Sandefjord – Vålerenga 1-3

Sandefjord er et typisk feilskjær for Vålerenga. Liten og kjedelig klubb med et velspillende fotballag. For Vålerenga finnes det få ting som er farligere og historien er spekket med lignende kamper der Vålerenga kommet som en stram blodbamse og returnert til hovedstaden like stusselig som verdisynet til Bodø/Glimt. Hvor lenge var skeptikeren i paradis? 7-8 … Fortsett å lese «Sandefjord – Vålerenga 1-3»

Sandefjord er et typisk feilskjær for Vålerenga. Liten og kjedelig klubb med et velspillende fotballag. For Vålerenga finnes det få ting som er farligere og historien er spekket med lignende kamper der Vålerenga kommet som en stram blodbamse og returnert til hovedstaden like stusselig som verdisynet til Bodø/Glimt.

Hvor lenge var skeptikeren i paradis? 7-8 minutter. Vålerenga var aggressive fra start og radet opp med en flere sjanser og halvfarligheter de første minuttene. Etter 8 minutter satt den første ballen i hvalfangernota (ekte mannfolk jakter hval med garn og ikke harpun). Dønnum har ballen inni boksen til Sandefjord og med alles øyne rettet på seg dytter han den til Hedenstad som kommer på overlapp. Hedenstad går til dødlinja og slår hardt og lavt inn foran Sandefjords keeper. Først ser det som om Sahraoui setter den, men reprisen viser at det er Taaje som tar ansvar og banker ballen i eget nett.

Takk ass. Sjukt keegt gjort. Ta ta ta ta ta.

Fagermo er en lur liten jævel. Vålerenga har fått en del kritikk for å gjøre det for vanskelig for seg selv offensivt og dermed produsere lite. Vålerenga og Fagermos svar var ikke å gjøre det lettere, men å gjøre det vanskeligere. Kom deg dypere inn i boksen før du prøver å spille fri en motspiller. Spill med mindre marginer. Egentlig skulle en tro at dette var dødfødt, men i dag fungerte det som bare det.

Etter målet fortsatte Vålerenga å male i stykker Sandefjord. De fikk lite eller ingenting til offensivt og hadde mere nok med å forsvare egen kasse det meste av tiden. Bjarnason var nærme med en heading i tverra på dødball, men etter halvtimen smalt det igjen;

Sahraoui er herlig frekk og kommer seg til dødlinja. I stedet for å slå hardt inn venter han på at Dønnum skal gi seg selv rom. I det Dønnum trekker seg unna sin mannsmarkerer så kommer passet. Hardt. Lavt. Presist. Deilig. Dønnum diller ikke unødvendig med lærkula og brenner til; Hardt. Høyt. Prest. Deilig. Sitter klistret i langhjørnet og Storvik i Sandefjordburet er sjanseløs.

Fler mål blir det ikke før pause og Vålerenga kan gå i garderoben med vissheten om at de har levert en meget god omgang på bortebane.

2. omgang har knapt startet før Storvik må fiske en ny ball ut av egen not. Kjartansson scorer sikkert alene med ham. Pasning: Kjetil Haug!

Etter dette beholder Vålerenga et spillemessig overtak, men forhindrer ikke at Sandefjord kan komme på en og annen visit i vårt felt. Med 15 minutter igjen på matchuret kommer en slik mulighet. Sandefjord får slått inn og med bare en mann i feltet ser det ut som en overkommelig oppgave for Vålerengas keeper og forsvar å avverge det hele, men ballen finner veien i mål etter at både Haug og Näsberg feilberegner og Ruud Tveter enkelt kan styre ballen i det åpne målet.

Like etter Sandefjord frempå igjen, men Bjarnason styrer, med litt hell, en avslutning opp på nettaket til Haug.

På topp gjør Vålerenga et bytte. Katta kommer inn for Kjartansson, og han jobber og sliter godt på topp. Han skaper endel kaos for dem og er både frekk og aggressiv nok til å stjele ballen fra dem en rekke ganger.

Bra innhopp av Seedy Jatta!

Kamper dør ut på stillingen 1-3 og Vålerenga tar med seg 3 poeng på hattehyllen tilbake til storbyen. Med dagens seier passerer Vålerenga Volds- og sutreforeningen fra Bodø på tabellen, som seg hør og bør.

Legg igjen en kommentar