Dagboka mandag 11. april 2022

Det er all grunn til å glede seg over at Ørnen putta to, og vi hentet hjem årets første treponger. Men var Haugesund-kampen begynnelsen på noe stort, eller bare et lite blaff i en grå sesong? 6.680 tilskuere på en hjemmekamp er – dessverre – et relativt anstendig tall. Fra august til desember i fjor … Fortsett å lese «Dagboka mandag 11. april 2022»

Det er all grunn til å glede seg over at Ørnen putta to, og vi hentet hjem årets første treponger. Men var Haugesund-kampen begynnelsen på noe stort, eller bare et lite blaff i en grå sesong?

6.680 tilskuere på en hjemmekamp er – dessverre – et relativt anstendig tall. Fra august til desember i fjor – da det var lov å fylle tribunene igjen – var det bare mot Molde (7.084) i oktober at vi var flere. Sånn har det dessverre blitt, men vi er ikke alene om å ha dette problemet.

Mål: 1-0 Vidar Örn Kjartansson, 2-0 Kjartansson (4), 2-1 Peter Therkildsen (42).

Ørnen putta på to cornere i løpet av kampens fem første minutter, og vi hadde flere relativt gode muligheter de første 30 minuttene av omgangen. Så hadde Oldrup et stygt balltap på egen banehalvdel som gjorde det enkelt for Haugesund å få den viktige reduseringen før pause. Det er utrolig kjipt at vi serverer gavepakker og gjør juniorfeil av den typen der. Da ble et selvsagt en helt annen kamp etter sidebytte, og selv om vi rir den av og står imot – og har et par brukbare muligheter også i andre omgang – ble det alt for spennende.

Heldigvis er Kjetil Haug en god keeper.

Men vi snakker april, det er mange kamper igjen og forhåpentligvis får vi laget til å fungere bedre etter hvert. For det er faktisk et par utfordringer vi må snakke om.

Fagermo/Jonsson – litt skeptiske?

Hvorfor ble Brynjar Bjarnason tatt av i pausen? Du bytter vanligvis ikke midtstopper etter 45 minutter med mindre det er en skade. Og hvem bør egentlig starte av Tollås/Bjarnason?

Christian Borchgrevink er skada, og i går gikk Vegard Eggen Hedenstad av banen med skade etter 56 minutter. Inn på midtbanen kom Tobias Christensen – som ikke er en høyreback – og ned i forsvaret havnet Petter Strand. Men var det egentlig lurt? Petter Strand leverte en stor kamp på midten og satte opp Osame Sahraoui gang på gang. Strand/Sahraoui hadde flere fine kombinasjoner.

Fagermo fikk mye kritikk i fjor for å dytte Henrik Bjørdal ned på høyrebacken, og må regne med mer kritikk dersom Strand nå skal erstatte Hedenstad/Borch. Men VPN har såpass selvinnsikt at vi ikke kan si med sikkerhet at for eksempel Brage Skaret kunne tatt jobben.

[poll id=»364″]

Tre poeng er uansett sjukt viktig å få med seg, og klarer vi å få med oss noe fra Bodø på mandag (neppe mange tilskuere der kl 20.00), skal vi være svært fornøyd. Men sånn helt ærlig er det ikke borte mot Molde og Glimt vi nødvendigvis skal plukke våre poeng. 24. april hjemme mot Jerv skal dog bety seier.

Henrik Udahl – nær scoring.

Ivan Näsberg

VG har en ålreit sak om Ivan Näsberg, som fortsatt ikke har signert ny kontrakt selv om den går ut 30. juli.

– Det handler om å finne ut hva jeg er komfortabel med. Et valg jeg kan falle til ro med, er Ivans svar på hvorfor det drøyer.

– Jeg skal ikke stresse Ivan. Jeg vil ikke blande meg borti det. Ivan er en fantastisk gutt, han er god nå, og jeg kommer ikke til å straffe Ivan for at han ikke skriver. Vi jobber med å prøve å få det til, så har han rådgivere rundt seg, og greier vi ikke bli enige, blir det ikke noe. Men vi jobber med det hele tiden, sier Fagermo.

De skriver også at Rafik Zekhnini, Fredrik Oldrup Jensen, Sondre Rossbach og Niklas Gunnarsson alle har opplevd å bli benket av Fagermo tidligere dersom de ikke signerte ny kontrakt for Odd. Men det skjer altså ikke nå.

[poll id=»366″]

Knutsen og Juell gir seg

«Espen Knutsen har informert styrene i klubben om at han ikke ønsker å forlenge sin avtale med Vålerenga Ishockey. Og med det takker en av klubbens største legender for seg», skriver klubben i en pressemelding. Espen har dette å si om valget som nå er tatt:

«Etter så mange år i Vålerenga er det bra for begge parter å få en pause fra hverandre nå. Jeg har hatt noen fantastiske år i klubben og ønsker naturligvis spillere og hele apparatet rundt lykke til videre. Sønnen min spiller hockey for Vålerenga, så jeg kommer fortsatt til å bli å se jevnlig på Jordal. Jeg ønsker også å takke supporterne våre for støtten de gir laget i både medgang og motgang – den har alltid betydd utrolig mye for oss.»

Sportssjef Frikk Juell gir seg også. Det vil si at det nå jobbes med å finne både ny hovedtrener og ny sportssjef.

– På grunnlag av at vi denne gangen ikke kunne enes om klubbens sportslige veivalg, velger jeg nå å søke nye utfordringer, siteres Frikk Juell på i pressemeldingen.

Altså er det en eller annen slags uenighet om veien videre – fair nok. VPN aner ingen ting om hva uenigheten dreier seg om. Juell har uansett signert sin dose erfarne spillere som skulle være med og løfte de unge talentene opp og fram. Dette har vel ikke lykkes 100 prosent, så hvilke valg som nå tas, er vi spente på.

Det har lenge vært en naiv klokketro på at ny hall skulle redde sportslige prestasjoner, samtidig har det vært svikt på inntektssida over år. Trenerskifte i sesongoppkjøringa, bytte på trenersida igjen i løpet av høsten, uregelmessige kamper pga covid, surr og styr i gangene, lange skadeavbrekk på nøkkelspillere osv, osv.

Vålerenga har hatt en ustabilitet over seg over flere år nå, og det har forplanta seg på isen, ser det ut som.

[poll id=»365″]

Vålerenga i dag

Her kan du muligens få se både Christensen, Udahl og Aron Dønnum!

 

 

Legg igjen en kommentar