Dagboka mandag 24. mai 2021

200 tilskuere får i dag være til stede når vi kl 18 er i Mjøndalen for å hente tre poeng. Damene sesongåpnet med herlig seier på lørdag. Vi vant begge kampene mot Mjøndalen i fjor, men særlig seieren på bortebane satt langt inne. Det er sjelden vi har så flaks med dommeravgjørelser som i den … Fortsett å lese «Dagboka mandag 24. mai 2021»

200 tilskuere får i dag være til stede når vi kl 18 er i Mjøndalen for å hente tre poeng. Damene sesongåpnet med herlig seier på lørdag.

Vi vant begge kampene mot Mjøndalen i fjor, men særlig seieren på bortebane satt langt inne. Det er sjelden vi har så flaks med dommeravgjørelser som i den kampen, noe kampen mot Kristiansund forrige helg viste ganske klart.

Vi er allerede tre poeng bak Molde og Bodø/Glimt, og skal sesongen bli så digg som vi alle håper, må vi rett og slett vinne i dag. Sånn teoretisk tåler vi selvsagt både uavgjort og tap når det er 27 kamper igjen, men skal vi henge med kan vi ikke rote bort poeng i dag.

Kampen mot Kristiansund er historie. Kort fortalt viste den oss noe vi veit, men som vi glemmer innimellom: Du må alltid ha fullt fokus og topp innsats for å hente poeng i eliteserien. Det holder ikke å sove på innlegg i boksen eller defensiv corner – og vipps er det 0-1 og 0-2 (hei Sam og Ivan). Skal du henge med må du være skjerpet 24/7. Hvis ikke hjelper det ikke uansett hvor talentfull du er.

Hard work beats talent, if talents doesn’t work hard!

Så la forrige tap være den oppvåkningen vi trenger, og husk at vi dag møter et lag som kommer til å bruke enhver anledning til å drøye tiden for å få med seg ett poeng. Er vi mentalt klare for dette? Husk: Mjøndalen er lykkelige over å klare 0-0 mot Vålerenga.

En ting er å spille for Vålerenga med flyt – et lag som leder og vinner og alt er pur glede. Men har vi mental styrke til å male motstander i senk? Tåler vi å ha masse ball mot kjipe, defensive lag som ikke vil trille, men mæle ballen rundt på banen? Det er nettopp det vi må klare i kamp etter kamp – og ikke miste hodet fordi vi trenger mental hvile.

Så får vi håpe at Ørnens første scoring i årets serie var det som skulle til for å få Kjartansson i scoringsform. For dersom Ørnen setter sjansene sine i kampene framover – og Dønnum holder det nivået han har vist i 2021 – bør det bli moro å være Vålerenga i år.

Stokke, Nakkim og Olden

Vi møter eks-Vålerenga-spillere i Benjamin Stokke, Markus Nakkim og Lars Olden Larsen. To av dem scoret faktisk da Mjøndalen vant 3-0 over Sandefjord forrige helg. Nakkim bommet på straffe og satte selv inn returen, mens Olden Larsen putta minuttet etter at han kom inn som innbytter i andre omgang. Normalt skal jo minst en av dem putte mot oss i dag, men dagboka er ikke overtroisk. Så bare glem det, gutter.

[poll id=»334″]

Sannsynlig lag i dag

Vålerenga (4-3-3): Klaesson – Borchgrevink, Tollås Nation, Näsberg, Adekugbe – Bjørdal, Oldrup Jensen, Sahraoui – Dønnum, Kjartansson, Layouni.

Celin Bizet Ildhusøy

Hun holdt på å forsvinne til Benfica i vinter, men Celin Bizet Ildhusøy er med oss i alle fall en sesong til. Celin markerte seg skikkelig mot Avaldsnes lørdag. Vi vant 5-3, og to mål og en assist av «det evige talentet» lover sjukt godt. Det er ikke det at Cubafoten ikke har vist lovende takter tidligere, men superstabil er hun ikke kjent for å være. Dersom Celin tar steget i år og etablerer seg i Toppserien, er det ingen ting som vil glede dagboka mer. Hun er fortsatt bare 19 år (snart 20).

Celin Bizet Ildhusøy. Vålerenga – Lillestrøm, desember 2020.

Celin er riktignok Skedmo-jente fra barnsben av, men det var som 15-åring, og etter to mål for Skedsmo mot Vålerenga 2 i 2. divisjon i 2016, hun ble hentet til oss. Og siden har hun bare vært et supertalent som nå forhåpentligvis tar neste steg.

Aller viktigst var det at Vålerenga Damer fremsto solide i serieåpningen. Tre baklengs er aldri bra, men full pott mot en sterk motstander, er gøy. Lørdag kommer Lyn på besøk, og selv om vi slet mot dem i fjor, bør det bety tre nye poeng.

Roma og Tottenham

15. juni trekkes første kvalifiseringsrunde i UEFAs nye Conference League, altså der vi skal spille. Første kvalikrunde spilles 8. og 15. juli. Andre runde spilles også i juli, mens tredje kvalikrunde er i august. Deretter blir det gruppespill i Europa som spilles i september og utover høsten.

Dersom vi kommer oss til tredje kvalikrunde, kan det bli storfin motstand. For i helgen ble det klart at vi kan møte lag som Roma, Tottenham og Villarreal (med mindre de vinner Europa League onsdag). Legendariske Union Berlin i Europa er også en mulighet. Mye kan gå galt innen den tid, men det kan også bli en fantastisk sommer!

[poll id=»335″]

Vålerenga i dag

Det er bare å vente til klokka blir 18 og gjette på hvilke 11 som starter. Norsk Tipping gir deg 1.85 i odds på Vålerenga-seier, og det er vel ikke så gærent. For øvrig koser vi oss over følgende faktum: Brann havner på en verstingliste med tap mot Bodø/Glimt. Bare Sarpsborg 08, Hønefoss og Kongsvinger har siden 1998 stått uten poeng etter fem serierunder i eliteserien.

Legg igjen en kommentar