Dagboka fredag 3. desember 2021

Om et par dager er det andre søndagen i advent, og med det er det også hjemmekamp på Valle. Da er det bare en ting å gjøre; slippe juleshoppinga og gå på kamp. Vi er der når det gjelder! Selv om gjeldinga sitter langt inne i år. Siste hjemmekamp Søndag er det heldigvis siste sjans … Fortsett å lese «Dagboka fredag 3. desember 2021»

Om et par dager er det andre søndagen i advent, og med det er det også hjemmekamp på Valle. Da er det bare en ting å gjøre; slippe juleshoppinga og gå på kamp. Vi er der når det gjelder! Selv om gjeldinga sitter langt inne i år.

Siste hjemmekamp

Søndag er det heldigvis siste sjans til å se Vålerengas eliteserielag spille fotball på Valle denne sesongen. Hvorfor heldigvis?

Vel; det er flere grunner til det.

Den første er at det er langt på vinter og det er bikkjekaldt ute. Fotball er noe vi elsker, men helst uten stillongs. Det hjelper heller ikke at det tar innpå julestria vi heller skulle brukt på julegaver og julebord.

Den andre er at det er en del usikkerhet rundt denne unevnelige. Satser på at det er over til våren og ikke utvikler seg videre nå. Vi er så lei at vi spyr!

Nummer tre er at det betyr at vi ikke spiller kvalifiseringskamp. Vi må si vi elsker optimismen til Bjørdal når han sier han har veldig lyst på fjerdeplassen, men la oss være ærlige; det er relativt far fetched. Men fuck it! Alt går.

Bjørdals tru er smittsom.

Uansett. Selv om det er langt opp, er det også veldig langt ned. Sesongen har vært under hva vi kan kalle par, men det er også Vålerenga vi snakker om her. Vi har tatt flere poeng enn vi pleier.

Her er stats fra de siste fem åra:

2021: 42 poeng med to gjenstående kamper. Mulighet for 48. Foreløpig 20 poeng over nedrykk.

2020: 55 poeng. Bronse.

2019: 34 poeng. 10. plass. Fire poeng over direkte nedrykk.

2018: 42 poeng. 6. plass. Tretten poeng over direkte nedrykk.

2017: 39 poeng. 8. plass. Sju poeng over direkte nedtrykk.

2016: 38 poeng. 10. plass. Åtte poeng over direkte nedrykk.

Med andre ord ligger vi bedre an enn vi vanligvis gjør. Det er greit å ta med seg videre. Det har vært uansvarlig mange uavgjort i år. Klarer vi å snu den trenden med bare noen få kamper, er vi back on track mot Europa neste år.

Med mindre det blir full lockdown og kollektiv innestraff i løpet av helga, er det fullt lovlig for alle som vil å dra på fotballkamp på søndag.

Det klarer vi! En et siste hoorah for årets Vålerenga. Vi veit vi har hatt en tendens til å hjelpe Mjøndalen til å beholde plassen sin i Eliteserien de siste åra. Det bør opphøre i år. I år kan vi være dem om sender dem ned.

La oss være det.

Kle på deg flere lag med ull, dra på deg raggsokka og vinterskoa og ikke glem Vålerenga-skjerfet når du møter opp på Valle søndag klokka 17:00. Kom igjen nå folkens. Det er siste kamp i år. La oss sette preg på den!

Hockey

Kamp hjemme på Jordal i mårra. Motstanderen er Manglerud Star. Alt klappet og klart for et fint lokalt hockeyavbrudd i julestria.

Kampen starter 16:00.

Kåffa

VPN elsker Vålerenga og vil aldri være utro mot noen andre. Men vi syns det er litt stas at et annet lag fra Oslo øst gjør det bra for tida. Særlig når de låner Valle for å banke bønda.

KFUM Oslo sendte Sogndal rett hjem til fjordane på onsdag, og vi ønsker dem lykke til mot Fredrikstad FK på mandag.

Hatet får komme naturlig når vi møter dem i serien framover. Frem til da; Gjør Oslo stolte!

Vålerenga i dag

Vi støtter våre lokale øl-kneiper Øst og Vertshuset og tar en vaksinert fredagspils for å holde hjula og jula i gang. Greit å ringe på forhånd siden det er sitteplasser som gjelder. På Bohemen quizer vi.

Legg igjen en kommentar