Dagboka søndag 20. juni 2021

Norges beste lag kommer til byen i dag. Vi skulle gjerne vært nærmere Glimt både poeng- og spillemessig, men tre poeng i kveld, og vips er vi plutselig med igjen. To tusen tilskuere blir det uansett! Det har vært ei kjip Vålerenga-uke. Bortetap mot Viking og bortdømt mot Odd. Vi hater alle og alle hater … Fortsett å lese «Dagboka søndag 20. juni 2021»

Norges beste lag kommer til byen i dag. Vi skulle gjerne vært nærmere Glimt både poeng- og spillemessig, men tre poeng i kveld, og vips er vi plutselig med igjen. To tusen tilskuere blir det uansett!

Det har vært ei kjip Vålerenga-uke. Bortetap mot Viking og bortdømt mot Odd. Vi hater alle og alle hater oss, har sjelden stemt bedre. Du er aldri mer relevant i norsk fotball enn når du kan få litt oppmerksomhet av å disse Vålerenga. Sånn er det bare.

Glimt har antagelig ekstra motivasjon i kveld fordi vi har vært breiale og påpekt det opplagte: Glimt er ikke lenger en søt, liten nordlandsklubb. Nei, de er en klubb uten moralsk ryggrad som bryter anbefalinger og samhold i norsk fotball og reiser utenlands for å trene når det passer dem. Heldigvis hadde de litt vett i Qatar-saken. Torsdag – mot klubbstyrets egen innstilling – vedtok faktisk Glimt å boikotte Qatar. 🙌

NFF og Qatar

Norsk fotball kommer ikke til å boikotte VM i Qatar. Det kan dagboka si sikkert fordi fotballforbundet nå har vist for hele Norge hvilket lavmål de opererer på når de står i fare for IKKE å få det som de vil. Da slipper de egne ansatte løs i sosiale medier med tweets som dette:

Pampeveldet i norsk fotball ruller videre. Det finnes så mange eksempler på at forbundet driter i moral og regler for å få det som de vil (da Drillo fikk sparken og pyrodebatten for et par år siden da Fisketjønn satt og ljugde om et møte med departementet). Nå tyr forbundets ansatte til Svampebob for å drite ut meningsmotstandere.

Vel, vel, denne saken er kjørt og forbundet får det igjen som de vil og norsk fotball blir som vanlig forsøkt kjørt i grøfta av de amatørene som styrer.

[poll id=»341″]

Bodø/Glimt

Du kan mene mye om Glimts solidaritet og daglige leder osv, men en ting kan du ikke ta fra Bodø/Glimt: De har levert skyhøyt på det sportslige planet siden vi slo dem 6-0 den 5. juli 2019. Lite er så imponerende som det Kjetil Knutsen har fått til de to siste årene.

Men faktum er likevel at Glimt har ikke sett like skumle ut i år som i fjor. Etter 0-1-tap borte mot Odd 30. mai – og de hadde en sjanse og to skudd på mål etter 65 prosent ballbesittelse – har serielederen vært i kjelleren for å prate. Og etter 2-0 over Mjøndalen forrige helg og 7-2 over Godset, har de konkludert:

– Vi får hele tiden høre fra omgivelsene og media at vi ikke lever opp til det vi leverte i fjor. Vi kan ikke tenke det samme selv for da får vi flere dårlige enn gode dager, sa Kjetil Knutsen.

Serielederen har rett og slett brukt tid på IKKE å sammenligne seg med seg selv – noe flere bør tenke på. Glimt er det tøffeste du kan møte i Norge i dag.

Vålerenga

Også Vålerenga kan få mentale utfordringer når vi sammenligner årets prestasjoner med fjorårets. Vi er nemlig ikke der vi håpet at vi skulle være. Poengene triller ikke akkurat jevnt og trutt inn, men siden norsk fotball svinger så sjukt i prestasjonene (Viking tapte 0-3 mot Sandefjord i går), så vil vi med tre poeng i kveld bare være fire poeng bak serieleder Glimt. Og husk: Vi imponerte i Molde!

– Vi har stort sett vært veldig gode spillemessig, men har scora for lite mål. Det høres kanskje rart ut med tre poeng mindre på tabellen, men sammenlignet med i fjor på samme tid er vi bedre i år. På alle statistikker som er viktige for oss er vi bedre nå. Vi slipper til mindre, skaper mer, men scorer for lite mål, spesielt fra midtbanen, sier Fagermo til klubbens sider. 

Dønnum ble ikke bare bortdømt mot Odd, men er satt ut av spill i flere uker og er ikke med i kveld. La oss håpe kveldens dommer Rohit Saggi ikke gjør en like dårlig jobb som Svein Oddvar Moen gjorde på onsdag og dommer Tore Hansen mot Viking, men det er all grunn til å være skeptisk.

Det var Saggi som i fjor ga et hinsides feilaktig rødt kort til Herolind Shala mot Stabæk, en av mange dommerfeil i kampen som førte til at dommersjefen rett og slett måtte vrake han til neste runde. I kveld blir det stemning på tribunen, og da må også dommeren være voksen.

[poll id=»340″]

Laget mot Glimt

Tollås er antagelig tilbake, Nouri er fristilt fra kontrakten og Adekugbe er solgt til Tyrkia, men kan spille for oss til 1. august. Felix spiller i kongeblått ut juni og kan fortsette på venstrebacken. Dagboka tipper vi stiller med disse 11:

Klaesson – Borchgrevink, Tollås, Näsberg, Adekugbe – Bjørdal, Oldrup, Christensen – Sahroui, Udahl, Layouni.

Seier, uavgjort eller tap?

Så hva kan vi realistisk forvente oss i kveld? Vanskelig å si. Glimt er helt klart favoritter, og ingen vil bli overrasket dersom Glimt får med seg alle poengene. Samtidig får Vålerenga nå spille mot et lag som IKKE legger seg bakpå og som kommer til å ha mye ball. Hvordan takler vi det?

Det er jo ingen hemmelighet at Layouni ikke har overprestert i kongeblått – kan han i kveld få ut potensialet mot et lag som står høyt og derigjennom få det bakrommet han trenger? Det hadde i så fall vært deilig. Vi trenger uansett at laget virker og får fram det beste i kveld. Klarer vi det, blir det garantert poeng. Spiller vi litt under pari, får vi trøbbel.

[poll id=»342″]

Vålerenga i kveld

Kampen starter klokka 20 og kan ses på Discovery og Eurosport. Klarer vi som i mai å hoste opp en seier (mot Molde) etter tap (Kristiansund) og uavgjort (Mjøndalen)? Dagboka så ikke lyst på livet etter uavgjort mot bruntrøyene, og det samme kan sies etter tap og uavgjort denne uken.

 

 

Legg igjen en kommentar