Dagboka søndag 30. mai 2021

50 tilskuere får oppleve vårt kjære Vålerenga i sol og 23 varme i kveld. Vi andre får nyte det med et par kalde i henda. Sandefjord, eller Fucking Sandefjord, minner litt om filmen Fucking Åmål. Hvem bryr seg om stedet liksom? Gabardinmannen sa det presist for noen år siden: Har du hatt gjenforeningsfest med klassen … Fortsett å lese «Dagboka søndag 30. mai 2021»

50 tilskuere får oppleve vårt kjære Vålerenga i sol og 23 varme i kveld. Vi andre får nyte det med et par kalde i henda.

Sandefjord, eller Fucking Sandefjord, minner litt om filmen Fucking Åmål. Hvem bryr seg om stedet liksom? Gabardinmannen sa det presist for noen år siden:

Har du hatt gjenforeningsfest med klassen din fra skoletiden? Har du det, så veit du at man ser hvem som er der og prøver å komme på navnet til de som mangler. Det er alltid noen man ikke klarer å komme på, de grå stille musene fra klasserommet. Dem som aldri ble snakka til, med eller om, de som bare synes på klassebildet. Dem satt helt foran, sa aldri noe og gikk år etter år uten å bli lagt merke til. Sandefjord er de folka.

Det eneste folk flest forbinder med Sandefjord er hvalfangst, smør og billige måter å forlate landet på.

Akkurat som Manchester City er et bedre fotballag enn Chelsea er vi et bedre lag enn Sandefjord. Det er ingen tvil om det. Likevel vant Chelsea fortjent i går, og det samme kan skje i kveld: Sandefjord kan vinne.

Å være best betyr ikke en dritt – å vinne betyr alt.

Faktisk hadde Sandefjord bra med uflaks som ikke fikk med seg poeng i kampen mot Rosenborg. To lange innkast – det siste på overtid – og RBK vant 2-1.

Det betyr at anonyme «hvem er egentlig Sandefjord» – et misfoster skapt av Sandefjord Ballklubb og IL Runar – er i ferd med å gjøre alle forhåndstips til skamme og spille seg ut av bunnstriden. Men akk, det er lenge igjen av sesongen, og de kan absolutt havne på sin vante 16. plass igjen. En plass de har fått hele tre ganger siden 2010.

2020: 11. plass

2019: 2. plass i OBOS

2018: 16. plass

2017: 13. plass

2016:  2. plass i OBOS

2015: 16. plass

2014: 1. plass i OBOS

2013: 8. plass i OBOS

2012: 3. plass i OBOS

2011: 3. plass i OBOS

2010: 16. plass

Sandefjord har de siste 12 sesongene spilte 6 sesonger i OBOS og 6 sesonger i eliteserien. Vi har møtt dem 22 ganger i eliteserien siden 2000. Statistikken viser 16 seiere, 3 uavgjort og 3 tap. I fjor ble det 3-0 borte og 2-1 hjemme. Men den hjemmeseieren satt sjukt langt inne. Vi havna bakpå og 0-1 etter 10 minutter, og Sandefjord begynte omtrent umiddelbart å drøye tiden. Heldigvis fiksa Bård Finne seieren med to scoringer i kampens siste ti minutter.

Norsk Tipping har Vålerenga som den største favoritten til seier denne runden. Du får bare 1.35 i odds på hjemmeseier. Og det SKAL jo egentlig være seier i dag, så spørsmålet er: Er vi Nye Vålerenga som vinner, eller Gamle Vålerenga som lar Harmeet Singh avgjøre for Sandefjord?

Dette kommer til å bli samme type kamp som mot Mjøndalen og Kristiansund. Sandefjord legger seg bakpå med enorm løpsvilje og aggressivitet, og håper at deres 20-årige spiss (som gikk gradene i Stjørdals-Blink og RBK-akademiet) kan sette en halvsjanse og ri på 1-0. «Artig» navn har 20-åringen uansett: Franklin Daddys Boy Nyenetue.

Daddys Boy

Trønder-Avisa skrev i fjor om navnet. Du må fortelle hvor det kommer fra?

– Jeg har faktisk ikke fortalt det før. Jeg heter egentlig Franklin Daliba Nyenetue. Jeg kommer fra Liberia, og der sier de Daliba. Da vi flyttet til Norge da jeg var tre år, så ble navnet endret til Daddys Boy. Jeg vet ikke helt om det var pappa eller hvem som gjorde det, men det ble i hvert fall slik, sier 19-åringen.

– Folk synes det er veldig kult, og det gjør jeg selv også. Men det er et spørsmål alle spør meg om, og det er om søsteren min heter Mamas Girl, men det gjør hun ikke, sa han til Trønder-Avisa.

5 av 9 mål

Aron Dønnum (3), Vidar Örn Kjartansson (1) og Amor Layouni (1) har scoret fem av våre ni mål i år. Det er disse gutta som alle nå kaller Rolex-gutta i Fotball-Norge (det er jo ingen andre profiler å skrive om), og Sandefjord Fotball skriver på sin offisielle nettside at «det er mer Seiko enn Rolex» samtidig som de harselerer over at Vålerenga er selvutnevnte gullkandidater.

[poll id=»338″]

Det kunne vært verre…

Det kunne vært verre, vi kunne vært Brann. Haha. 17. mai skrev Bergensavisen: Kul’an, det er ikke krise ennå! Siden har de tapt og tapt, men allerede da skrev de i lokalavisen at «det er jo ikke sikkert vi må ha 35 poeng for å unngå nedrykk», og – hold dere fast – «snart får vi dessuten to nye midtstoppere. Til sommeren kommer også Felix Horn Myhre».

Altså, Felix er en gullgutt VPN elsker, men at han skal snu Brann-skuta er vel noe naivt å tro. VG skriver for øvrig at Brann-styret vil ha samtaler i helgen og gjennomføre et planlagt møte på onsdag. Tema er naturligvis Kåre Ingebrigtsen.

Vålerengas Damer

Damene begynner å ligne på seg selv igjen. 4-0 i byderbyet er så absolutt innafor. Her kan du se alle scoringene og høydepunktene fra kampen.

Tenker for mye

Adam Layouni sier til VG at han tenker for mye.

– Jeg kom fra Egypt og hadde ikke spilt så mye fotball. Jeg trodde jeg skulle være der umiddelbart; på topp. Da blir det frustrerende når man kjenner at man ikke er det. Jeg har dvelt litt for mye i de første kampene. Da blir det til at man går inn i en vegg. Det skaper mange følelser og mye frustrasjon, sier Layouni.

– Det er veldig frustrerende når man vet at man kan, men man tvinger frem ting. Istedenfor å spille ballen til en lagkamerat, så prøver jeg å utfordre og taper ballen. Det er sånne ting. Man tar annerledes valg enn når man bare spiller fotball og ikke tenker. Jeg må bare spille fotball og ikke tenke, sier han til VG.

Vålerenga i dag

 

 

 

Legg igjen en kommentar