Dagboka onsdag 5. mai 2021

Regjeringen har i dag bestemt seg: Eliteserien starter på søndag. Rosenborg kommer på besøk kl 20. I mellomtiden blir det bursdagskake og bayer for å feire Klanens 30 års dag 5. mai. Søndagens kamp vil bli spilt uten tilskuere. Oslo kommune vurderer ytterligere åpning av byen vår rundt 20. mai, så inntil da vil det … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 5. mai 2021»

Regjeringen har i dag bestemt seg: Eliteserien starter på søndag. Rosenborg kommer på besøk kl 20. I mellomtiden blir det bursdagskake og bayer for å feire Klanens 30 års dag 5. mai.

Søndagens kamp vil bli spilt uten tilskuere. Oslo kommune vurderer ytterligere åpning av byen vår rundt 20. mai, så inntil da vil det ikke være tilskuere på våre hjemmekamper. Det betyr 16. mai-kamp uten folk på tribunen – og med stengt pub.

Skitt au. Dagboka skulle selvsagt ønsket oss åpne dører og fulle tribuner, men verden er ikke sånn akkurat nå. Ja, vi er mange som er utålmodige nå, men det får ikke hjelpe. Politikerne får styre med sitt, så kan vi holde på med vårt. Dagboka gleder seg uansett som en unge til seriestart, og tar vi tre poeng i serieåpningen vil det rett og slett være perfekt. 12. mai er det borte mot Brann i Bergen før vi får besøk av Kristiansund 16. mai.

Det er faktisk sånn at kampen mot Kristiansund fort kan bli den tøffeste av disse tre. Rosenborg er ikke hva de var, og Brann er heldigvis som de alltid har vært: Totalt ubrukelige (men også uberegnelige). Så la oss være litt beskjedne og si at vi er fornøyd med sju poeng etter våre tre første kamper = perfekt seriestart.

[poll id=»329″]

Dag-Eilev Fagermo sier til NTB at fire lag kan vinne årets serie: Rosenborg, Molde, Bodø/Glimt og vi.

[poll id=»330″]

Det er uansett vanskelig å være uenig i det Fagermo sier videre:

– Jeg tror det blir jevnt. Det kan man se litt på resultatene i treningskampene også. Det er tett og jevnt. Det blir ikke noe nytt suverent år av ett lag som raser fra de andre. Det tror jeg ikke, sier han til NTB.

Han er opptatt av Moldes bredde i stallen, og at det kan bli avgjørende.

– Molde har muskler til å gjøre det de vil. De må kanskje kjøpe en spiss, og det gjør de sikkert, sier han.

Dagboka synes Fagermo peker på mye fornuftig i dette intervjuet. Molde får stabilt mye penger fra Røkke/Gjelsten, i tillegg har de vært flinke innenfor de rammene de faktisk har. Vålerenga har samtidig ikke utnyttet inntektspotensialet sitt godt nok. Det er spillersalg, publikum og markedsavtaler det handler om. Spillersalg kan sørge for store inntekter, men er jo også noe vi ikke er så veldig glade i… Men en klubb som Vålerenga må regne med å selge spillere for å overleve. Sånn er det bare.

Men hva var greia med å selge Felix til Brann? Vel, mye av årsaken handler om Felix sine egne behov og ønsker, og ikke Vålerenga. Eller Vålerenga ville ha han som back – Felix ville på midtbanen. Og kontraktstilbudet han fikk var jo ikke av de aller lengste… ut året. Eurosport skrev før overgangen var klar:

– Det står først og fremst på at jeg vil spille fotball fast og helst ikke spille fem posisjoner. Å få en rolle som er min. Sånn det er i Vålerenga nå så er ikke det så lett.
– Hvilken posisjon er det da, henger hjernen din med på hvor du skal spille?
– Si det, da. Jeg har nesten en identitetskrise, haha. Nei, altså, jeg trives best et sted på midtbanen. Om det er anker, indreløper eller sittende i 4-2-3-1 eller 4-3-3, det er ikke så viktig, egentlig, sier den anvendelige spilleren.
Klanen har bursdag
– Vi har gått fra å være 400 uglesette kompiser på Store Stå til over 12 000 skikkelige supportere, sier Klanen-talsmann, Christian Kjellsen, til NRK. Men det var da Klanen var 20 år i 2011. Det er vel ikke helt fair å si at vi er 12 tusen supportere i dag, men uansett: Gratulerer med dagen! Klanen er og har vært utrolig viktig for klubben og folka rundt.
– For meg kom det store skillet for Vålerenga-supportere i 1997, ikke da Klanen ble stiftet i 1991. Hovedsakelig fordi sesongen var starten på noe positivt og vi fikk et mye bedre omdømme i løpet av 97-sesongen, sier Kjellsen i det gamle intervjuet.

Dagboka vet at ikke alle i «Vålerenga-familien» har et like aktivt og hjertelig forhold til Klanen i dag som for 10, 20 og 30 år siden. Ja, i starten ble jo Klanen sett ned på av en del folk, og det  av helt andre grunner enn hvorfor en del har problemer med Klanen i dag. I dag er det mer stuereint – dog ikke helt – med flere supportermiljøer rundt klubben. Mens noen mimrer om Klanens storhetstid, er det vel først og fremst en positiv utvikling at flere miljøer har bidratt til å utvikle supporterkulturen rundt Vålerenga.

Enga i Europa

16. juni kl 13 trekkes Europacupen for neste sesong. Fåkk, det er ikke lenge til. Vi er i andre kvalifiseringsrunde, og mens det allerede er klart at Molde og Rosenborg blir seedet, ser det ikke ut som vi blir det. Mye er definitivt uklart, men lag som er med i trekningen er Astana, Partizan, BATE Borisov, Apollon Limassol, Dundalk, Aberdeen, Hibernian, AEL Limassol, Cukaricki, Vojvodina, Elfsborg og Häcken – og mange, mange flere.

[poll id=»331″]

Vålerenga i dag

Tenk at i kveld spiller Real Madrid der vi spilte i Europa i 1999. Ok, ok, du kommer ikke inn på kamp uansett, men skal du bare støtte en klubb i år, gjør det ved å kjøpe ditt sesongkort på nett: Gå til https://vif-fotball.tmtickets.no, logg inn/registrer deg, og kjøp sesongkortet/sesongkortene på noen få minutter!

 

Legg igjen en kommentar