Dagboka søndag 25. april 2021

3-1-seier, denne gang i treningskamp mot Jerv. Dagboka er også opptatt av din rolle som patriot og supporter: Blind støtte til gutta uansett, eller kan du klage på spillerne under kamp? Vålerenga leverte en solid første omgang, vi så tydelig at det var klasseforskjell på lagene selv om det «bare» var 2-1 til pause. Det … Fortsett å lese «Dagboka søndag 25. april 2021»

3-1-seier, denne gang i treningskamp mot Jerv. Dagboka er også opptatt av din rolle som patriot og supporter: Blind støtte til gutta uansett, eller kan du klage på spillerne under kamp?

Vålerenga leverte en solid første omgang, vi så tydelig at det var klasseforskjell på lagene selv om det «bare» var 2-1 til pause. Det var en solid seier, dagboka fryktet aldri for tap, men samtidig følte vi at laget hadde mer å gå på, og det skal vi jo ha mot et lag som unngikk nedrykk fra OBOS i siste kamp i fjor.

Men altså: Aron Dønnum prikket inn 1-0 i det 13. minutt – fra like innafor 16-meteren. Han fikk tid og plass og viste fram skuddfoten i vår første ordentlige sjanse. Pasning Henrik Bjørdal.

Dønnum burde økt til 2-0 i det 17. minuttet – pasning Amor Layouni. Like etterpå blir det 2-0, og Layouni setter den selv. Pasning Borch. Osame og Dønnum var også med i oppbygningen.

36 min hadde vi ny, stor sjanse – Osame Sahraoui til Ørn, og den hadde Ørn satt i toppform. Det var kort hold, men likevel.

To minutter senere ble det 2-1 etter litt slapt forsvarsspill. Innlegg fra kanten får Diego Campos dempet uforstyrret godt innafor 16-meteren, og med brystet legges den ned til fot og scoring. Begge stopperne og Tobias Christensen kunne alle plukket opp Diego Campos og gjort det vanskeligere for han.

Andre omgang ble betydelig slappere – Jerv ble aldri spilt helt ut av kampen, og 3-1 kom etter at Seedy Jatta ble felt og Dønnum satte en sikker straffe.

Vi er ferdig med nok en treningskamp og kan bare si: Vel gjennomført. Alt ser fortsatt ut som vi er på skinner. Onsdag er det ny kamp mot OBOS-lag, denne gang Raufoss. Håper det er lurt å spille mot såpass svak motstand. Dagboka stoler uansett på Fagermo.

Klage under kamp?

Nå er det jo ikke mange som har muligheten til å klage fra tribuneplass for tiden – med unntak av de 8.000 i dagens ligacupfinale i England (som alle testet seg tre ganger den siste uka), men vi tar med litt om fenomenet likevel.

Arsenals midtbanespiller Mohamed Elneny snakker åpenhjertig om hvor viktig det er for han å få støtte fra fansen – særlig når de sliter. Og når du spiller på Arsenal og ikke har vunnet ligaen på 18 år, og ikke er i nærheten av topp fire eller Europa League, så vet du hva å slite faktisk er. Dagboka tenker at det han sier har relevans for enhver fotballklubb, derfor tar vi det med:

«I need you to support me, not to put me down. This means to be a supporter, a supporter have to support. You have to support in the bad moments, not only in the good moment, but when I have a bad game you have to be next to me. This will make me happy, and I’ll improve».

Her er det mye å ta tak i, men la oss starte med hva du kan gjøre som supporter på stadion under kamp og laget/enkeltspiller spiller rævva. Din oppførsel kan grovt deles inn i tre kategorier: Komme med negative kommentarer som gutta hører, positive kommentarer uansett eller taushet, oppgitthet over lagets prestasjoner. Hva er greit?

[poll id=»327″]

Skal vi som supportere bare fore spillernes ego? Bør vi støtte laget på kamp, så kan man heller være klagemuren etter kamp? Samtidig er det jo forskjell på «fy faen Ivan, du er en forbanna dritt, du er helt rævva mongo i beina» og «inngripen i duellspillet er under pari nå, Näsberg».

Aron Dønnum

Dønnum er intervjuet av VG, og sidne VG samarbeider med Aftenposten har denne dagbokisten tilgang til artikkelen. Vi klipper og limer.

I juli i fjor kom tyrkiske Besiktas med et bud på «rundt åtte millioner kroner», sier Dønnum til VG.

– Det var ikke bra nok for Vålerenga. De var harde på at det ikke var snakk om å selge for åtte millioner, og trodde det ville komme et nytt bud. Det var snakk om at Besiktas hadde følt at jeg ikke var til salgs, men jeg tror bare Vålerenga kjørte en litt hard strategi for å få mer penger. Besiktas ville ikke det, så det var det ikke noe mer snakk om, sier han.

I september kom italienske Lecce på banen. Da gikk det enda lengre: Ifølge Dønnum startet budgivningen på drøye 10 millioner kroner og endte på 16 millioner kroner pluss «videresalg og sånne ting». Det var Vålerenga tilfreds med, skriver VG.

Men de personlige betingelsene i kontrakten fra Lecce tilfredsstilte ikke Dønnum.

– Ting ble for uklart da det var snakk om min kontrakt. Det ble for usikkert og jeg følte ikke det var 100 prosent fra deres side, sier han til VG.

Etter dette signerte Aron kontrakt med ny agent. Det ble Jim Solbakken, Norges både mest omtalte og mest kontroversielle agent det siste tiåret, skriver VG.

Dønnum sier han har forståelse for noe av kritikken mot valget, men forklarer at han valgte Solbakken på grunn av hans «kontaktnettverk» og på grunn av hans gode forhold til Vålerenga. Sammen bestemte de at Dønnum skulle signere en ny kontrakt med klubben frem til 2024. Men VG skriver han ikke har planer om å fullføre kontrakten.

– Jeg kunne droppet å signere med Vålerenga, kanskje sittet mer på benken og dratt i januar for mye mindre penger enn det Vålerenga kan kreve nå, men sammen med Jim valgte jeg at jeg kan gi noe tilbake til Vålerenga slik at de får millionene de vil ha, samtidig som jeg er sikker på at jeg kommer til en klubb som virkelig vil ha meg, ettersom de legger pengene på bordet, sier Dønnum til VG.

Dagboka er glad for at Aron Dønnum er i Vålerenga. Punktum. Dagboka skulle også ønsket at han var litt mer tålmodig og at fokuset var litt mer på å gjøre det bra med Vålerenga, men fåkk. Sørg for at seriegullet havner på Valle i år, så kan du bare forlate oss og velge den klubben du vil.

 

Legg igjen en kommentar