Vålerenga er tilbake på vinnersporet

2-1-seier i Skien og 3-1 hjemme mot Lillehammer. Det er digg med full pott både borte og hjemme, men det smaker liksom ikke indrefilet, fløtegratinerte poteter og bearnaise saus. Vel, for hockeyen kan det være vendepunktet som får fart på sesongen igjen, men vi har hatt for mange unødvendige poengtap i fotballen til at seieren … Fortsett å lese «Vålerenga er tilbake på vinnersporet»

2-1-seier i Skien og 3-1 hjemme mot Lillehammer. Det er digg med full pott både borte og hjemme, men det smaker liksom ikke indrefilet, fløtegratinerte poteter og bearnaise saus.

Vel, for hockeyen kan det være vendepunktet som får fart på sesongen igjen, men vi har hatt for mange unødvendige poengtap i fotballen til at seieren nytes i fulle drag. Ja, første borteseier siden 24. juni (fakk, det er fem måneder, det), men 12 uavgjortkamper holder rett og slett ikke.

[poll id=»355″]

Sesongen er uansett som den er og gårsdagen må vurderes separat. Ja, selvsagt fornøyd med tre poeng, og ikke minst starten av kampen. Odd la seg i sin nye 5-4-1-formasjon (dette er drepen for fotball, sa Fagermo), og for å understreke hvor desperat situasjon Odd var i før kampen, siterer vi Odd-leder Håndlykken i lokalavisa Varden:

– Jeg forstår sinnet som er der ute. Jeg forstår kritikken som kommer mot oss. Jeg forstår alle spørsmål som blir stilt. Likevel må alle glemme det i 90 minutter når Dag-Eilev Fagermo og Vålerenga kommer hit til neste hjemmekamp. Da må vi stå samlet. Alle sammen. Det er ikke vi eller dere. Det er alle oss som elsker Odds ballklubb som må stå sammen.

Uansett startet vi best, og vi fikk hjelp av et ganske så tafatt Odd-forsvar da Layouni fikk svinge inn sin assist til Odin, som satte kontrollert 1-0 i starten av kampen. Odd slet med å løfte spillet sitt også etter scoringen, men utligningen kom i det 34. minuttet, og da blir det en fullstendig åpen kamp mellom to lite imponerende fotballag.

Scoringen mot oss er litt typisk: Vi er ikke tett nok oppi han som poler en lang ball inn i vår 16-meter. Vi taper hodeduellen i vårt felt, og vi er heller ikke tett nok oppi når Lauritsen får satt den i mål. Ingen grove feil, men heller ikke outstanding forsvarsspill som det lukter svidd av.

I andre omgang har Odd bra kok mot oss i starten, men vi rir det av. Alt tyder egentlig på uavgjort i andre omgang når vi får en straffe etter at Henrik Udahl går ned i feltet. Det er en sånn straffe du kan blåse – dersom det er enighet om at det er linja. Men siden det sjelden er enighet om hva som er den riktige linja å blåse straffe på – både med og uten VAR – kan hjemmefansen være sjukt misfornøyde, og vi nyte at denne gang gikk det vår vei. For det var kontakt mellom spillerne.

Så legges det til en haug av minutter og Odd ser egentlig ganske så tamme ute – litt som oss når vi skal sette inn trøkket og vippe uavgjort til seier.

Alt i alt en helt ok prestasjon i en kjedelig og ganske så middels fotballkamp. Dersom vi hadde spilt for å unngå nedrykk (glad vi er ferdige med den tiden) ville det vært lutter glede fra Skien til Oslo. Men nå forventer vi mer.

VPN forventer også mer av den eller de idiotene som til stadighet må kaste bluss utpå kunstgresset. Hva faan er poenget med det? VPN liker bluss, men liker ikke at bluss ødelegger fotballbaner. Vi er enige med Skeid Oksenes leder:

Saint-Étienne må spille for tomme tribuner inntil videre etter at lagets supportere kastet pyroteknikk  banen i flere Ligue 1-kamper. Når det franske forbundet reagerer på den måten, er det ikke utenkelig at også NFF ser etter slike muligheter.

Om en uke kommer et superdesperat Mjøndalen på besøk for å kjempe seg til poeng i kampen for å unngå direkte nedrykk. Ja, det er fristende å gi dem poengene for at Brann skal gå rett ned, men det frister mye mer å vise Vålerenga fra sin beste side – både på banen og tribunene – og fremstå som et fotballag som gir oss nytt håp for 2022.

Sesongen oppsummert sier at vi har like få serietap som Molde (6) på andre plass, og vi har faktisk sluppet inn ett mål mindre enn dem. Samtidig har Molde scoret 64 og vi 43, og de har 5 uavgjort og vi 12. Hva det betyr? Vi må avgjøre de jevne kampene (og generelt få mer trøkk framover).

Det er verdt å ta en titt på deilige krangelen mellom Bengt Eriksen (Eurosport) og Fagermo etter kampen. To typer som vil Vålerenga de beste, men Fagermo likte ikke at Eriksen mente ballen gikk for mye på tvers og bakover.

– I fjor var den beste sesongen i Vålerenga på elleve år. I år kan det bli den nest beste. Det sier litt om Vålerengas prestasjoner. Du må ha is i magen og tørre å bygge, og det gjør jeg. Jeg er helt enig i at det er mange mangler den sesongen her. Men den største mangelen er ikke framoverrettet, som du er opptatt av, det er effektiviteten. Fram til langt utpå høsten har vi skapt mest, men vi scorer ikke mål, da har vi vært framoverrettet, men du må putte den i mål. Nå i de siste seks-sju kampene har vi vært svake generelt. Og da er fotballen dårligere også, sa Fagermo.

Vi vant skuddstatistikken klart både i første og andre periode, men slapp typisk nok Lillehammer mer til i tredje periode. Likevel en fullt fortjent seier og forhåpentligvis viktig for å bygge laget opp igjen. Vi har nå en kombo av unge sultne og eldre mer erfarne spillere. Når dette setter seg, bør Vålerenga være tilbake der vi skal være. Bare les disse kloke tankene, så vet du alt du trenger å vite om Vålerenga hockey denne sesongen.

2.131 tilskuere så Thomas Olsen (Storm Mørch-Karlstad, Sole Marius Ryen) gjøre 1-0, Jørgen Karterud (Olsen) gjøre 2-1 og Mathis Olimb (Tommi Taimi, Karterud) gjøre 3-1. Torsdag er det borte mot Oilers som gjelder – en real test for laget.

Vålerenga i dag

Heie på Mjøndalen, Stabæk og Molde? Nei, samma faan. Kjøp heller billett til årets siste hjemmekamp mot Mjøndalen, søndag kl 17.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar