Dagboka onsdag 26. mai 2021

Å møte kompakte forsvar med lavt tempo og lite kreativitet, da får vi Vålerenga som vi så mot Kristiansund og Mjøndalen. Plutselig var det vi som så ut som Mjøndalen. Du kan alltids si at 1-1 er et rettferdig resultat ut fra hva som skjedde på banen – for vi ble ikke utspilt og fortjente … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 26. mai 2021»

Å møte kompakte forsvar med lavt tempo og lite kreativitet, da får vi Vålerenga som vi så mot Kristiansund og Mjøndalen. Plutselig var det vi som så ut som Mjøndalen.

Du kan alltids si at 1-1 er et rettferdig resultat ut fra hva som skjedde på banen – for vi ble ikke utspilt og fortjente å få med oss noe. Men utgangspunktet vårt er så mye mer. Vålerenga er i 2021 ikke fornøyd med ett poeng mot lag som legger seg kompakt og håper på kontringer – til alt overmål dominerte de oss i store deler av første omgang.

Det er bare å akseptere at something is rotten in the state of Vålerenga. Det er som om spillerne ser gjenferdet av Ronny Deila når de entrer banen (her har vi tung Shakespeare-referanse), og det er definitivt noe alvorlig galt i måten vi løser det offensive spillet. Det verste er at denne dagboka (og mange med oss) ikke ser noe quick fix. Hva er galt?

– Det er et eller annet som ikke sitter i det offensive spillet. Vi er nok litt for heite når vi nærmer oss motstanderens 16 meter. Men det er mye kvalitet i laget og masse gode spillere, nå må vi bare få justert på noen detaljer. Nå må vi få selvtilliten tilbake, sier kaptein Tollås til klubbens sider.

Dagboka har selvsagt full tillit til Fagermo, og vi håper inderlig han vet hvilke knapper som må trykkes på. For mandag var det gjennomgående svake takter i våre to offensive ledd, og etter hvert var det vel bare Aron Dønnum som skapte noe som helst. Layouni og Kjartansson i trioen på topp virker å være helt ute av slag.

[poll id=»337″]

Sahraoui fikk litt over 20 minutter på slutten av kampen – uten å markere seg veldig. Dagboka aner ikke om han er skadet eller hvorfor han ikke fikk mer spilletid, men vi er jo et veldig svekket lag når venstresida er såpass lite farlig som mot Mjøndalen.

Det virker som strategien er å gi Layouni masse tillit og håpe at han spiller seg i den kanonformen han hadde i Bodø/Glimt for to år siden. Foreløpig er vi ikke der, og dagboka kan heller ikke påstå at det er feil å gi han tillit, men vi kan konstatere at vi virker ikke veldig skumle på venstrekanten.

[poll id=»336″]

Molde i morgen

I morgen drar vi til Molde og møter det Fagermo i 2014 omtalte som «bare Oljefondet er større enn lommeboken til Molde». Vi har to strake 4-1-tap på Røkkeløkka de to siste årene, og dersom ikke en dramatisk endring i vårt spill finner sted, kan det fort bli stygt i morgen også. For Molde har ikke kjøpt færre spillere siden 2014-sesongen.

Trøsten får være at Molde var heldige som fikk med seg tre poeng fra Lerkendal. Spillemessig en helt åpen kamp som like gjerne kunne endt med hjemmeseier, men Rosenborg er ikke lenger en klubb i flyt og medgang. Det er Molde. Molde vant på en dårlig dag, så la oss håpe at de får en ny dårlig dag i morgen – og at det begynner å stemme for oss.

Sovevoldtekt

Molde er fortsatt sovevoldtektenes by. Det har nå gått nesten fire år siden Kamilla (29) anmeldte Molde-spiller Babacar Sarr (29) for voldtekt. Hun beskylder fortsatt Molde Fotballklubb for å ha lagt til rette for at Sarr kunne forlate Norge før ankesaken ble ferdigbehandlet, skriver VG. Og akkurat det er jo en helt håpløs manøver av Molde FK. De valgte å la han gå gratis videre og ble dermed kvitt et problem, og valgte å pisse på alle tre damer som har politianmeldt han for voldtekt.

MOLDE FOTBALLKLUBB informerer at klubben og Babacar Sarr gjensidig har terminert avtalen som profesjonell fotballspiller. Vi ønsker Babacar lykke til med hans videre fotballkarriere.

Sitatet er fra klubbens egen pressemelding. Dagboka vil generelt ikke anbefale noen damer å gå på byen i Molde uten å ha mektig back up med tanke på hva som kan gå galt av seksuelle overgrep. Akkurat denne uka kan det imidlertid være trygt siden russefeiringa i Molde er utsatt til 1. juni. Det betyr at Molde-spillerne neppe fester med russ akkurat nå, og husk: Det var ikke bare Vegard Forren som feiret med russen i 2019. Det var MANGE Molde-spillere.

Vålerenga i dag

Søndag kommer Sandefjord på besøk. Da får 50 tilskuere være til stede. 50, altså. For et latterlig lavt tall.

 

Legg igjen en kommentar