Dagboka søndag 30. januar 2022

Det er klart for årets første treningskamp; på Marbella kl 16 mot russiske Krasnodar. De nye gutta skal få vise seg fram. Dagboka lurer også på om NFF egentlig vil ha tilskuere på kampene! 2. april er det seriestart borte mot Molde, og innen den tid skal vi spille ni treningskamper. Men først skal vi … Fortsett å lese «Dagboka søndag 30. januar 2022»

Det er klart for årets første treningskamp; på Marbella kl 16 mot russiske Krasnodar. De nye gutta skal få vise seg fram. Dagboka lurer også på om NFF egentlig vil ha tilskuere på kampene!

2. april er det seriestart borte mot Molde, og innen den tid skal vi spille ni treningskamper. Men først skal vi altså spille mot klubben som skal ha brukt minst 80 millioner kroner på å hente Erik Botheim til klubben. Det er Sergej Galitskij (54), som ble styrtik på supermarkedkjeden Magnit, som nå bruker mesteparten av sin tid på at fotballklubben i Sør-Russland skal kjempe i toppen og komme ut i Europa. Men Fagermo har et annet fokus.

– Minus Amor og Christian stiller vi full tropp i dag. Det er ikke noe alvorlig med Amor, men han blir ikke klar. Utover det skal alle spille en omgang hver, oppgjøret spilles 2×40 minutter, mens Jonatan og Vidar får 20 minutter hver. Begge pushes veldig hardt på treningsfeltet om dagen, og da holder det med en halv omgang, sier Fagermo til klubbens sider.

Fagermo synes egentlig denne kampen kommer litt tidlig, og lar derfor alle få spille. Både Vegar Eggen Hedenstad, Brynjar Ingi Bjarnason og Petter Strand starter kampen, en kamp du kan se dersom du har abonnement på VG+ eller hos Amedia.

Vålerenga kom til Marbella tirsdag kveld, og har stort sett kjørt doble økter siden. Fredag var det også yoga. Intensiteten, konkurransen og tempoet er visstnok høyere på treningene i år enn det var på samme tidspunkt i fjor. Det lover bra. Fagermo sier han er mest opptatt av å utvikle angrepsspillet, for forsvarsspillet vet han er veldig bra. Dermed høres alt ut som lutter glede i slutten av januar. Han er også storfornøyd med hva de tre signeringene har vist på trening.

Dette bør bety at vi går på et ganske så realt tap i dag. Krasnodar holder femte plassen i den russiske toppdivisjonen, og har ny seriekamp allerede 27. februar. De skal være betydelig bedre oss, men moro at vi får ordentlig matching i Spania.

[poll id=»360″]

NFF og tilskuere

Det blir nå mer og mer tydelig at Norges fotballforbund er mer opptatt av å please TV-selskapene enn reisende supportere. Kortsiktige økonomisk hensyn går åpenbart foran fotballens utvikling. Nils Fisketjønn i NFF sier til VG:

– Obosligaen på mandag eller på ukedag ble etablert i pandemien og da som et rent TV-produkt. Erfaringen med det, og ikke minst den jobben Discovery har gjort med «Fotball Direkte: Obosligaen», har vært veldig god. Det har gitt oss flere seere og mer oppmerksomhet. Det er ingen tvil om at det at den ligaen står alene gir oss en egenverdi.

Så er vi klar over at for reisende supportere, så er ikke mandag bra, sier han.

Ja, her er du ved sakens kjerne. TV gir forbund og klubber penger, men dersom disse pengene prioriteres foran å få folk på tribunene, vil dette uansett ikke være i fotballens interesse.

Hvis det ikke er noe poeng å ha folk på tribunen, hva er da poenget med norsk fotball i det hele tatt?

Konkurransen er for tøff, sies det. Men det vil alltid finnes en haug av ligaer som er langt bedre enn den norske, og hvis man uansett driter i om folk kommer på kampene ved å legge de på tidspunkter som verken klubb, spillere eller supportere vil ha, blir ikke produktet norsk fotball bedre. Og de utenlandske ligaene vil uansett alltid være et bedre produkt. Hvorfor skal vi egentlig se på norsk fotball dersom vi gir faan i supporterne? Her bør faktisk NFF og norsk toppfotball tenke annerledes.

Damene åpnet med 0-0

Vålerenga-damene spilte sin første (rettelse, det er andre) treningskamp i går mot nyopprykkede Røa. Den endte 0-0.  Hovedtrener Nils Lexerød synes at laget gjorde en ok prestasjon:

– Jeg ser at spillerne nå er mer bevisste med tanke på spillestil, de har fått en bedre forståelse av de ulike rollene på banen, og gjør flere gode bevegelser. Man begynner å se konturene av hvordan vi ønsker å fremstå, men vi må bli mye bedre. Alt i alt, et steg fremover, sa han til VIF-damefotball.no.

Vant 3-1 i hockey

Godt keeperspill og et fantastisk undertallsspill var seiersoppskriften mot Frisk i går. Undertallsspillet vårt vinner kampen, sa Espen Knutsen etter kampen til Vårt Oslo. I midtperioden sto vi imot tre to-minuttere på rappen. Etter hvert handlet kampen om Steffen Søberg kunne holde nullen helt inn, men han måtte altså slippe en puck forbi seg.

Vålerenga i dag

Du kan sjekke ut Vålerengas første treningskamp kl 16, og/eller se Egypt – Marokko som spilles på samme tid. Men Afrikamesterskapet har vel i år ikke akkurat vært en høydare i fotball-opplevelser. Vålerenga 2022 derimot er ❤! Følger du forresten klubben på TikTok?

 

 

Legg igjen en kommentar