Dagboka lørdag 22. mai 2021

Nå har vi venta lenge og godt på at ting skal normalisere seg i hovedstaden og ting sakte men sikkert skal smyge seg mot normalen. I går meldte Raymond om åpning av å pubene til uka, mens i dag starter endelig Toppserien 2021. Og forventningene er selvsagt skyhøye! I fjor tok vi dobber’n og det … Fortsett å lese «Dagboka lørdag 22. mai 2021»

Nå har vi venta lenge og godt på at ting skal normalisere seg i hovedstaden og ting sakte men sikkert skal smyge seg mot normalen. I går meldte Raymond om åpning av å pubene til uka, mens i dag starter endelig Toppserien 2021.

Og forventningene er selvsagt skyhøye!

I fjor tok vi dobber’n og det akter vi faen meg å gjøre i fjor også. En ting er fordi vi mener at vi også i år stiller med et lag som har mulighet til å gjøre det, men også for å rette opp i et par eksterne feil fra forrige sesong. Her er det bare for kaptein Stine Ballisager Pedersen og resten av gjengen å kjempe på!

I år skal vi ha årets trener og spillere i kåringene og vi skal komme til Champions League på en fair måte.

Betsson

Laget vi møter i første runde i år er Avaldsnes fra Karmøy. Et sted som kanskje er mest kjent for narkotikabruk, arbeidsløshet og en dialekt som ikke engang moren deres forstår. Men som på wikipedia omtales som en «blomstrende bygd like sør for Karmsund bru».

Det blir som å beskrive skrukken som et vakkert sted litt sør for hølet.

Avaldsnes er omtrent like sjarmerende som Tåsen-senteret.

Forballaget som kommer derfra er kanskje mest kjent for at de nylig inngikk en avtale med den svenske gamlesjappa Betson. Om det er et rop om hjelp eller bare kynisk kapitalisme orker vi ikke ta stilling til i denne boka, men vi lener oss vel mot at dersom NFF hadde giddi å promotere «produktet» norsk damefotball, hadde det kanskje vært andre sponsorer som var mer aktuelle.

Avaldsnes er et av de beste lagene i serien så det er en viktig kamp allerede i første runde.

Vi gleder oss til å se hvordan Vålerenga tar seg og hva som bor i laget og ønsker alle samma: Lykke til i sesongen 2021! Gjenta suksessen!

Kampen spilles i dag klokka 17:00 og vises på NRK1

Tribunefjas

Vi kunne selvsagt også sagt at vi sees på tribuna, men det er bare fadese for tida. Etter det VPN erfarer slipper det kun inn 50 stykker på match på Valle framover.

Vi kan ha 20% av det hjemme i stua.

50 deltakere på et stadion som tar rundt 16 000(?) tilskuere er ikke godt smittevern. Det er rett og slett idiotisk.

Vi VPN-redaksjonen er vel så langt unna virologer det går å komme, men vi tør likevel å ta et steg ut på den tynne isen når vi mener at vi nok med hell kunne fått plass til det tidoble av det tallet uten at det hadde gjort nevneverdig forskjell.

Her må de som styrer i byen, i landet og helsefolk snakke litt med hverandre. 50 er å pisse på supportere og fotballkultur.

NFF

Hvorfor er det de som styrer i NFF som styrer i NFF? Det er, selv om de i god republikansk stil ønsker å gjøre det vanskeligere å stemme, et demokrati.

Og som en del av det demokratiet sitter det en del våkne, oppegående representanter for forskjellige klubber.

Hva får denne gjengen til å velge inn de folka som styrer og steller i NFF? Er det fordi ingen andre gidder å stille til valg?

Er det fordi organisasjonen er så gjennomkorrupt at det vi opplever er et demokrati er et godt skjult oligarki?

Vi aner ikke, men ved neste valg skal vi forsøke å myse litt på kandidatene. Det MÅ da finnes noe bedre?

Nå snudde riktig nok Tom Høgli i boikott-saken. Men han virker som en fyr som er organisatorisk dyktig og relativt hel ved når det kommer til det etiske. Hvorfor sitter ikke folk som han i toppen?

Dette er ikke et retorisk spørsmål, men noe vi lurer genuint på. Svar mottas med takk. Gjerne med en saklig utbrodering hvorfor ting er som de er.

Neste kamp

Er ikke bare damene som skal spille fotball denne langhelga. Det skal jaggu herrene også.

Mandag klokka 18:00 er det borte mot Møndar’n og det eneste vi forventer av den kampen er seier. Sånn er det.

Kampen mot Kristiansund var tung og lang og gikk ikke i vår favør. Det er et lag vi har slitt en del med tidligere og som enkelte gode tunger vil hevde at spiller destruktiv anti-fotball.

Kanskje ikke så rart all den tid den byen der er det verste fra både Molde og Rosenborg pakka inn i et «sjarmerende småbylag».

Det kan ikke kampen mot Mjøndalen være. Her er det kun seier som gjelder. Vi er milevis bedre enn dem både i spill og med spillere. Vi er regna som ett av de beste laga i serien. De regner det som flaks om de ikke rykker ned.

Dette er David mot Goliat, men i denne historien er det er faen på tide at Goliat knuser trynet på David.

Som sagt: Mandag 18:00 på fjernsynets kanal Eurosport # eller Discovery+

Puben åpner

Dette er for øvrig siste kamp du MÅ se hjemme på en stund. Torsdag vises nemlig kampene på våre lokale kneiper.

Etter det VPN kan se på Facebook er både Bohemen, Øst og Vertshuset klare for å ta imot tørste supportere.

Vi gleder oss og har selvsagt bestilt bord! Det må nesten du også gjøre. Vi aner ikke om det er fullt enda, så vi anbefaler å snakke med de som driver der.

Vålerenga i dag

Det er seriestart for faen! Kampen starter 17:00 på NRK1. Også koser vi oss med Eurovision Song Contest i kveld! Heia Tix!

Legg igjen en kommentar