Dagboka onsdag 28. april 2021

UEFA gir oss informasjon om Champions League og Raufoss kommer til treningskamp på Intility. Husk å kjøpe sesongkort da dere! La oss starte internasjonalt – for det er akkurat det begge Vålerenga-lagene skal gjøre denne høsten: Spille internasjonalt. Vålerenga damer er i den gjeveste turneringa. Kvinnenes Champions League var inntil i år en cup for … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 28. april 2021»

UEFA gir oss informasjon om Champions League og Raufoss kommer til treningskamp på Intility. Husk å kjøpe sesongkort da dere!

La oss starte internasjonalt – for det er akkurat det begge Vålerenga-lagene skal gjøre denne høsten: Spille internasjonalt.

Vålerenga damer er i den gjeveste turneringa. Kvinnenes Champions League var inntil i år en cup for serievinnere. En serievinnercup, ganske enkelt. Riktignok en slags utslagsturnering i kvaliken, men når du kom inn så var det cupspill hele veien til finalen.

Det er det ikke lenger.

Neste år, det vil si 2021/22-sesongen, endrer dette seg. Siden de store klubbene har satsa på damelagene sine så har det plutselig blitt mer penger i denne delen av fotballen også. Mer penger betyr at UEFA også bryr seg mer og da må de gjøre sitt for at det blir masse kamper for sponsorer.

Så fra høsten av så går de vekk fra serievinnercup og går inn i et skikkelig Champions League-format. Fra Norge kommer Vålerenga og Rosenborg, ja – nå slipper de også runners up inn i det gode selskap. Begge lag går inn i kvalik-runde 1. Denne runden er lagt opp som en miniturnering der fire lag møtes på en stadion. Det høres litt battle royale ut, men det er ikke så ille. To semifinaler, en bronsefinale og en finale. Vinneren av turneringa går videre til runde 2.

Damene jubla for seriegull – blir det mer moro i Europa til høsten? (foto: Eivind Hauger)

I runde to er det ligavinnere og -toere fra ligaene som er rangert som nummer fire til og med seks som kommer inn. Vinnere fra kvalikrunde 1 går naturligvis inn i denne runden. Her spilles det vanlig hjemme/borte-kamper.

Henger dere med? Vinnerne i runde 2 går inn i ligaspill. Dette gjelder for både nummer to-lag og de som vant. Akkurat som Champions League som vi kjenner den.

En ting er at strukturen er gjort om. I tillegg til det har UEFA finni en del penger i madrassen som de skal dytte inn i dette opplegget. Det blir TV-penger, men det blir også en hel haug med premiepenger. Om Vålerenga skulle klare å komme inn i gruppespillet vanker det minst €400.000. Det er ca fire millioner norske kroner. Veien dit er kronglete, men den er ikke SÅ kronglete.

Vi gleder oss til Champions League-ball på Intility, i alle fall.

Treningskamp for herrene

I dag spilles det enda en treningskamp for herrene. Det går fort nå. Om bare 1 1/2 uke er det seriestart. SERIESTART, dere! Hvordan det blir med tilskuere er vi litt usikre på, men det kommer vi vel tilbake til (mer om det senere i dagboka også).

Motstander i dag er Obosligalaget Raufoss. Vi tror på seier, men resultatet er ikke det viktigste. Formen på laget, at spillerne blir kompis med rollene sine og at Kjartansson forhåpentligvis scorer på seg skikkelig med selvtillit er det vi håper på.

Blir det nye scoringer på Dønnum, Kjartansson, Borchgrevink og Kjartansson i dag? (Foto: Eivind Hauger)

Vi gleder oss! Kampen spilles 15:00 og går på VGTV og Direktesport.

Sesongkort er døråpneren

En ting er at vi ikke veit hvor mange som får lov til å slippe inn på stadion for å se åpningskampen mot Rosenborg. Det i seg selv er tombola. Noe annet som er tombola er hvem som får lov til å komme inn. I år som i fjor så er sesongkort døråpneren.

Men. Og her er men-et. For å være med i trekninga så må du være rask. Fristen går ut 29. april, og det er allerede i morgen.

Så har du ikke kjøpt så husk å kjøpe. Vi klipper framgangsmåten fra vif-fotball.no:

Slik kjøper/henter du sesongkort

  1. ANBEFALTKjøp ditt sesongkort på nett: Gå til https://vif-fotball.tmtickets.no, logg inn/registrer deg, og kjøp sesongkortet/sesongkortene på noen få minutter!
  2. ALTERNATIVSend mail til post@sjappa.net med en bestilling. Sjappa holder åpent via billettlukene to dager denne uka, etter «klikk og hent»-prinsipp, tirsdag og torsdag mellom kl 10.00 og 14.00 (og er generelt tilgjengelig på mail utenom dette).

Sånn – så da veit du det.

Du kan kjøpe sesongkort etter 29. april også, men da er du ikke med i trekninga for kampen mot Rosenborg.

Vålerenga i dag

Vi prøver å finne ut hvilke lag Vålerenga potensielt kan møte i Champions League, hvilke lag Vålerenga potensielt kan møte i Europa Conference Super Inter-Toto-Cup League og lurer litt på hvordan Raufoss skal overleve i Obos uten Solomon Owusu.

Legg igjen en kommentar