Brann – Vålerenga 0-3

Bergenserne lå strødd etter at Vålererengamaskinen hadde herja på gresset i vestlandsbygda. Gutta måka på til sola gikk ned og ga seg ikke før det sto 0-3 på tavla og Opdal lå og grein i gresset. Eliteseriens 2. runde – Vålerenga Stadion 12. mai 2020, Kl. 20:00 Solgte billetter: De har visstnok lov til å … Fortsett å lese «Brann – Vålerenga 0-3»

Bergenserne lå strødd etter at Vålererengamaskinen hadde herja på gresset i vestlandsbygda. Gutta måka på til sola gikk ned og ga seg ikke før det sto 0-3 på tavla og Opdal lå og grein i gresset.

Eliteseriens 2. runde – Vålerenga Stadion 12. mai 2020, Kl. 20:00

Solgte billetter: De har visstnok lov til å ha tilskuere i Bergen. Urettferdig.

0-1 Osame Sahraoui (65. minutt)
0-2 Aron Dønnum (89. minutt)
0-3 Aron Dønnum (92. minutt)

Lagoppstillinger:
VIF: Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Tobias Christensen (ut 59.), Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen – Amor Layouni (ut 80.), Aron Dønnum – Vidar Örn Kjartansson (ut 80.).
Benk: Haug, Skaret, Horn Myhre (inn 80.), Opsahl, Sahraoui (inn 59.), Jatta, Udahl (inn 80.)

Brann: Opdal – Blomberg, Kolskogen, Forren, Kristiansen – Strand, Barmen – Tveita, Taylor, Grøgaard – Bamba

Kampen:

Vålerenga var det laget som kom best ut av startblokka, og etter bare tre minutter var Layouni nære 0-1. Omgangen fortsatte med stadig Vålerenga-dominans. Er det dog en ting vi veit er det at det er ekstremt kort vei mellom himmel og helvete. For selv om Vålerenga hadde spillet så kom Brann til flere store sjanser.

Den største av dem kom to minutter på overtid av første omgang. Da var Douda Bamba gjennom aleine mot Klaesson. Ballen kom seg heldigvis ikke over den utrusende keeperen, men han fikk allikevel avslutta. Ballen trilla mot mål, men Jonathan Tollås Nation kom og fikk takla ballen vekk. Hadde Bamba vært litt bedre og hadde ikke vi re-signert Tollås Nation i vinter så hadde det blitt en helt annen kamp.

Andre omgang fortsatte egentlig der første slutta. Vålerenga hadde banespillet og var det desidert beste laget. Brann var kompakte og godt organiserte. Det lå et mål i lufta, men vi var ikke sikre på hvem som skulle få det.

Målet vi venta på kom i det 65. minutt. Da smalt det MÅL! gjennom radiohøyttalerne i de norske hjem. Stemmen kunne fortelle oss at innbytteren Osame Sahraoui hadde satt 0-1! Og hvem andre enn Aron Dønnum var mannen med målgivende pasning.

Kloke av skade var vi ikke helt klare for å slippe end skuldrene. Plutselig så smeller det og da er Vålerenga to under og alt er ute. Det ville ikke vi, og det ville ikke Aron Dønnum heller. Rett før slutt får Dønnum en tå på et langt utspill fra Klaesson. Helt ut av ingenting så står det nå plutselig 0-2!

Og Dønnum var ikke ferdig! For på overtid av kampen så fant han ut at han skulle være en måltyv av rang. Han stjeler et dårlig utspill fra Brann-keeper Opdal og viser Bamba hvordan det faktisk skal gjøres når du er aleine med keeper. 0-3!

– Det ble en greie i media, og da spiller jeg med Rolex-en min, sier Dønnum med et smil til VG (skjermdump: TVNorge)

Kampens store spiller er Aron Dønnum. Sånn han er nå så ser han ut som ti ganger verdien av klokka si. En klokke han mer enn gjerne fleksa direkte etter første scoring. Han er dog ikke aleine om å være god i dag. Fredrik Oldrup gjør en gigantisk jobb. Det er helt fascinerende at de to klarer å holde ut sånn de konstant blir sparka ned i løpet av kampen. Vi trodde dommerne var enige om å beskytte tekniske spillere som Dønnum, men der tok vi feil. Heldigvis har Fagermo gjort noe med Dønnum for han går plutselig ikke sint. Han blir ikke lei og snakker på seg gule kort. Og det gjør at vi blir redd for å miste han i løpet av sesongen.