Video assistant referee (VAR) innført på Valle

Dere veit Molde, dette laget som syntes tiltalene mot Sarr var unødvendige for gutter som bare liker å ha det gøy og som oppdro Vegard Forren i sitt bilde? De er i byen for å spille mot Vålerenga og prege politiloggen.   Eliteseriens 19. runde – Stadion på Valle 19. september 2021, Kl. 18:00 Solgte … Fortsett å lese «Video assistant referee (VAR) innført på Valle»

Dere veit Molde, dette laget som syntes tiltalene mot Sarr var unødvendige for gutter som bare liker å ha det gøy og som oppdro Vegard Forren i sitt bilde? De er i byen for å spille mot Vålerenga og prege politiloggen.

 

Eliteseriens 19. runde – Stadion på Valle 19. september 2021, Kl. 18:00

Solgte billetter: Noen solgt, mange gitt bort til breddefotballen.

Mål:

31 Hendrik Bjørdal

44 Martin «Det var ikke min skyld» Ellingsen

Lagoppstillinger:

Vålerenga: Haug – Borchgrevink, Tollås, Näsberg, Zuta – Bjørdal, Oldrup, Holm – Sahraoui, Kjartansson, Layouni

Molde: Linde – Linnes, Bjørnbak, Sinyan, Haugen – Ellingsen, Hussain – Ulland Andersen, Wolff Eikrem, Brynhildsen – Omoijuanfo

 

Kampen

I motsetning til om kampen skulle gått i Molde ble ingen fotballsupportere utsatt for politibetjenter som finner glede i å titte opp i andres endetarm mens klubbrepresentanter står og applauderer. I Oslo er ikke politiet sånn og i Vålerenga er heller ikke folka sånn. Dermed skulle kampens ramme være satt i et positivt lys.

Som fotballkamper flest starter også denne litt prøvende og vi får noen halvhjerta forsøk i begge ender. Så får vi hjertet i halsen. Det er en del klabb foran Vålerengas mål, haug havner litt bak målet og Tollås foretar en eller annen form for redning med et hælspark. Vanskelig å se, vanskelig å forstå og klin umulig å forholde seg til. Bortsett fra at det ikke blei mål til Molde, det holder strengt tatt for oss.

Etter tjuefire minutter får vi derimot se Molde på sitt beste. Martin Ellingsen viser seg så ubrukelig du forventer av enhver Moldespiller på date. Han prøver å klarere ballen, bommer og tryner. Ellingsen mener dette er alle andre sin skyld, Kjartansson (eller Bjørdal) synes dette er topp opplegg og snapper ballen. Dessverre er førsteberøring i overkant ivrig og ballen går over kortlinja. Rett etterpå får vi kampens første, virkelig store, sjanse. Kartansson stiger som ørnen til vers og header ballen i stolpen.

Nå svinger Vålerenga og pisser i sirkler rundt Molde. Sahraoui og Bjørdal kombinerer så frekt at Moldes Brynhildsen blir like heit i toppen som av en pikes «nei» og legger Bjørdal kontant i bakken. Klokkeklar straffe, men Brynhildsen mener det var andre sin skyld.

Bjørdal setter straffa like sikkert i mål som andre setter halen på grisen.

Etter å ha dømt straffe melder dommeren seg på i kampen og, for detta syntes han var stas! På vei ut av Vålerengas 16-meter snubler Ellingsen i egne bein og går på trynet. Her skulle det vanka kort for filming, eller i hvert fall kort for ubrukelig fotballspiller. Ellingsen har jo allerede vist seg lite interessert i å stå på beina i denne kampen.

Men det var jo ikke Ellingsens skyld! Det er aldri Molde sin skyld.

Skylda får Vålerenga, Molde får frispark utenfor sekstenmeter. Så må dommeren snakke litt med kollega og de er enige om at kampen ikke bør domineres av fotballspillere, dommera må værra med og. Så da ombestemmer dommeren seg og gir Ellingsen straffe og Ellingsen jubler mot Klanen.

Det er litt som å være på date og jubler for at du får ligge etter å ha mast på dama hele kvelden, trua henne før du til slutt fyller henne opp med hyppere.

Sjarmerende fyr.

Det fiffige er at dommerMohammad Usman Aslam gjør om besluttningen om frispar etter at han sjekka storskjerm. En litt snikinnføring av VAR, med andre ord.

Lang historie kort, Ellingsen skårer og det blir pause.

Vålerengas kongeblå har brukt pausa på å nullstille seg, kan det se ut som. De går ut på banen, tar jeg seriøst tak om Moldes skrotum og nekter å slippe. Hver gang Molde prøver på noe klemmer Vålerenga litt hardere. Bjørdal er nær skåring, Sahroui kjører tunnel og lager tivoli og til slutt renner det fullstendig over Moldes Hussain som tar fart og kvester Bjørdal. Han fikk i det minste gult, noe som selvsagt overrasker et Molde som ikke synes de fortjener straff fordi det egentlig er andre sin skyld. Dessuten er de lei seg.

Haug gjør også sakene sine godt. At Molde leder noe som helst, bortsett fra kriminalstatistikken, er ikke til å tro!

At Vålerenga ikke leder etter at kampen bikker sytti minutter en nær ubegripelig. Borchgrevink behandler ballen så følsomt enhver Oslogutt behandler en kvinne. Ballen, ikke kvinnen,  havner hos Layouni som står helt alene i verden. Målet er ferdigskåra, men…neida! Selvsagt går ikke ballen i mål.

Når klokka bikker 80 minutter får Molde, helt uriktig, et frispark utenfor Vålerengas 16-meter. Vålerenga setter mur og velger den snedige løsningen med å slenge en medspiller på bakken foran seg som har blitt populær i det siste. Om dette er et resultat av overdrevent mange lagbilder, der loven dikterer at en spiller alltid skal ligge foran de andre, eller om det er for å ta markkrypere om muren hopper, synes uklart.

Men hey, frisparket gikk i muren. Da bryr vi oss ikke om årsak og virkning.

Nevnte vi at Vålerenga tok et skikkelig grep om Moldes skrotum? Vel, de bytta grep med tenner og beit seg fast. For gang nummer en million  Sahraoui motstanderen til saltstatter slik Jahve også gjorde i Sodoma og Gomorra. At avslutninga går på utsiden skyldes krefter i universet vitenskapen fremdeles ikke er i stand til å forklare.

Alle som kan noe som helst om fotball er enige om at Vålerenga fortjente å vinne kampen som endte 1-1. Molde og Ellingsen er observert mens de uttrykker at de er «lei seg» og utviser «stor forståelse om folk er skuffa» over at de er renkespillere og sjarlantaner.

Og dommer Mohammad Usman Aslam? Han er observert med en feit lommebok og et diplom som viser «deltatt på VAR-kurs 2021». Synd han strøyk kurset.

Legg igjen en kommentar