Dagboka tirsdag 22. desember 2020

Fire grader og regn, som visstnok skal gi seg innen kampstart, og alt er klart for kampen om bronsemedaljene. Vi skal ta farvel med flere spillere i dag, og dagboka inviterer deg til å kåre årets spiller. Topp tre eller fire er som alle nå veit ett fett med tanke på Europa, men det ligger … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 22. desember 2020»

Fire grader og regn, som visstnok skal gi seg innen kampstart, og alt er klart for kampen om bronsemedaljene. Vi skal ta farvel med flere spillere i dag, og dagboka inviterer deg til å kåre årets spiller.

Topp tre eller fire er som alle nå veit ett fett med tanke på Europa, men det ligger bronsemedaljer og 5 millioner kroner ekstra i potten. Og for dagboka handler det også om å spille på seg selvtillit og inn i bevisstheten om at Vålerenga er et topplag i norsk fotball. En maktfaktor som i årene som kommer skal spille seg til medaljer gang på gang.

Da må kamper som dette vinnes. Ja, det er en vrien kamp fordi Start har reelt noe å spille for, vi må uansett være påskrudd og levere. En tett kamp mot et lag som legger seg bakpå, det er kamper det blir mange flere av i 2021 og som vi skal beherske, styre og avgjøre til vår fordel.

Trøsten er at dersom vi tryner i kveld, blir det uansett Europa neste år. Det er faktisk mer enn fattig trøst.

Hvordan tenker Start?

I lokalavisa på Sørlandet skrives det: «Dette laget hører hjemme i eliteserien». Lederen av sportsavdelingen skriver:

Mens de fleste gjør de siste juleforberedelsene er Start i Oslo for å spille en av klubbens viktigste kamper i nyere tid. Igjen føles det omtrent som om klubbens eksistens står på spill.

Start-trener Joey Hardarson sier til lokalavisa:

– Det kan være at vi må stenge igjen for å hindre Vålerenga i å score. Det kan hende at vi må ta risiko selv og hive folk i angrep. Det handler om å ha planer for begge deler, sier Hardarson.

I den artikkelen får du mer eller mindre inntrykk av at de skal følge kampplanen i 80 minutter (ligge bakpå) og hive fram folk på slutten ved behov. Bombe! Det kaller vi enkelt og greit.

Håpet er at noen dagers hvile gjør oss enda bedre og mer aggressive. I så fall skal vi skyte ut fra første sekund og løpe Start i senk med tidvis høyt press og gjenvinning. I tillegg håper vi Aron og Osame har koll på dribleriene sine, og at Bård og flere andre som spiller sin siste kamp for oss får en fortjent hyllest på slutten av kampen.

Siste kamp for seks spillere

Dagboka vil takke Bård, Matthias, Tollås, Shala, Lekven og Benjamin. Bård Finne bidro med 30 scoringer i eliteserien over fire sesonger, og flere av dem mot bøfla er legendariske.

Antagelig forsvinner alle seks spillerne fra Valle ved sesongslutt – alle har bidratt på hvert sitt vis, noen mer enn andre.

Det er også høyst forskjellige grunner til at disse seks spillerne forlater klubben. Opptil flere av dem er muligens ønsket med videre, men her finnes det antagelig grunner til at det ikke skjer – som vi alminnelige ikke vet nok om. Som regel er det snakk om penger, og ikke minst: Hvordan vil Fagermo bruke den pengepotten han har til rådighet?

Flere av disse gutta har antagelig en veldig ok lønn, så det kan frigjøre MYE penger som kan disponeres enda bedre neste år, eventuelt blir det mulig å spare dersom det kommer nye runder med budsjettkutt. De rundene kommer alltid i Vålerenga.

Årets spiller?

Hvem er årets spiller i Vålerenga? Dagboka veit ikke, men vil at du skal velge ved å stemme her. Natt til 24. desember er avstemningen over (altså kl 23.59 23.12).

[poll id=»321″]

Deilig hockey-seier

Deilig, deilig 3-2-seier over Storhamar. Hva faan skjedde i Fredrikstad og 1-8, liksom? Nå er vi tilbake der vi skal være og kan se fram mot tøff romjulskamp mot Frisk 28. desember.

 

Kjempetalent til damene

Kjempetalentet Amanda hentes fra Island. Sportssjef Eli Landsem sier de har fulgt Amanda Andradóttir over tid. Hun ble 17 år i desember og er en offensiv midtbanespiller.

– Amanda er en ung og sulten spiller med et stort potensiale vi tror vi kan være med på å videreutvikle til å bli noe veldig bra. Vi synes det er udelt positivt at en såpass spennende spiller med norsk pass har lyst til å komme til oss, sier hun til klubbens sider.

Vålerenga i dag

Det er kl 18 i kveld det skjer. Dessverre er puber stengt og nesten ingen får faktisk se kampen live, men Vålerenga er tilbake i toppen av norsk fotball og vi gleder oss til kamp. Livet med Fagermo er ganske så digg!

 

Legg igjen en kommentar