!

Vålerenga starta som altfor mange kamper tidligere denne sesongen, men endelig kom den første tre-poengeren siden 16. mai. Er det dette som er Bakke-effekten?

Strømsgodset – Vålerenga 1-3 (1-0 Braut Brunes 7′, 1-1 Daniel Håkans 45+2′, 1-2 Ofkir 50′, 1-3 Jata 77′)

Vålerengas lag: Storevik – Oldrup Jensen, Strandberg, Kjelsen – Juklerød, Hagen, Strand, Riisnæs – Bjørdal (Ofkir inn 39′), Jatta (Zuta inn 90′), Håkans (Børven inn 83′)

Referenten skal innrømme det. Trua var ikke der før kamp. En kamp Vålerenga måtte vinne for å ikke falle helt ned i smørja var liksom ikke akkurat det vi trodde på. Det starta derimot positivt. Daniel Håkans starta sin første kamp på en del kamper og var et friskt pust. Det samme var debutant Elias Hagen. Ting så faktisk litt lyst ut.

Elias Hagen ser kanskje ikke ut som en fotballspiller, men han er så definitvt det. (Foto: vif-fotball.no)

Før vi fortsetter med kampen så må vi snakke litt om det som skjedde på tribunen. Store deler av supporter-Norge hadde på forhånd fortalt at denne og neste runde skal brukes for å vise hvor kjedelig VAR er for norsk fotball. Det skulle hoies og herjes før kamp, så stoppe med alt når dommeren satte i gang kampen – og så starte opp igjen etter 15 minutter. Et flott eksempel på hvor mye publikum betyr for norsk fotball.

Dette var selvsagt Godsetunionen med på også. Problemet var jo at Godset skulle jo finne på å score etter 7-8 minutter. Kveldens VIF-keeper, Jacob Storevik, tok med seg all sin rutine og dælja ballen opp til Godset-spilleren Braut Brunes som på sin side lobba ballen rett over nevnte keeper. 1-0 til hjemmelaget, og dermed fant hjemmesupporterne ut at de skulle juble og hoie og lage litt liv. Unødvendig. Unødvendig scoring heller.

En som absolutt ikke var unødvendig å ha var Elias Hagen. Han fikk sjansen fra start og herregud her har vi gjort et varp. Et varp til 8 millioner, men jøye meg. Hvordan kunne Glimt og IFK slippe denne juvelen? Etter 39 minutter måtte Bjørdal ut med skade og inn kom Mohammed Ofkir. Sistnevnte har ikke sett ut som 8 millioner, men samarbeidet mellom han, Elias Hagen og Daniel Håkans på overtid av 1. omgang var helt nydelig. Ballen går fra Hagen til Ofkir som legger den hardt inn foran mål. Håkans lukter den og beiner inn 1-1. Fantastisk!

Daniel Håkans feirer mål mot LSK. Det kunne han også gjøre mot Godset. Hurra!

Andre omgang fortsetter med Vålerenga i førersetet. Både på tribunen og på banen. Og hvem andre enn han som blei benka er det som scorer 1-2. Storevik ser Ofkir lure på topp, spiller ballen kontant ut, den går rett til Ofkir som har starta på et løp. Han får med seg ballen og det er enkelt mål. Er det sånn det føles? Er det dette som er gøy med fotball? Vi som trodde det var øl, galgenhumor og å være best på tribunen.

Seedy Jatta hadde gjennom hele kampen vært et uromoment foran mål. Akkurat nå føles det litt urettferdig om vi ender opp med å selge han for 25 millioner som ryktene sier, for i dag hadde han virkelig toppnivå. Det var allikevel ikke Jattas skyld i at vi scora 1-3 selv om det var han som scora det. Mohammed Ofkir lada kanonen, fyra av og Viljar Myhra i Godset-målet måtte gi retur. Der var selvsagt Jatta og scora enkelt. Hurra!

Dette har vi savna så sjukt mye. Takk!

I dag var Jatta god, du var god, Ofkir var god, supporterne var gode, alle var gode! Hurra!