Lørdagsboka 26. mars 2022

Det er kickoff på Rockefeller i kveld og siste treningskamp før seriestart kl 15. Svenske Häcken med Even Hovland på laget skal forhåpentligvis gi oss den selvtilliten vi trenger. Det er vel ikke slemt å si at optimismen ikke strømmer ut av Vålerenga om dagen. 1-3 mot HamKam, 1-1 mot Sogndal, 1-3 mot Midtjylland, 1-2 … Fortsett å lese «Lørdagsboka 26. mars 2022»

Det er kickoff på Rockefeller i kveld og siste treningskamp før seriestart kl 15. Svenske Häcken med Even Hovland på laget skal forhåpentligvis gi oss den selvtilliten vi trenger.

Det er vel ikke slemt å si at optimismen ikke strømmer ut av Vålerenga om dagen. 1-3 mot HamKam, 1-1 mot Sogndal, 1-3 mot Midtjylland, 1-2 mot Halmstad, 1-2 mot Brøndby og 0-1 mot Krasnodar gir oss ikke trua på 2022. Riktignok hentet vi hjem 3-0 mot Stabæk, men la oss være ærlige: Det lukter ikke medalje i år.

Hedenstad, Bjarnason, Strand og Ismaheel er spillere inn – de fremstår alle som trygge, greie signeringer – Taofeek Ismaheel har også en betydelig x-faktor over seg – men det lukter dessverre litt 7. plass av dette. Ikke minst når du veit at Borch og Odin antagelig er langtidsskadde og at vi i det store og det hele må håpe på at våre etablerte spillere tar betydelige steg i år.

Dersom Vidar Ørn Kjartansson fortsetter å score mål også når seriekampene er igang, er kanskje den viktigste suksessfaktoren på plass. VPN føler seg dog ikke overbevist.

I tillegg må forsvarsfireren vise større trygghet og kompakthet enn tidligere. Her må det rett og slett tettes igjen. Holder vi nullen i dag og Ørnen lirker inn en gåll, er det et godt utgangspunkt før seriestart.

Nordic Bet tror Vålerenga havner på femte plass, og at vi «kan» være aktuelle for medaljer dersom Osame blir like bra i år og at han ikke selges til sommeren.

«Vi forventer at det er et revansjesugent VIF-lag som stiller til seriestart. De er i våre øyne en medaljeutfordrer, og det er en posisjon som burde kle dem bra, mener Martin Bergman, som jobber med odds i NordicBet. Det er 22 i odds på at Vålerenga går til topps i Eliteserien 2022. Det plasserer Oslo-laget på femteplass og gjør at de utpekes som en utfordrer til å ta medalje».

Neste helg starter det uansett, og i april er det fire seriekamper, altså kamper mot Molde, Haugesund, Bodø/Glimt og Jerv lukter det ikke full pott av. Er vi «heldige» har vi kanskje seks poeng etter fire kamper.

[poll id=»361″]

BK Häcken

BK Häcken er fra Gøteborg og er kanskje mest kjent som arrangør av Gothia Cup (og dermed en ganske rik klubb). De er en ubetydelighet og middelhavsfarer i svensk fotball og skriver dette om oss: «…motståndare heter Vålerenga. Norrmännen kom på en sjundeplats i norska högstaligan i fjol och blir en bra värdemätare för de gulsvarta. I laget hittar vi bland andra Leonard Zuta, som BK Häcken-supportrarna känner till väl. En som tagit stora kliv under försäsongen är Gustav Berggren, som är poängbäst i BK Häcken under 2022.»

Rosenborg

Ja, alt er ikke tipp topp i Vålerenga før seriestart, men fåkk, vi er i alle fall ikke Lyn eller Rosenborg. Det er med skrekk og fryd vi ser til Trondheim. Alle norske trenere har i mange drømt om å få trene dem, og nå fikk altså I muligheten, men hva skjer? Er det lurt med trebackslinje i Rosenborg? 0-3 hjemme mot Raufoss er bare sinnssykt og 0-3-tap mot Ranheim for noen uker siden er vel ikke så mye bedre.

Samtidig er det vanskelig å ta Nordic Bet seriøst når de har Rosenborg til fem ganger pengene, og faktisk tror trønderne skal komme på tredje plass.

Hvem vinner serien?

I fjor var faktisk ekspertene (i den grad det finnes noen eksperter på og i norsk fotball) enige om at Bodø/Glimt i alle fall ikke vinner serien igjen. NRK snakket med Lars Tjærnås (Aftenposten), Joacim Jonsson (Eurosport) og Knut Espen Svegaarden (VG). Alle var enige om at Molde skulle vinne serien og at Molde, Glimt, RBK og Vålerenga var i toppen.

Nordic Bet tror på Glimt i år foran Molde. Og det er vel vanskelig å se andre blande seg inn her – Viking er antagelig det laget som ser mest solid ut. Deretter er det et kobbel av lag som Rosenborg, Kristiansund, Vålerenga, Lillestrøm og Sarpsborg som kanskje kan henge med i toppen.

[poll id=»362″]

Derby mot Lyn i morgen

Vålerenga-damene spiller seriekamp i morgen kl 16 borte mot Lyn. Men heller ikke Lyn får særlig hjemmefordel siden kampen spilles i Groruddalen, Grorud Artic Match. OBOS betaler for gratisbilletter til barn og unge til og med 16 år. Billetter må hentes ut på TicketCo.

Vålerenga-supportere får tribunen bak mål på felt E og er forbeholdt Klanen. Felt D, borterst på langsiden benyttes av sittende bortesupportere. Voksenbilletter: 130 kroner og barn tom. 16 år: Gratis.

Vålerenga i dag

Avspark kl 15 – det er meldt 10 varmegrader og svak vind fra nord med vindkast på 8m/s. Det er ventet betydelig sterkere vindkast i kveld på Rockefeller hvor også den nye drakta vises fram. Og husk: Billett til kickoff gir gratis inngang på treningskampen, og billetter fikser du her.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar