Dagboka fredag 18. mars 2022

Fredagen har endelig ankommet og sola titter fram over Enga. Den umiskjennelige lukta av fordervelse som kommer om våren ligger som et teppe over byen og vi syns det er lov å smile litt av det. Et annet tegn på at våren har kommet er at Toppserien starter på mandag. Vi er klare som egg … Fortsett å lese «Dagboka fredag 18. mars 2022»

Fredagen har endelig ankommet og sola titter fram over Enga. Den umiskjennelige lukta av fordervelse som kommer om våren ligger som et teppe over byen og vi syns det er lov å smile litt av det.

Et annet tegn på at våren har kommet er at Toppserien starter på mandag. Vi er klare som egg for å endelig se norsk, ærlig fotball igjen. Etter å ha lidd oss gjennom vinteren med sportsvaska milliardærer på balløya.

Også blir det bra å se damefotball igjen. Det tyter ikke akkurat over av tilbud på fjernsynet utover Toppserien, selv om laga heter både Chelsea og Manchester City.

Så stolt, så Vålerenga

Før vi snakker om fotball ønsker VPN å si at vi er jævlig stolte av å være Vålerenga om dagen. Mer enn vanlig. Grunnen er enkel og grusom på samme tid: Vålerenga fotballs tilbud til de ukrainske flykningene.

Takket være vår tids bunkerfører, Putte, har vi dessverre kommet til en situasjon der folk må flykte fra hjemmene sine og søke sikkerhet i et annet land.

Vålerenga syns dette er forjævlig og når det har seg sånn at ett av de stedene disse flyktningene bor på er Scandic Helsfyr, som ligger et balletak unna selveste Vålerenga stadion, var det selvsagt at klubben skulle ta de i mot på best mulig måte.

Klubben har starta å gjennomføre aktiviteter med barn og unge og gitt et tilbud om gratis inngang på eliteserielagenes serie- og cup-kamper. Planen er at dette skal fortsette daglig framover.

Vi regner med at dette prosjektet alltid har vært tenkt som et rent alturistisk bidrag til den kjipe situasjonen. Men, vi må si at det også føles bra for oss som er supportere og medlemmer.

Vi i VPN-redaksjonen har opplevd at folk som normalt gir filla i Vålerenga omtale klubben på en positiv måte, og nå går det rykter om at selveste Jonas Gahr Støre har fått øya opp for det som skjer.

All ære til de som har snudd seg rundt og fiksa dette. Vi har heldigvis aldri opplevd å måtte flykte fra krig, men om det skulle skje, hadde vi satt pris på om unga våres hadde blitt ivaretatt og fått spille fotball på et trygt sted.

Og hvem veit? Når alt dette er over. Får vi mange år fra nå et innslag i sportsnyhetene: Vålerenga skal møte Dynamo Kyiv, og en liten hard kjerne ivrige ukrainske Vålerenga-supportere står klare for å ta oss i mot på Maidan-plassen.

Slava Ukraini!

Treningskamper

Når du leser dette er kampen mot Vennene fra Hamar i full gang og Vålerenga ligger under 0-2. Rekas gamle klubb mot Rekas gamle klubb.

Vi er ikke sikre på når Vålerenga sist møtte Ham-Kam. Men det vi veit er at de er en gjeng med bønder. Altså. Sånn på ordentlig.

Hamar er en landbrukskommune oppe ved Stange som av ukjente grunner har klart å skape et eliteserielag. Om de hører til i toppen eller ikke, kan vi muligens se konturene av i dag dersom gutta skjerper seg.

Selv om kampen ikke har noe å si for noen av lagene, er det spennende å se hvordan ståa er. Nå er ikke vi noen eksperter på Hamarkammeratene, men vi veit litt om Vålerenga. Og vi mener bestemt at vi på papiret er bedre selv om det ikke ser sånn ut akkurat nå.

Mer er det vel ikke å si om den saken. Dersom du leser dette før klokka to, rekker du neppe å komme deg på Valle. Men, det er mulig du rekker neste kamp mot Skeid. Den starter nemlig rett etterpå.

Der er vi også relativt sikre på at det går vå vei.

Skeid liksom..

Toppseriestart

Toppserien starter på mandag og dette er vår påminnelse om å møte opp på Valle på mandag klokka 20:00. Om du ikke har sesongkort hos damene, men har det hos herrene, er det halv pris.

Vi håper å kunne skrive mer om dette på mandag.

Billetter: https://vif-damefotball.ticketco.events/no/en/e/kamper_2022

Vålerenga i dag

Utepils! Det været jo!

Legg igjen en kommentar