Dagboka langfredag 15. april 2022

Kirken kaller dette «den stille uke», og det er til å forstå. Ikke noe av betydning foregår i fotballen, men vi tillater oss å se litt fremover med kamper mot Arna-Bjørnar og Bodø. Kanskje vi også finner noe annet digg i detta påskeegget? Dametur til Bergen På mandag spiller vi mot Arna-Bjørnar, det eneste laget … Fortsett å lese «Dagboka langfredag 15. april 2022»

Kirken kaller dette «den stille uke», og det er til å forstå. Ikke noe av betydning foregår i fotballen, men vi tillater oss å se litt fremover med kamper mot Arna-Bjørnar og Bodø. Kanskje vi også finner noe annet digg i detta påskeegget?

Dametur til Bergen

På mandag spiller vi mot Arna-Bjørnar, det eneste laget som er igjen i Bergen med sjel. Før hadde Bergen to topplag, men siden Brann ikke greier å etablere et eget lag i kvinnefotballen begynte de med menneskehandel og kjøpte Sandviken med hud og hår.

Så langt denne sesongen har Arna-Bjørnar én seier og to tap som gir tre poeng i protokollen. Tapa har kommet mot Sandviken og Lyn. Vålerenga har på sin side vinni alle sine tre kamper. Det er som forventa at Vålerenga er i toppen og Arna-Bjørnar er sammen med resten. Dette sier nødvendigvis ikke noe om mandagens kamp, men det blir jo borteseier.

 

Guttetur til Bodø

Som vi har lært er Bodø dobbeltmoralens høyborg. Mens Norge var underlagt koronarestriksjoner, og restriksjonene i Oslo var så strenge at skobutikkene var stengt, reiste Bodø på heisatur til Spania. Deretter runka de NFF så de kunne bli favoritter, dermed slapp de å spille kamp mot Aalesund en dag Aalesund faktisk kunne stille lag. Walkover i cupen, det er faen så flaut. Når psyko-Knutsen går apeshit-bananas og bruker deler av Romas trenerteam som boksesekk blir han naturligvis straffa av UEFA. Da er Bodø «sjokkerte». Store norske leksikon forklarer at sjokk er «en meget sterk reaksjon som kan sees ved plutselige ytre hendelser som er truende, skremmende eller som innebærer alvorlig trussel eller tap«.

Kan man bli mer drama queens? Selvsagt, Bodø er ikke beskjedne. De prøvde å fortelle verden at AS Roma er UEFAs kjærledegger og det er viktigere å få AS Roma videre enn Bodø, for det handler om penger.

Akkurat som at det er viktigere for NFF å få Bodø videre enn Aalesund. For det handler om penger.

Noen skal ha det til at Bodø nå er hatet og misunnelsen rir landet.

Det er rett og slett feil forståelse av de faktiske forhold.

Dagboka hater ikke Bodø, det finnes grenser for hvor mye følelser man kan mobilisere for dritt. Altså, bæsj er ubehagelig og kvalmende. Samtidig er det en del av kroppens funksjoner og vi må forholde oss til det, men hat er ikke følelsene vi kjenner på. Akkurat sånn er det med Bodø. De er ubehagelige og kvalmende, men hat er forbeholdt det som spiller på et helt annet register av følelser.

Ikke misunner vi umoral heller. Det er som om vi skulle misunt Putin for å være president, det gir absolutt ingen mening. Som Bodø er han umoralsk, kjip og selvsentrert som kun forstår verden ut fra sitt eget ståsted.

Bodø skammer seg ikke engang over at alle får barn med egne søskenbarn, det er faktisk stolte av det. «Noen lag har supportere – Bodø har familie» jubler de på Twitter. Jupp, hele tribuna er fylt opp med banjospillere som ikke har fått påfyll av gener utenfra siden førkristen tid.

Etter en uke hvor Bodøs «familie» har kasta snøballer mot motstandernes spillere og trenere, egga til slagsmål i spillertunnellen og oppført seg ufordragelige mot AS Romas supportere i alle sosiale medier har de mer sutring på lager. Under gårsdagens kamp fikk de nemlig kasta gjenstander mot seg. Om de var den joviale og likandes familien de framstiller seg som ville ikke dette skjedd. Det er som Russland sutrer over at Ukraina kaster granater på Russlands stridsvogner og skip.

Heldigvis har Klanen lagt til rette for at alle i Vålerengas team som skal til Bodø mandag lærer seg selvforsvar.

En som virkelig gleder seg til mandag er Amor Layouni som har følt seg bra i hele år. Dette melder klubbens sider. Vi gleder oss vi og selv om Bodø favoriseres av NFF og spillerne deres vil sutre til dommeren hver eneste gang de ikke får det som de vil. Spillerne vil nok henvise til avtalen med NFF.

Vålerenga i dag

Sola skinner over Enga! Øst, Vålerenga Vertshus og Bohemen høres ut som fantastiske mål for dagens påsketur.

Legg igjen en kommentar