Enga straffet bønda!

Vålerenga visste hva de måtte gjøre i dag. Alt annet enn seier innebærer at kvartfinaleseieren er i ferd med å glippe ut av hendene våre. To strake tap…vi kunne ikke gå på tre. 1 periode Begge lag åpnet litt nølende og følte på motstanderen. Det var knyttet mye spenning til hvordan back-parene til Vålerenga ville … Fortsett å lese «Enga straffet bønda!»

Vålerenga visste hva de måtte gjøre i dag. Alt annet enn seier innebærer at kvartfinaleseieren er i ferd med å glippe ut av hendene våre. To strake tap…vi kunne ikke gå på tre.

1 periode

Begge lag åpnet litt nølende og følte på motstanderen. Det var knyttet mye spenning til hvordan back-parene til Vålerenga ville fungere etter to suboptimale kamper med mye rot i egen sone. For Vålerengas del lå en del av nøkkelen til seier i denne kampen i backer som gir trygget og spiller effektivt; back back opp. Da får man fart gjennom midtsona og mulighet til å komme seg i angrep. I de seineste kampene har Storhamar tidlig tatt ledelsen og Vålerenga har måtte kjempe seg inn i kampen. Dette slapp vi i dag. Vi var fra første puckdropp fult på høyde med bønda. Midtveis kommer vår største sjanse. En eller annen av forwardene våre rappet til og treffer helt opp i krysset bak Neuken In De Keuken i Hamar-målet. Dommera måtte se episoden på video for å se om det var mål, noe de endte opp med å mene at det ikke var. Vi anser oss som upartiske og konkluderer med at dommera tok feil. Like upartiske som Sverige under krigen, faktisk. Like etter satt pucken i nota bak Søberg i motsatt ende. Bønda jubla men dommerene valgte å se også denne situasjonen på video, og annullerte helt korrekt. Gleden blant bortesupportere ble kortvarig da Dragons Scheidl fikk er bra tversoverpass og utmanøvrerte Søberg med et rapppskudd. Vi gikk til pause på stillinga 1-0 til Dragons.

Skuddstatistikk:

Storhamar: 7

Vålerenga: 8

2. periode

Shampo og co gjorde en god jobb med å nullstille gutta i garderoben, og det var et langt bedre vålerengalag som kom på isen i andre periode. Vålerenga eide egen sone, midtsonen og tribunen. Vi gikk mer på skøyter, vi var mer aggressive og vi vant pucker ofte høyt på banen. Vi skøyt mye skudd på mål for styring og retur, men ikke tellende resultat.

Vålerenga fikk en del forsøk i overtall, men det er tydelig at lager trenger en plan B dersom plan A, som er å spille pucken litt planløst fram og tilbake til Booth og håpe at han prikker fra skrå vinkel, ikke fungerer. Alt i alt en periode der Vålerenga dominerer uten å få valuta for pengene.

Skuddstatistikk:

Bønda: 5

Vålerenga: 18

3.periode

I tredje hevet Dragon seg litt og kampen får mer preg av stillingskrig der begge lag gjør en god jobb i nøytral sone og dreper tempo i hverandres spill. Midtveis vinner Vålerenga puck i egen sone og Booth tar med seg pucken gjennom nøytral sone mens resten av laget går å bytter. Alene med 4 drager kjøper Booth seg litt tid og slenger avgårde et skudd som lurer seg inn i Neuken In De Keukens femte høl. Bortetribunen eksploderer og hjemmepublikumet ser ut som om de har fått beskjed om at det blir et magert jordbruksoppgjør. En nydelig og vel fortjent utligning. Herfra og inn er det bare ett lag på banen. Vålerenga bruker flere minutter av gangen i offensiv sone uten å få jobba inn et seiersmål. Faktisk var det spillemessige overtaket så stort i tredje periode at zambonikjørerne kun vannet Dragons banehalvdel og nøytral sone før sudden

Sudden

Mange var positive før sudden etter å ha sett store deler av Storhamar gå på læret de siste ti minuttene, men bønda klarte å samle seg og heve spillet sitt. Men de ble aldri vassere enn at de var små farlige. Litt sånn; stor i kjeften men aldri en trussel. Når det var i underkant av fem minutter igjen av ekstraperioden kom forløsningen: Røymark mottok et pass, kom i stor fart og med riktig fatning mot In De Keuken, og varter opp med en skikkelig twisted wrister som han banket opp i nettaket over skulderen til den svømmende hollender.

Det eksploderer i bortesvingen og ingen er mer villmann enn Glenn Jensen. Dette var en jævlig viktig arbeidsseier der gutta dreper det momentet Storhamar fikk da de vant på borteis. Nå holder det å vinne hjemmekampene så er vi videre!

Sees på Jordal mandag klokka 19.00!

 

 

Legg igjen en kommentar