Hva synes vi om at Jonsson fikk jobben?

 Joacim Jonsson er ny sportssjef i Vålerenga, og hva VPN tenker om det, får du vite her. Joacim Jonsson sier han gleder seg til å sammarbeide med Fagermo – og sier det skal være takhøyde i Vålerenga. #ESNball https://t.co/JvgDHJ9Ebj — Eurosport Norge (@EurosportNorge) March 29, 2022 Foto: Discovery Noen har åpenbart vært på jobb de … Fortsett å lese «Hva synes vi om at Jonsson fikk jobben?»

 Joacim Jonsson er ny sportssjef i Vålerenga, og hva VPN tenker om det, får du vite her.

Foto: Discovery

Noen har åpenbart vært på jobb de siste dagene, og det er styreleder Tuva Ørbeck Sørheim som har hentet en svenske til Vålerenga. Her kan du lese redaksjonene internt i VPNs chatgruppe:

«Jeg liker’n, jeg…»

«Jeg er ikke negativ til dette.»

«Han har jo fyrt av en del salver om Enga siste år, så her må han virkelig inn og levere 🙂 Samtidig er han jo ikke redd for å ta plass og det er kanskje noe vi har savna i klubben? Litt mer breiale folk høyere opp enn Fagermo.»

«Det må da være mulig å finne noe bedre enn Jonsson».

«Når du skreller av den brautende tv-/podcast-personligheten så er det mye bra som kommer fra han. Han har veldig god oversikt over spillere i Skandinavia. Han har et ekstremt kontaktnett. han har klare meninger og er ikke redd for å ta plass.»

«Meget mulig du har rett.»

«Jeg tror folk ser «han brautende svensken» og tenker at han ikke veit noe som helst.»

«Synes han fremstår som nesten like lett som Jesper Mathisen».

«Jeg elsker han på en platonisk måte. Liker at han er tydelig, står i diskusjoner og ikke er redd for å bli utfordra. I rollen som kommentator er han slik som de fleste svenske sportskommentatorer.»

«Men hvordan gjorde han det egentlig som sportsdirektør i FFK?»

«Han fyrer fra hofta, men det han sier har mer ofte enn sjelden substans. Så man kan være enig eller uenig.»

«Han gjorde det helt ok i FFK. Henta vel flere av de «stjernene». Han gikk da styreleder gikk bak ryggen hans.»

«Jeg bare synes han bare står der og gaper mens han leverer de enkleste løsningene på problemene han tar opp.»

«Men det er jo jobben hans som kommentator på Eurosport. Og det ER ofte enkle løsninger. Han skal skape engasjement og trekke seere.»

«Jeg tror han kan bli bra. Litt redd for at Fagermo og hans personligheter krasjer.»

«Siem og Rekdal klarte å jobbe sammen.»

«Lettere å jobbe sammen når man har mye penger».

«Noe av kritikken mot Ingebrigtsen er at han ikke var synlig nok, og ikke var god nok i media. Den samme innvendinga kan vi ikke bruke mot JJ.»

«Med Fagermo, JJ og Mehran skal det i hvert fall ikke stå på ledere i Enga som tør å si meninga si og ta plass.»

«Jeg tenker at han ikke er øverst på lista hvis ikke Fagermo og Jonsson har snakka sammen om oppdraget først. Jeg tror Fagermo ønsker seg han. For leverer ikke sportssjef så leverer ikke trener og motsatt. De deler felles interesse i at det funker.»

«En veldig synlig sportsdirektør kan jo også bidra til at Fagermo kan jobbe litt mer i fred.»

«Dette er den mest spennende jobben man kan ha i Fotball-Norge – er dette den mest brukte setningen for nyansatte i hvilken som helst klubb i Eliteserien?»

«Har trua, jeg».

«Jeg får litt samma følelsen som jeg fikk da jeg så pressekonferansen med Fagermo.»

«En sportsdirektør som kommer inn med stort kontaktnettverk og peiling på spillerlogistikk som et tillegg til scoutinga vi allerede har etablert, er jo supert.»

«Han er gira på å fylle den stadion ass.»

«Han snakker på innpust og utpust. Han er som Petter Stordalen på en helt vanlig mandag.»

«Stordalen og Putin er like høye.»

Og med de ordene lar vi chattegruppen holde på videre uten oss. Men hva sier Joacim Jonsson om seg selv – ikke i dag – men tidligere?

[poll id=»363″]

I mars 2019 i podkasten «Ja vi elsker fotball» sa Joacim Jonsson dette om hva han han som speider ville sagt om fotballspilleren Joacim Jonsson:

– Altså, fotballen har utviklet seg… Jeg ville trolig satt en svart strek over meg selv. Jeg var en sånn spiller som var ok på mye, men ingen ekstrem spisskompetanse og ikke noe ekstremt tempo. Det er viktige egenskaper. Jeg hadde nok ikke hentet meg selv i alle fall. Jeg var forsvarsspiller, sier Jonsson.

Det er en ganske gøyal podcast å høre på, hvor Jonsson sier at han gikk til Kvik Halden etter ett år som spiller i FFK. Hvorfor han gikk dit? Det var visjonen til Kvik Halden han falt for, og den var – hold deg fast: «Champions League 2019».

Og hva engelsklæreren sa til han i 7. klasse på skolen:

«Nå må du følge med her, Joacim, for du kommer aldri til å bli fotballproff.»

Han forteller også om den beste spilleren han hentet til FFK i hans periode som sportssjef der:

– Èverton Santos da Costa. Brassen var helt vanvittig, og klubbene lå langflate etter han da vi rykket ned, sier Jonsson, og nevner at spilleren vant Coperta Libertadores etter FFK-årene.

«Agenter er et nødvendig onde, sender du meg en dårlig spiller, skal det knyte seg i magen på deg som agent».

«Jeg hadde nok litt mani på å finne unge spillere som kunne selges med stor fortjeneste. Jeg skulle tenkt mer kortsiktig.»

«Det var et AS-styre og et klubbstyre som begge ville styre alt. Det kom inn en styreleder i Fredrikstad som hadde null peiling på fotball, han skyldte peiling, og AS-styret fikk all makt. Da burde jeg gått fra klubben, men jeg var der i ett, halvannet år uten å ha noen fullmakter. Jeg husker at en trener ble ansatt i klubben mens jeg som sportssjef var på feire i Hellas. Men du vet, jeg ble der for lenge også fordi jeg hadde en habil lønn…»

«Det siste jeg gjorde i Fredrikstad var å hente Haitam Aleesami, og det var jeg fornøyd med».

Aleesami var den gang 21 år og kom fra Skeid. Joacim Jonsson sa til Fredriksstad Blad i 2012:

– Denne overgangen er vi veldig fornøyde med. Han er offensiv, og har gode ballferdigheter. En typisk FFK-spiller, mener Jonsson.

Og hvilken spiller har du hentet og vært minst fornøyd med?

«Nå har jeg lyst til å si Mads Hansen fra Mjøndalen, men det kan jeg ikke gjøre. Men både Mads og jeg hadde nok større forventninger til han – men han er en fantastisk fin type, og den mest intelligente spilleren jeg har hentet.»

Er det aktuelt med sportssjefjobb igjen, fikk han spørsmål om i 2019. Jeg har ikke tenkt i de baner, sa han da.

VPN kan bare ønske Joacim Jonsson hjertelig velkommen. Vi ønsker deg veldig lykke til!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar