Hvordan er ståa, Nils Lexerød?

Etter Vålerengas gigantiske seier over Avaldsnes tok vi en veldig kort prat med den nye sjefen Nils Lexerød. (Toppbilde: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO) Først og fremst Nils: Gratulerer med en gedigen seier! Det var ufattelig deilig for oss, men hvordan var det for deg? Det er alltid deilig å vinne, og det var veldig … Fortsett å lese «Hvordan er ståa, Nils Lexerød?»

Etter Vålerengas gigantiske seier over Avaldsnes tok vi en veldig kort prat med den nye sjefen Nils Lexerød.

(Toppbilde: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Først og fremst Nils: Gratulerer med en gedigen seier! Det var ufattelig deilig for oss, men hvordan var det for deg?

Det er alltid deilig å vinne, og det var veldig godt å se at vi klarte å omstille oss så raskt etter kampen mot LSK. Det kjennetegner topplag og vitner om at vi er i ferd med å bygge en sterk prestasjonskultur i klubben.

Den seieren forsvant litt i alt mylderet vårt, men vi markerte den selvsagt behørig på Twitter. Det var kanskje ikke akkurat en toppkamp mot Avaldsnes. I dag søndag derimot – da er det en helt annen kamp. For litt seinere i dag så er det hjemme mot Arna-Bjønar avd Brann. Et lag som mener Vålerenga er en festbrems. Og det er vi jo! Hvordan går kampen?

Brann blir den klart tøffeste kampen så langt denne sesongen, og vi gleder oss til å gi dem skikkelig kamp om poengene i dag. Det er et godt lag som har imponert så langt i sesongen, og ikke tapt en eneste seriekamp siden høsten 2020, men vi har bra utviklingen i laget vårt og er i god form så jeg mener vi har mulighet til å slå dem på en god dag.

Hvordan føles det å være trener i Vålerenga akkurat nå?

Det føles både riktig og godt og jeg har på kort tid blitt veldig glad i Vålerenga som klubb. Vi er så mye mer enn bare to profesjonelle A-lag. Vi har historie, identitet, samfunnsengasjement, barn- og ungdom, gatelag og ikke minst de beste supporterne. At dette er med på å gjøre Vålerenga til den klubben vi er.

Og så har vi dyktige folk i apparatet rundt laget som det er inspirerende å jobbe med, og en spillergruppe som hele tiden jobber for å bli bedre. Da er det veldig godt å være trener.

Nils Lexerød viser og forklarer hvordan han vil laget skal opptre under kamp. (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Det høres jo ut som en fantastisk jobb. Vi er i alle fall veldig imponert over jobben du har gjort. Om du skal se litt generelt på det: Hva har overraska deg mest med spillertroppen?

Jeg visste på forhånd at det var mange gode spillere i Vålerenga, og potensialet i troppen var noe av det som trigget meg til å si ja. Det jeg ikke kunne vite på forhånd var at troppen skulle være så fin å jobbe med og spillerne skulle respondere så godt som de har gjort på de tankene og ideene som jeg og resten av teamet har kommet med. Spillernes vilje og evne til å lære har imponert meg.

Er det noen aha-opplevelser du gjort deg i den tida du har vært her?

Jeg har skjønt hvor viktig det er å vinne mot Lyn og LSK!

Så enkelt kan det sies! Vi skjønner vi har en jobb å gjøre for å fortelle omverden hvor viktig, og deilig, det faktisk er. Den store snakkisen i Toppserien i år er selvsagt omleggingen av seriestrukturen. Fra ordinær serie der alle møter hverandre to ganger så kommer det plutselig det vi i VPN mener er et makkverk med sluttspill og nulling av poeng og whatnot. Hva er dine tanker rundt seriesystemet?

Vi må ha en serieordning som gir mange nok kamper totalt, flere kamper mellom de beste lagene og et stort konkurransetrykk i den øverste serien. Derfor vil jeg ha åtte lag i Toppserien som spiller mot hverandre fire ganger, totalt 28 kamper, og de beste møtes fire ganger. Ett lag rykker direkte ned, nummer syv spiller kvalifisering. Da kommer alle åtte lagene til å ha noe å spille for hver eneste uke og konkurransetrykket blir stort.

Under der ville jeg hatt en 1. divisjon med 12 lag som spiller dobbelt serie, hvor vinneren rykker direkte opp, nummer to spiller kvalifisering og de to nederste rykker direkte ned.

Åtte lag og fire ganger mot hverandre. Det høres litt skotsk ut, spør du oss. Vi må nok samtale mer om dette Nils. Uansett – lykke til i dag! Skal vi si …. 3-0 til Vålerenga?

Legg igjen en kommentar